Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Dit zijn de vijf lekkerste soorten vlees voor op de BBQ

De zomer is in volle gang, dus als het weer wat meezit wil je vast de BBQ bovenhalen. Afhankelijk van wie er mee eet, heb je veel verschillende dingen die je zou kunnen serveren, van de bijgerechten tot de drank. Maar vlees moet altijd de ster zijn op een BBQ. Daarom volgt hieronder een lijst met de lekkerste en populairste soorten BBQ vlees en waarom ze zo in de smaak vallen. Hier kan je dan rekening mee houden wanneer je BBQ vlees bestellen gaat.

Hamburgers

Een echte klassieker onder het BBQ vlees is de hamburger. Je kan hem krijgen in veel varianten, van kalf tot lams, gekruid of niet. Hij is snel gaar en neemt niet veel plaats in beslag op de BBQ, dus je kan er veel tegelijk bakken, waarna je het vlees zo kan serveren of met een broodje en andere toppings erbij. Je kunt trouwens ook zelf hamburgers maken van gehakt naar keuze, wat soms goedkoper is.

BBQ-worsten

Net als hamburgers, zijn worsten een echte klassieker. Ook dit vlees heeft veel variëteit, van het dier waarvan de worsten gemaakt zijn tot de specifieke kruiden die in het vlees verwerkt zitten. Worsten hebben ook niet lang nodig om gaar te bakken. Ze vallen bij kinderen extra in de smaak en je kan je creativiteit laten gelden door bijvoorbeeld hotdogs te maken.

Drumsticks

Hoewel de bereiding iets meer moeite kost, kan een sappige drumstick niet ontbreken bij je BBQ. Rauwe kip is erg gevaarlijk, dus kan je de drumsticks best voorgaren. Soms zijn ze al voorgegaard bij aankoop, anders kan je zelf thuis doen in de magnetron of stoomkoker. Of in een pot met een lekkere bouillon, dan kan je ook meteen extra smaak aan het vlees toevoegen. Daarna gaan ze met wat kruiden op de BBQ voor die heerlijke korst.

Spareribs

Heb je wat meer tijd om te koken? Dan moet je zeker spareribs overwegen! Dit typisch Amerikaans vlees is vaak gemarineerd en gerookt bij aankoop, al kun je ook varianten krijgen waar je zelf marinade aan toevoegt. Leuk om mee te experimenteren dus. Het is een grote lap vlees die traag gegaard moet worden, maar het resultaat is het meer dan waard. Voorzie wel wat natte doekjes, want spareribs worden normaal met de handen gegeten in plaats van bestek.

Saté

Als laatste nog een klassieker: de saté. Ook hier kan het type vlees verschillen, en er zijn ook andere ingrediënten die op het stokje kunnen zitten. Denk maar aan ui, paprika, of tomaat. De bereiding hangt echt af van wat voor een soort saté je maakt, maar ze smaken altijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook