Full Width Featured Image With Sidebar
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste Zwangerschapstest [2023]

Best Geteste Zwangerschapstest

Sensitest zwangerschapstest
De zwangerschapstest test was super spannend, zeker bij een test voor een test! Maar uiteindelijk is er een overduidelijke winnaar naar voren gekomen. En dit is de Sensitest! Deze is verkozen tot de beste zwangerschapstest van 2022 en is daarmee ook de beste koop zwangerschapstest.

En dat kwam totaal niet als een verassing voor ons. Met deze test kan je namelijk maar liefst 6 dagen voor je verwachte menstruatie dag al testen! De test heeft daarnaast een gevoeligheid van maar liefst 10 mIU/ml! Een goede kwaliteit test is het dus gegarandeerd.

Ook wordt deze test verzonden in een discrete verpakking, zodat je geen vragende buren of bezorgers voor je deur krijgt. En met deze test kun je zelfs zeer kort na de gemeenschap al testen! Zo voorkom je een ongewenste zwangerschap en weet je precies waar je aan toe bent!

Zwangerschap is soms erg gewenst en soms juist erg ongewenst. Je wil dan natuurlijk weten waar je aan toe bent. En (gelukkig!) bestaat daarvoor de zwangerschapstest. Deze testen worden dan ook dagelijks gekocht én gebruikt. Hierdoor is het aanbod natuurlijk ook erg groot. 

Daardoor vraag je je misschien af: Wat is de beste zwangerschapstest? Wij willen je graag helpen deze vraag te beantwoorden. En daarom hebben wij speciaal voor jou alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste zwangerschapstest.

Daarnaast hebben wij ook tientallen verschillende zwangerschapstesten met elkaar vergeleken om zo jou te kunnen voorzien van de beste en meest betrouwbare kwaliteit. En als kers op de taart kan je aan het eind van dit artikel een ultieme review verwachten met daarin de beste zwangerschapstesten!

Top 5 Beste Zwangerschapstesten

Beste zwangerschapstest
1. Sensitest zwangerschapstest

Beste deal zwangerschapstest
2. Sensitest dipstick 12 stuks

Beste budget zwangerschapstest
3. Telano zwangerschapstest

Beste prijs-kwaliteitverhouding zwangerschapstest
4. 1Day zwangerschapstest

Beste vroegtijdige zwangerschapstest
5. Mat Care zwangerschapstest


Top 10 beste zwangerschapstest

Heb je geen zin of tijd om dit hele artikel te lezen? Hieronder hebben we een knop staan waarbij je in 1x doorgestuurd wordt naar de top 10 beste zwangerschapstest bij Bol.com. Hierdoor zie je direct welke bars momenteel het meest verkocht worden.


Waar moet je op letten bij het kopen van een zwangerschapstest?

Een zwangerschapstest is cruciaal wanneer je graag een zwangerschap wil voorkomen of juíst graag zwanger wil worden. Omdat deze testen dagelijks gekocht worden is het aantal aanbieders enorm. Hierdoor vraag je je misschien af: Welke zwangerschapstest past het beste bij mij?

Om je hierbij te helpen hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden. Hierbij is je eigen mening natuurlijk ook erg belangrijk! Kijk dus bijvoorbeeld niet naar de beste zwangerschapstest volgens de consumentenbond, maar naar wat jouw wensen zijn! 

Vroegtijdig testen

Het eerste punt om rekening mee te houden is hoe vroegtijdig je kan testen. Bij sommige zwangerschapstesten kan dat pas één of twee dagen voor de nieuwe menstruatie. Wanneer je graag zwanger wil worden is dat natuurlijk niet zo'n probleem.

Maar mocht je juist niet zwanger willen worden, is een vroegtijdigere zwangerschapstest misschien handiger. Je hebt namelijk ook testen waarbij je vlak na de gemeenschap al kan testen op een zwangerschap! Zo weet je direct waar je aan toe bent en kan je zo nodig de voorzorgsmaatregelen treffen die bij een ongewenste zwangerschap horen.

Dit staat vaak wel aangegeven in de beschrijving van de zwangerschapstest. Bekijk dit dus van te voren goed zodat je niet voor onverwachte verassingen komt te staan tijdens de test.

Als je de test dan namelijk vroeger neemt dan de bedoeling kan je een valse testuitslag krijgen. En dat wil je natuurlijk voorkomen!

Aantal weken/dagen

Sommige zwangerschapstesten geven ook aan hoeveel weken en/of dagen je zwanger bent. Wanneer je graag zwanger wil worden (of juist niet) is dit natuurlijk handig om te weten. Zo weet je wat de stand van zaken is en ook hoeveel weken je al in verwachting bent.

Sommige testen doen dit op de dag precies, en bij sommige wordt dit juist in weken aangegeven. vaak zijn deze testen wel iets duurder dan reguliere zwangerschapstesten. Maak dus voor jezelf van tevoren de afweging of je hier het geld voor over hebt of niet. 

Digitaal of niet?

En dan het laatste punt. Je hebt 'normale' zwangerschapstesten, maar ook digitale zwangerschapstesten. Beide testen zijn 99% betrouwbaar. Echter is de digitale variant wel iets duurder dan de reguliere zwangerschapstest.

Echter hebben de digitale testen een kleiner venster waarin het testresultaat in woorden of tekentjes wordt weergegeven. Bij de digitale test moet je over de tip heen plassen. Binnen een paar minuten weet je dan direct of je zwanger bent.

Je krijgt dus een duidelijker antwoord, en je hoeft zo geen streepjes af te lezen. Er staat 'zwanger' of 'niet zwanger'. Maak hierbij ook de afweging of je het geld er voor over hebt. 


Wat is de beste zwangerschapstest van 2022?

Rekening houdend met bovenstaande punten hebben wij een uitgebreide test gedaan. De test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende zwangerschapstesten. Zo kunnen wij jou voorzien van de meest valide testresultaten en jij jezelf ook! 

De test was dan ook erg spannend, en veel van de zwangerschapstesten gingen gelijk aan elkaar op. Uiteindelijk wisten een paar zich te onderscheiden in categorieën zoals beste prijs- kwaliteitverhouding en beste vroegtijdige zwangerschapstest.

Hierdoor wisten ze een plekje te bemachtigen in onze felbegeerde top vijf. Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar welke dit geworden zijn? Dan presenteren wij je bij deze graag de top vijf beste zwangerschapstesten van 2022!

1. Sensitest zwangerschapstest

Eindcijfer: 9.8

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Er kan natuurlijk maar één de beste zijn. En in dit geval is dat overduidelijk de Sensitest! En dat kwam niet als een verassing. Zo is deze zwangerschapstest extra gevoelig met 10 mIU/ml! 

Daarnaast kan je deze test al gebruiken zeer kort nadat je gemeenschap gehad hebt. Zo weet je direct waar je aan toe bent! En, je kan de test vanaf 6 dagen voor je volgende menstruatie ook al gebruiken! En dat alles dan ook nog eens met een zeer discrete verpakking. 

Voordelen Sensitest zwangerschapstest

 • Wordt discreet verzonden
 • Gevoeligheid van 10 mIU/ml
 • Kan al 6 dagen voor menstruatie gebruikt worden

Nadelen Sensitest zwangerschapstest

 • Is niet digitaal

2. Sensitest dipstick 12 stuks

Eindcijfer: 9.2

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Wil je graag zwanger worden en meerdere testen in één keer kunnen bestellen! Dan zit je goed met deze voordeel set van sensitest. Je krijgt dan maar liefst twaalf stuks, wat betekent dat je een aardig eindje vooruit kan! 

Ook krijg je met deze 12-delige test set een flinke korting op het normale aankoopbedrag. Dat bespaart je dus ook nog eens een hele hoop geld!

Daarnaast is deze test super gevoelig, voor de meest betrouwbare resultaten. Ook kan je deze test al 6 dagen voor je verwachte menstruatie gebruiken! Een erg goede deal is het dus zeker.

Voordelen Sensitest dipstick 12 stuks

 • Handige voordeelverpakking van twaalf stuks
 • Bij aankoop van de verpakking veel korting op normale aankoopbedrag
 • Kan al 6 dagen voor verwachte menstruatie gebruikt worden

Nadelen Sensitest dipstick 12 stuks

 • Met deze test is het niet mogelijk om te zien hoe lang je al zwanger bent

3. Telano zwangerschapstest

Eindcijfer: 8.9

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Ook wanneer je een minder groot budget hebt om te besteden zijn er erg goede zwangerschapstesten verkrijgbaar. En zo ook deze van het bekende merk Telano!

De test is te koop voor een zacht prijsje en levert de beste resultaten (letterlijk én figuurlijk). Ook kan je al vanaf 4 dagen voor je verwachte menstruatie deze test gebruiken! 

En snelle resultaten zijn hiermee ook de absolute standaard. Je hebt met de Telano binnen slechts een paar minuten al het resultaat binnen! 

Voordelen Telano zwangerschapstest

 • Resultaat binnen een paar minuten
 • Te koop voor een lage prijs
 • Vier dagen voor de menstruatie al te gebruiken

Nadelen Telano zwangerschapstest

 • Niet digitaal

4. 1Day zwangerschapstest

Eindcijfer: 8.4

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan spreek je over deze zwangerschapstest van 1Day! Deze testen zijn te koop voor een zacht prijsje, en in ruil daarvoor krijg je een ongelooflijk goede kwaliteit terug!

Deze test is daarnaast ook nog eens super simpel in gebruik. De test hoeft alleen maar enkele seconden onder de urinestraal gehouden te worden.

Daarmee krijg je binnen een paar minuten een super betrouwbaar resultaat van de test! Een goede kwaliteit is met deze test dus meer dan vanzelfsprekend!

Voordelen 1Day zwangerschapstest

 • Erg goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Erg makkelijk te gebruiken
 • Binnen een paar minuten resultaat

Nadelen 1Day zwangerschapstest

 • Deze kan niet in een bakje met urine geplaatst worden

5. Mat Care zwangerschapstest

Eindcijfer: 8.1

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Wil je vroegtijdig weten waar je aan toe bent, en dus of je zwanger bent? Dan zit je goed met de zwangerschapstest van Mat Care

Deze test kan al vanaf 4 dagen voor de verwachte menstruatie gebruikt worden. En binnen drie minuten heb je dan ook het resultaat! 

Ook zijn deze testen maar liefst 99% betrouwbaar en zijn ze CE gecertificeerd. Daar hoef je je dus geen zorgen meer om te maken. En je krijgt voor gebruik er een handige, Nederlandse gebruiksaanwijzing bij. 

Voordelen Mat Care zwangerschapstest

 • Zeer betrouwbaar
 • Al 4 dagen voor de verwachte menstruatie te gebruiken
 • Resultaat binnen drie minuten

Nadelen Mat Care zwangerschapstest

 • Niet digitaal en werkt dus met streepjes

Welke zwangerschapstest is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke zwangerschapstest is het beste?" hebben we een uitgebreide zwangerschapstest test gedaan. Hierin hebben we verschillende zwangerschapstest producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke zwangerschapstest op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook zwangerschapstest aanbiedingen?

Wil jij zwangerschapstest kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste zwangerschapstest kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende zwangerschapstest producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook