Full Width Featured Image With Sidebar

Wanneer je een zwembad hebt wil je uiteraard dat deze goed schoon blijft. Met een goede zwembadpomp zorg je er eenvoudig voor dat het zwemwater in je zwembad keurig schoon en fris blijft.

Hiermee voorkom je dat je zwembad vies wordt door algengroei, bladafval, insecten of klein afval. Maar wat is de beste zwembadpomp van dit moment? En waar moet je zoal op letten bij het kopen van een goede koop zwembadpomp? De antwoorden op deze vragen lees je in het onderstaande artikel.

Top 5 Beste Zwembadpompen

Beste koop
1.Intex zwembad filterpomp

Beste zwembadpomp voor middelgroot zwembad
2. Intex Krystal Clear Filtercartridge

Beste Zwembadpomp van staal
3.Intex Zwembad Filterpomp 12V

Beste krachtige zwembadpomp
4.Intex Zwembad Filterpomp 3407 L/uur

Beste Zwembadpomp tot 8300 liter
5. Bestway Zwembad Filterpomp Flowclear

Waar op letten bij het kopen van een Zwembadpomp

Ben je op zoek naar een goede zwembadpomp, maar weet je niet goed waar je moet beginnen met je zoektocht? Bekijk dan eerst wat voor type pomp het beste bij jouw zwembad past. Zo zijn er diverse modellen en heeft elk type zo zijn voor- en nadelen.

Ten eerste is het belangrijk dat je de maat van jouw zwembad weet. De meeste pompen geven aan hoe groot oppervlak aan water ze kunnen reinigen. Door een pomp te kiezen die bij jouw formaat zwembad past, weet je dus zeker dat je voldoende pomp capaciteit aanschaft.

Naast de omvang van je zwembad is het aan te raden om naar het stroomverbruik te kijken van de pomp. Een zwembadpomp wordt vaak langdurig achter elkaar gebruikt en dient daarom zuinig in stroomverbruik te zijn. Hierdoor blijft je energierekening laag en kun je de pomp zonder zorgen langdurig achter elkaar gebruiken.

Ten slotte is het aan te raden om te kijken naar wat voor soort filter er in de pomp zit. Bekijk of het filter vervangen kan worden en of de filter van goede kwaliteit is. Bij de meeste pompen geldt dat een filter ongeveer twee tot drie weken mee kan gaan, voordat deze vervangen of schoongemaakt dient te worden. Het is dus belangrijk om te kijken wat de levensduur is van de filter en of deze eenvoudig te vervangen is. 

Wat is de beste zwembadpomp 2023

Wil je graag een zwembadpomp voor het filteren van jouw zwembadwater? Maar weet je niet goed welk type het meest geschikt is en wat de beste zwembadpomp van dit moment is? Bekijk dan de lijst aan best geteste en beste koop zwembadpomp modellen van dit moment en kies een exemplaar van topkwaliteit.

Onderstaande modellen zijn uitvoerig getest en geselecteerd op basis van diverse standaarden. Zo bieden de onderstaande modellen een krachtige capaciteit en zijn de pompen eenvoudig in gebruik. Bekijk de verschillende types en kijk welk model het meest bij jouw wensen en voorkeuren aansluit.

1. Intex zwembad filterpomp

Eindcijfer: 9.7

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

De Intex zwembad filterpomp is de beste zwembadpomp volgens de consumentenbond en volgens de zwembadpomp test 2023. De pomp voldoet dan ook aan alle eisen waaraan een hoogwaardige zwembadpomp dient te voldoen.

De Intex pomp kan maar liefst 2271 liter water per uur filteren, en is daarmee geschikt voor vele type zwembaden. Dankzij het lage stroomverbruik van deze pomp, en de lange levensduur van de filter (filtercartridge type A), kun je de zwembadpomp langdurig achter elkaar gebruiken. De pomp is veilig in gebruik en is daarnaast ook zeer eenvoudig te installeren.

Voordelen

 • Filtreert 2271 liter per uur
 • Filter is vervangbaar
 • Laag stroomverbruik
 • Sterke materialen

Nadelen

 • Geen timer

2.Intex Krystal Clear Filtercartridge

Eindcijfer: 9.2

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Ben je op zoek naar een goede zwembadpomp voor een middelgroot zwembad? Dan is de Intex Krystal Clear filtercartridge pomp een uitstekende keuze. De middelgrote cartridge filterpomp van Intex filtert maar liefst 3,4 kuub water per uur, en biedt daarmee een troebelheid reductie efficiëntie van 55,3%.

De pomp is gebruiksvriendelijke en is laag in stroomverbruik. De pomp voldoet daarnaast aan diverse kwaliteitsstandaarden en is volledig CE, GS en TÜV goedgekeurd.

Voordelen

 • Geschikt voor grote zwembaden
 • Laag in stroomverbruik
 • Eenvoudig in gebruik

Nadelen

 • Geen timer
 • Filter heeft een levensduur van twee weken

3. Intex Zwembad Filterpomp 12V

Eindcijfer: 8.9

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Deze handige Intex filterpomp met filtercartridge type H, is geschikt om rond de 1250 liter water per uur te filteren. De pomp is van goede kwaliteit en gemaakt van stevig staal en PVC.

De Intex pomp wordt geleverd met twee zwembadslangen, bevestingsmateriaal en een kwalitatieve filtercartridge type H. De pomp heeft een vermogen van 12 Volt en biedt daarmee voldoende capaciteit voor een uitstekende reiniging van kleine tot middelgrote baden.

Voordelen

 • Stevig staal en PVC
 • Eenvoudig in onderhoud

Nadelen

 • Pomp capaciteit van 1250L
 • Geen timer

4.  Intex Zwembad Filterpomp 3407 L/uur

Eindcijfer: 8.4

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Indien je op zoek bent naar een zeer krachtige zwembadpomp, is de Intex zwembad pomp met een capaciteit van 3407 liter per uur een uitstekende keuze. Deze pomp is veilig in gebruik en levert keurig schoon zwembadwater.

De pomp beschikt over een goede kwaliteit filter en een vermogen van 12 volt. De filter van de pomp is vervangbaar en geschikt voor een 32 mm aansluiting. De pomp is daarnaast eenvoudig te installeren en is dubbel geïsoleerd. 

Voordelen

 • Zeer krachtig
 • Eenvoudig in gebruik

Nadelen

 • Geen timer
 • Redelijk prijzig vergeleken met andere modellen

5. Bestway Zwembad Filterpomp Flowclear

Eindcijfer: 8.1

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

De zwembad filterpomp Flowclear van het merk Bestway is een zeer goede pomp voor zwembaden met een inhoud van rond de 1100 tot en 8300 liter. De pomp is gemakkelijk in gebruik en onderhoud en geschikt voor vele soorten zwembaden.

De pomp is gemaakt van stevig kunststof en beschikt over een vermogen van 12V. De pomp is daarnaast zeer universeel en te gebruiken met vele verschillende zwembaden.

Voordelen

 • Zeer hoge capaciteit
 • Eenvoudig in onderhoud

Nadelen

 • Geen timer
 • Kwetsbare buizen

Welke zwembadpomp is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke zwembadpomp is het beste?" hebben we een uitgebreide zwembadpomp test gedaan. Hierin hebben we verschillende zwembadpomp producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke zwembadpomp op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook zwembadpomp aanbiedingen?

Wil jij zwembadpomp kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste zwembadpomp kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende zwembadpomp producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook