Full Width Featured Image With Sidebar

Best Geteste Zelfbruiner

St Tropez Self Tan Express Mousse

Het vinden van de beste bruiningscreme was zeer spannend. In onze zelfbruiner test kwamen dan ook veel kandidaten voorbij. Maar de beste zelfbruiner was uiteindelijk toch de St Tropez self tan mousse!  Hiermee is deze mousse ook verkozen tot de beste zelfbruiner 2023!

En dat kwam eigenlijk totaal niet onverwachts. Deze mousse wist als beste te scoren op alle geteste vlakken. Zo is de mousse zeer licht van gewicht en trekt deze erg goed in de huid.

Hierdoor wordt de verkleuring mooi egaal zonder enige rare vlekken. Daarnaast is de mousse voorzien van voedende elementen die je huid ondersteunen. En misschien wel het fijnste: deze goede zelfbruiner ruikt ook nog eens lekker.

Het begint langzamerhand eindelijk mooi weer te worden. En dat is hartstikke fijn! Lekker wijntjes doen op het terras en naar de zee en het strand. 

Echter ken je waarschijnlijk wel deze struggle: je wordt amper bruin in de zomer. Sommige ladies onder ons zijn gezegend met een huid die hartstikke mooi verkleurt in de zomer.

Maar bij een groot deel van de vrouwen is dit helaas niet het geval. Een ideale oplossing hiervoor is, en je raadt het al, zelfbruiner!

Er zijn ontzettend veel zelfbruiners te koop waardoor je je misschien afvraagt: welke zelfbruiner past het beste bij mij? En hier gaan wij je bij helpen.

In dit artikel hebben wij onder andere een paar punten op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens het kopen van een zelfbruiner. Zo voorkom je dat je straks op een oempa loempa lijkt. 

Ook hebben wij super veel verschillende zelfbruiners met elkaar vergeleken. Zo hebben we de zelfbruiner voor gezicht, zelfbruiner voor lichaam en zelfbruiner voor benen meegenomen in de test. 

De resultaten van deze zelfbruiner test vind je aan het eind van dit artikel. En hierin komt ook de bekende Bondi sands zelfbruiner voorbij! Benieuwd? Lees dan snel verder!


Top 5 Beste Zelfbruiners

Beste Koop Zelfbruiner
1. St Tropez Self Tan Express Mousse

Beste luxe zelfbruiner
2. Eco by Sonya - Cacao Tanning Mousse

Beste prijs-kwaliteit verhouding zelfbruiner
3. Whitetobrown Self Tanning Water Medium

Beste zelfbruiner gezicht
4. Collistar Magic Drops Zelfbruiner Medium

Beste budget zelfbruiner
5. Bondi Sands Self Tanning Foam


Top 10 beste zelfbruiners

Heb je geen zin of tijd om dit hele artikel te lezen? Hieronder hebben we een knop staan waarbij je in 1x doorgestuurd wordt naar de top 10 beste zelfbruiners bij Bol.com. Hierdoor zie je direct welke bars momenteel het meest verkocht worden.


Waar moet je op letten bij het kopen van een zelfbruiner?

Eigenlijk is een zelfbruiner niet te missen in de zomer. Zeker wanneer je niet gezegd bent met een huid die makkelijk verkleurt in de zon. 

Maar je wil natuurlijk niet straks oranje in plaats van bruin zijn! Daarom hebben wij een paar tips op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens het kopen van de beste zelfbruiner.

Let hierbij bijvoorbeeld niet op de beste zelfbruiner volgens de consumentenbond. Ook al beoordelen zij die zelfbruiners goed, dat hoeft niet te betekenen dat ze ook daadwerkelijk bij jou passen. Neem deze tips dus ten harte en kijk daarnaast ook naar wat jij zelf belangrijk vindt!

Inhoud

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de inhoud van de zelfbruiner. Wanneer je een merk nog nooit geprobeerd hebt kan je beter beginnen met een klein flesje.

Mocht het dan tegenvallen, dan heb je niet nog een hele volle fles staan waar je veel aan uit hebt gegeven. Dit is een soort van 'schadebeperking'. Je kan dan prima een ander flesje kopen van wederom een klein formaat. En als deze wel bevalt kan je gerust een grotere fles kopen!

Ingrediënten

Ook de ingrediënten van een zelfbruiner zijn belangrijk. In sommige zelfbruiners zit namelijk ontzettend wat troep verwerkt zoals chemische stoffen. En je raadt het al: dit is absoluut niet goed voor je huid. Zeker niet op lange termijn.

Kies dus het liefst een zelfbruiner zonder chemische stoffen of zelfs kleurstoffen. Hierdoor bescherm jij je huid tegen uitdroging of beschadiging door zulke stoffen. Zeker wanneer je van jezelf al een droge huid hebt is het verstandig om hier goed op te letten.

Effect

Tot slot nog het effect van de zelfbruiner. De ene zelfbruiner zorgt voor een subtiele tint terwijl de andere juist een zeer intensieve werking hebt waardoor je direct een paar tinten verkleurd bent. Het is hierbij natuurlijk maar net wat je zelf prettig vindt. 

Vaak staat het wel aangegeven in de beschrijving van de zelfbruiner. Zo voorkom je dat je straks ineens een stuk bruiner bent verkleurd dan gewenst. 


Wat is de beste zelfbruiner van 2023?

Aan de hand van verschillende factoren hebben wij een zelfbruiner test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder een flinke greep zelfbruiners om zo jou te kunnen voorzien van de beste kwaliteit én beste tekstresultaten. 

De test was ook erg spannend en er kwamen meerdere goede zelfbruiners voorbij. Maar uiteindelijk wisten slechts een paar een plekje te bemachtigen in onze top vijf.

Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar welke dit geworden zijn? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste zelfbruiners van 2023!

1. St Tropez Self Tan Express Mousse

De zelfbruiner die de felbegeerde eerste plek wist te bemachtigen is de St Tropez self tan express mousse. Dit is een zeer goede zelfbruiner, sterker nog: deze scoorde op alle vlakken als de beste.

En waarom dan? Laten we eens beginnen bij de geur. Deze is namelijk hartstikke lekker tropisch, maar toch subtiel. Zo blijf je niet twee dagen ruiken naar zelfbruiner maar heb je wel een subtiel, fris en zomers geurtje over je heen na het aanbrengen.

Daarnaast komt deze zelfbruiner dus in mousse vorm. De mousse is erg zacht en trekt makkelijk in de huid. Hierdoor wordt de huid egaal gebruind en krijg je geen last van rare vlekken. Een terechte nummer één dus. 

Voordelen St Tropez Self Tan Express Mousse

 • Beschikt over ingrediënten die de huid ondersteunen en verzorgen
 • De mousse is licht en trekt makkelijk in de huid waardoor oneffenheden voorkomen worden
 • Heeft een lekker en subtiel geurtje 

Nadelen St Tropez Self Tan Express Mousse

 • Enigszins prijzig in verhouding met andere zelfbruiners

2. Eco by Sonya - Cacao Tanning Mousse

Ben jij op zoek naar een luxe, goedwerkende zelfbruiner? En heb je daar wat geld voor over? Dan is deze zelfbruiner van Eco by Sonya misschien wel de perfecte match voor jou.

Deze zelfbruiners kost misschien iets meer, maar het resultaat is het volledig waard. Sterker nog, deze zelfbruiner heeft zelfs verschillende beauty awards gewonnen!

Tevens bevat deze zelfbruiner geen chemische ingrediënten of kunstmatige kleurstoffen. Hierdoor wordt je huid dus beschermd tegen schade van dit soort rare stofjes.

Waar komt de kleur dan vandaan? Nou, cacao en koffie! Dit maakt de zelfbruiner ook geschikt voor alle huidtypes. 

Voordelen Eco by Sonya - Cacao Tanning Mousse

 • Bevat geen chemische ingrediënten of kunstmatige kleurstoffen
 • De kleur van de zelfbruiner komt van cacao en koffie 
 • Geschikt voor ieder huidtype, dus ook de gevoelige of droge huid

Nadelen Eco by Sonya - Cacao Tanning Mousse

 • Enigszins prijzig in verhouding met andere zelfbruiners

3. Whitetobrown Self Tanning Water Medium

Wanneer je het hebt over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit heb je het ongetwijfeld over de Whiteobrown self tanning water. En ja, je hoort het goed: dit is tanning water.

Deze zelftanning water spray is een hydraterende mix met aloë vera waardoor je huid ook nog eens goed verzorgd wordt. Daarnaast is het gedistilleerd met huidversterkende ingrediënten zoals kokosnoot, viatmine C en vitamine E. 

En ook fijn: deze spray droogt onmiddellijk en geeft niet af. Hierdoor krijg je dus geen rare bruine vlekken in je kleding (gelukkig). 

Voordelen Whitetobrown Self Tanning Water Medium

 • Droogt onmiddellijk en geeft hierdoor niet af 
 • Versterkt met ingrediënten als aloë vera, vitamine C, vitamine E en kokosnoot
 • Een goudbruine tint ontwikkelt zich binnen 2-4 uur na aanbrengen

Nadelen Whitetobrown Self Tanning Water Medium

 • Kan een beetje plakken na gebruik

4. Collistar Magic Drops Zelfbruiner Medium 

De beste zelfbruiner voor gezicht is zonder enige twijfel deze van het bekende merk Collistar. Deze zelfbruiner is dankzij de pipet erg tactisch aan te brengen voor een egale en gebruinde huid.

De kleur van deze zelfbruiner ontwikkelt zich daarnaast in minder dan een uur tot een intense en stralend bruining. Het is net alsof je een dag op het strand hebt gelegen eigenlijk!

En dat is precies het effect dat je wil bereiken met een zelfbruiner. Ook zitten er anti-age en vitamine E verwerkt in de bruiner wat zorgt voor een onzichtbaar, hydraterend laagje dat lange tijd blijft zitten. Dit is echt een topper als je het ons vraagt!

Voordelen Collistar Magic Drops Zelfbruiner Medium

 • Zeer goed geschikt voor gebruik op het gezicht
 • Makkelijk te doseren door het pipetje
 • Voorzien van een hydraterend laagje dat bestaat uit vitamine E en anti-age dat de hele dag blijft zitten

Nadelen Collistar Magic Drops Zelfbruiner Medium

 • Vrij prijzig voor de kleine inhoud van het flesje (30 ML)

5. Bondi Sands Self Tanning Foam

En de laatste die een plekje wist te krijgen in deze top vijf: de welbekende Bondi Sans zelfbruiner. Door de uitzonderlijk lage prijs in verhouding met andere zelfbruiners is dit de beste budget zelfbruiner.

En zelfbruiner hoeft dus ook helemaal niet goed te zijn. En dan krijg je er ook nog eens zo'n goede kwaliteit voor terug!

Deze zelfbruiner trekt diep in de huid en zorgt voor een zeer egaal tintje. Daarnaast ruikt de bruiner ook nog eens super lekker: naar kokosnoot namelijk!

Hierdoor krijg je het gevoel alsof je net terug bent van een heerlijke tropische vakantie. En daar dromen we allemaal wel eens over...

Voordelen Bondi Sands Self Tanning Foam

 • Te koop voor een lage prijs in verhouding met andere zelfbruiners
 • Heeft een heerlijke geur van kokosnoot
 • Trekt snel in de huid en plakt niet 

Nadelen Bondi Sands Self Tanning Foam

 • De geur van kokosnoot kan voor sommige vrouwen iets te sterk zijn

Welke zelfbruiner is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke zelfbruiner is het beste?" hebben we een uitgebreide zelfbruiner test gedaan. Hierin hebben we verschillende zelfbruiner producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke zelfbruiner op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook zelfbruiner aanbiedingen?

Wil jij zelfbruiner kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste zelfbruiner kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende zelfbruiner producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook