Full Width Featured Image With Sidebar

Best Geteste Zitbal

Ella® Zitbal Linnen 65 CM

Op zoek naar een goede zitbal? Kijk dan niet verder- wij hebben je perfecte match gevonden. Deze Ella zitbal Linnen 65 CM is verkozen tot de beste zitbal van 2023. Wanneer je dus een goede zitbal aanbieding wil scoren is deze een zeer geschikte optie.

Maar wat maakt 'm dan zo goed? Wij leggen je het uit. De zitbal is van de buitenkant gemaakt van sterke linnen gecombineerd met dubbel gestikte randen. Hierdoor kan je dus uitgaan van zeer goede kwaliteit.

Daarnaast zit 'ie door de stof ook nog eens heel erg lekker. De bal glijdt niet weg en beschikt ook over een handig handvat waarmee je deze erg makkelijk kan verplaatsen. Al met al een hele goede zitbal dus!

Wij Nederlanders werken veel. En veel van ons zitten tijdens dit werken. En eigenlijk is zo'n houding helemaal niet goed. Gelukkig is hier een prima alternatief voor: de zitbal. Je kan een zitbal gebruiken voor een betere houding, maar ook om mee te sporten. En zelfs voor zwangerschapsgymnastiek!

In dit artikel vertellen wij je alles wat je moet weten over de zitbal. Zo gaan we onder andere in op de verschillende punten waar je op moet letten tijdens het kopen van een zitbal. Op die manier wordt een zitbal kopen een appeltje eitje. Tevens hebben wij ook een zitbal test gedaan.

In die test hebben wij tientallen verschillende zitballen met elkaar vergeleken, waaronder bijvoorbeeld de beste zitbal volgens de consumentenbond. De uitslag van deze test is ook verwerkt in dit artikel. Benieuwd? Lees dan vooral snel verder!


Top 5 Beste Zitballen

Beste Koop Zitbal
1. Ella® Zitbal Linnen 65 CM

Beste Prijs-Kwaliteit Verhouding Zitbal
2. Dynaseat – Ergonomische Zitbal voor Kantoor en Thuis

Beste Budget Zitbal
3. RIVO Lifestyle - RIVO DynaBal Ø 75cm

Beste Luxe Zitbal
4. Qualitich Zitbal - Ergonomische Office Ball

Beste Design Zitbal
5. VLUV STOV Zitbal


Top 10 beste Zitballen

Op zoek naar een nieuwe zitbal maar geen tijd om dit hele artikel te lezen? Dat kan uiteraard gebeuren. Om jou toch te helpen bij het vinden van de beste zitbal kan je op de knop hieronder klikken. Je wordt dan direct doorverwezen naar de top 10 beste zitballen van Bol. Hoe handig is dat?


Waar moet je op letten bij het kopen van een Zitbal?

Een goede zitbal kopen kan nog best lastig zijn. Zo'n bal is namelijk een echte trend waardoor het aanbod ook aanzienlijk groot is. Hierdoor kan het natuurlijk best een opgave zijn om de juiste te vinden. Misschien vraag je je zelfs af: welke zitbal is het beste? En wat is de beste zitbal volgens de consumentenbond. 

Om je hier zo goed mogelijk bij te helpen staan hieronder een aantal punten op een rij om rekening mee te houden. Wanneer je deze punten opvolgt wordt het vinden van de beste zitbal een fluitje van een cent. 

Materiaal

Allereerst doe je er verstandig aan om te kijken naar het materiaal van de zitbal. Sommige zitballen zijn namelijk gemaakt van ietwat oncomfortabel materiaal zoals bijvoorbeeld rubber. Zoals je je waarschijnlijk wel kan voorstellen zit dit niet heel erg comfortabel. 

Kies daarom bij voorkeur een zitbal die gemaakt is van een stofje als linnen. Dit zit niet alleen lekker comfortabel maar zorgt er ook nog eens voor dat de bal goed op zijn plek blijft staan. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je in één keer omvalt.

Formaat

Daarnaast het formaat: dat is ook niet geheel onbelangrijk. Waarom? Nou, een zitbal kan best groot zijn. En daar moet je wel de ruimte voor hebben! Zeker wanneer je een klein kantoortje hebt kan dit al gauw heel erg krap voelen. Dat wil je voorkomen.

Bedenk je daarom van tevoren hoeveel ruimte je maximaal over hebt voor de zitbal. Meet dit ook op en kies eentje die binnen dit formaat past. Hiermee voorkom je een teleurstelling achteraf.

Garantie

Tot slot dan nog de garantie. Het zal je maar gebeuren: je zitbal blijkt kapot te zijn. Je wil hier dan uiteraard wel hulp bij krijgen. Daarvoor is garantie belangrijk. Als zo'n situatie zich voordoet binnen de gestelde garantietermijn zal de verkoper jou hierbij verder helpen.

Er wordt dan gekeken naar een oplossing die passend is voor de situatie. Om jezelf te voorzien van deze zekerheid adviseren wij je een zitbal aan te schaffen met een garantie van minstens één jaar.


Wat is de beste zitbal van 2023?

Dit is alweer het laatste onderdeel van dit artikel: de zitbal test! In die test zijn wij op zoek gegaan naar de allerbeste zitballen. Dit hebben we gedaan door uitgebreid te testen en te vergelijken aan de hand van strenge criteria. Uiteindelijk hebben wij een paar zitballen gekozen die als beste wisten te scoren.

Die hebben zo een plekje weten te bemachtigen in onze top vijf. Ben jij benieuwd welke zitballen dit zijn geworden? Dan presenteren wij je graag bij deze de top vijf beste zitballen van 2023!

1. Ella® Zitbal Linnen 65 CM

Op zoek naar de beste zitbal? Dan moet je deze Ella zitbal linnen 65 cm hebben. Deze is namelijk door ons team verkozen tot de beste zitbal van 2023. Hiermee zit je dus sowieso goed. Wij leggen je direct uit waarom. Allereerst is de zitbal gemaakt van comfortabel en sterk linnen.

Hierdoor zit je extra fijn en kan je er ook extra lang mee vooruit. Twee vliegen in één klap dus! Verder is er een handig handvat waarmee je ze bal zonder problemen kan verplaatsen. De extra stevige naden zorgen ervoor dat de bal goed op zijn plek blijft en niet zo maar weg kan rollen. Je krijgt er overigens ook nog een handige opbergtas bij.

Voordelen Ella® Zitbal Linnen 65 CM

 • Gemaakt van erg sterk en comfortabel linnen
 • Heeft een handig handvat voor wanneer je de bal wil verplaatsen
 • De bal blijft goed op zijn plek dankzij de extra stevige naden

Nadelen Ella® Zitbal Linnen 65 CM

 • Voor sommige kantoren mogelijk iets te groot

2. Dynaseat – Ergonomische Zitbal voor Kantoor en Thuis

Heb je het over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit? Dan gaat het zonder twijfel over de Dynaseat ergonomische zitbal. Deze zitbal is van enorm goede kwaliteit vergelijkbaar met zitballen in een hogere prijsklasse. Maar jij betaalt dan juist minder!

Alleereerst heb je de keuze uit vier mooie en neutrale kleuren. Dit staat mooi in ieder soort interieur! Bij de bestelling krijg je overigens ook een handig pompje waarmee je de bal op kan blazen. Hoef je hier zelf niet meer achteraan. Oh ja, je krijgt zelfs verschillende ventieldopjes voor wanneer je 'm wil opblazen met een andere soort pomp.

Voordelen Dynaseat – Ergonomische Zitbal voor Kantoor en Thuis

 • Goede verhouding tussen prijs en kwaliteit
 • Wordt geleverd met een handige pomp en ventieldopjes
 • Verkrijgbaar in vier verschillende kleuren

Nadelen Dynaseat – Ergonomische Zitbal voor Kantoor en Thuis

 • De meegeleverde pomp is niet heel krachtig

3. RIVO Lifestyle - RIVO DynaBal Ø 75cm

Is je budget nou nét iets minder ruim? Of wil je simpelweg zoveel mogelijk besparen op een nieuwe zitbal? Dat kan absoluut! Deze RIVO Lifestyle zitbal is dan mogelijk wel wat voor jou. Deze is namelijk te koop voor een lekker laag prijsje in verhouding met soortgelijke zitballen.

Dat maakt 'm een absolute budget-topper. De zitbal is overigens lekker groot. Groter dan gemiddeld, waardoor 'ie ideaal geschikt is voor iedereen die houdt van net wat meer ruimte. Er is ook een handig handvat waarmee je de bal kan verplaatsen én je krijgt toegang tot een gratis fysiotherapeutische helpdesk. Hoe fijn is dat?

Voordelen RIVO Lifestyle - RIVO DynaBal Ø 75cm

 • Toegang tot een gratis fysiotherapeutische helpdesk
 • Te koop voor een vrij lage prijs in verhouding met soortgelijke zitballen
 • Heeft een handvat waarmee je de bal makkelijk kan verplaatsen

Nadelen RIVO Lifestyle - RIVO DynaBal Ø 75cm

 • Voor sommige kantoren of bureaus te groot

4. Qualitich Zitbal - Ergonomische Office Ball

Wil jij investeren in een goede zitbal voor bijvoorbeeld op kantoor of voor je personeel? En heb je hier wat geld voor over? Dan kunnen wij je de Qualitich zitbal adviseren. Deze is vrij duur in verhouding met andere zitballen. Maar: daar krijg je wel een kwaliteit voor terug waar je haast 'u' tegen zegt. 

Zo wordt de bal vaak gebruikt door fysiotherapeuten in Nederland en België. Dat zegt toch wel wat. Verder wordt je houding aanzienlijk verbeterd en is de bal gemaakt van lekker comfortabel materiaal. Hierdoor zit je extra fijn. De duidelijke naden zorgen ervoor dat de bal op zijn plek blijft en het handvat zorgt ervoor dat 'ie makkelijk te verplaatsen is. 

Voordelen Qualitich Zitbal - Ergonomische Office Ball

 • Makkelijk te verplaatsen dankzij het handvat 
 • Wordt gebruikt door fysiotherapeuten in Nederland en België
 • De naden zorgen ervoor dat de bal op zijn plek blijft

Nadelen Qualitich Zitbal - Ergonomische Office Ball

 • Vrij prijzig in verhouding met soortgelijke zitballen

5. VLUV STOV Zitbal

De laatste zitbal die nog een plekje wist te bemachtigen in onze top vijf is de VLUV STOV Zitbal. Deze wist dankzij het slimme design nog op nummer vijf terecht te komen. Je merkt namelijk dat over alles aan deze zitbal gewoon heel erg goed is nagedacht. 

Allereerst is er een handig handvat waarmee je de bal kan verplaatsen. De buitenkant van de bal is gemaakt van linnen wat zorgt voor extra comfort. En dat is altijd fijn. Verder zijn de naden dubbel gestikt voor extra veel stevigheid en kan je 'm heel erg makkelijk opblazen. Al met al nog een terecht laatste plekje. 

Voordelen VLUV STOV Zitbal

 • Handig handvat om de bal mee te verplaatsen
 • Buitenkant bal gemaakt van erg comfortabel linnen
 • De bal is dubbel gestikt voor extra veel stevigheid

Nadelen VLUV STOV Zitbal

 • Toch vrij prijzig

Welke zitbal is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke zitbal is het beste?" hebben we een uitgebreide zitbal test gedaan. Hierin hebben we verschillende zitbal producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke zitbal op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook zitbal aanbiedingen?

Wil jij een zitbal kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste zitbal kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende zitbal producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook