Full Width Featured Image With Sidebar

Beste Geteste Weegschaal

Silvergear bluetooth personenweegschaal

De weegschaal test was wederom erg spannend, maar uiteindelijk is er toch een waardige winnaar naar voren gekomen. En in dit geval is dat de Silvergear bluetooth weegschaal!

Deze is verkozen tot de beste weegschaal van 2023 en is hiermee ook de beste koop weegschaal. En dat is ook helemaal niet zo gek!

Zo kan je met deze weegschaal een speciale lichaamsanalyse laten maken via de speciale app die werkt op bluetooth. Deze kan je verbinden met de weegschaal!

Ook beschikt de weegschaal over een automatische aan- functie waardoor je er alleen maar op hoeft te gaan staan, handig!

Of je nou een dieet volgt, graag wil aankomen/ afvallen of het interessant vindt om te weten: een weegschaal komt altijd van pas. Met de weegschaal krijg je een goed inzicht van je gewicht! 

In bijna ieder huishouden is dan ook wel een weegschaal te vinden en het aanbod is ook erg groot. Hierdoor vraag je je misschien af: Wat is de beste weegschaal?

Wij willen je hierbij graag helpen, en daarom hebben wij in dit artikel alle punten op een rijtje gezet waar je op moet letten tijdens het kopen van de beste weegschaal. Ook hebben wij tientallen verschillende weegschalen met elkaar vergeleken om zo jou te kunnen voorzien van de beste kwaliteit én testresultaten. 

En dat is nog niet alles! Aan het eind van dit artikel staat je nog de ultieme review te wachten met daarin alleen de allerbeste weegschalen!

Top 5 Beste Weegschalen

Beste weegschaal
1. Silvergear personenweegschaal

Beste budget weegschaal
2. Medisana BS 444 Connect

Beste luxe weegschaal
3. Soehnle 63867 Style Sense

Beste design weegschaal
4. Brabantia ReNew

Beste prijs- kwaliteitverhouding weegschaal
5. Medisana PSD Analoge personenweegschaal


Top 10 beste weegschaal

Heb je geen zin of tijd om dit hele artikel te lezen? Hieronder hebben we een knop staan waarbij je in 1x doorgestuurd wordt naar de top 10 beste weegschaal bij Bol.com. Hierdoor zie je direct welke bars momenteel het meest verkocht worden.


Waar moet je op letten bij het kopen van een weegschaal?

Een weegschaal is dus de ideale manier om je progressie bij te houden, zowel op het gebied van sport als bijvoorbeeld gezondheid. Er zijn ontzettend veel verschillende weegschalen verkrijgbaar, waardoor je je misschien afvraagt: Welke weegschaal past het beste bij mij?

Om deze vraag te beantwoorden hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste weegschaal. 

Belangrijk is dat je hierbij ook let op wat jij zelf belangrijk vindt. Kijk dus niet alleen naar bijvoorbeeld de beste weegschaal volgens de consumentenbond, maar ook naar wat jij zelf belangrijk vindt!

Lichaamsanalyse

Tegenwoordig kan een weegschaal veel meer dan alleen je gewicht meten. Zo kan een weegschaal onder andere je vetpercentage, spiermassa, watermassa én BMI berekenen.

Hierdoor krijg je natuurlijk veel meer inzicht in je gezondheid dan alleen je gewicht. Dit kan erg handig zijn wanneer je wil afvallen of juist gespierder wil worden.

Je kan dan namelijk heel specifiek bij houden of je spiermassa is veranderd of niet. Met watermassa kan je kijken op welke plekken in het lichaam het vet is afgenomen. Wanneer je meer watermassa hebt kan dit een indicatie zijn van vettoename. 

Vaak zijn deze weegschalen wel wat duurder dan de standaard weegschaal, maar dan krijg je wel al deze interessante functies ervoor terug. Maak dus voor jezelf de afweging of je hier het extra geld voor over hebt of niet.

Maximale weegvermogen

Een ander belangrijk punt aan een weegschaal is het maximale weegvermogen. De meeste personenweegschalen hebben namelijk een maximum gewicht van 150 kilo.

Wanneer je een weegschaal wil die meer gewicht kan dragen dan dit zijn er ook speciale weegschalen verkrijgbaar voor overgewicht. Soms kan je een gedeelte van het aankoopbedrag dan ook via de verzekeraar terugkrijgen.

Bekijk dus ven tevoren goed wat het maximale weegvermogen is van de weegschaal die jij op het oog hebt. Zo voorkom je teleurstellingen achteraf en verzeker je jezelf van de beste weegschaal!

Garantie

Tot slot willen we het nog even hebben over de garantie. Dit is een soort indicatie vanuit de verkoper over hoe lang het product ten minste mee moet gaan zonder defecten buiten jouw wil om.

Wanneer er binnen deze gestelde garantietermijn dan iets niet goed blijkt te zijn, kan je terugkomen op deze garantie. De verkoper van het product is dan verplicht jou hierbij verder te helpen.

Vaak wordt er dan samen met jou gekeken naar een passende oplossing zoals een vergoeding van het aankoopbedrag of een vervangend product. Dit geeft jou als consument naast een stukje rust ook zekerheid over je aankoop.

Wanneer er dan geen garantie zit op het product dat je voor ogen hebt, moet je je afvragen waarom dit zo is. Wat zegt dit dan over de kwaliteit van het product dat je van plan bent te kopen?

Zorg er daarom voor dat de garantie op jouw nieuwe weegschaal ten minste twee jaar is. Zo verzeker jij jezelf van alleen de beste weegschaal!


Wat is de beste weegschaal van 2023?

Na uitgebreid rekening te hebben gehouden met bovenstaande factoren (en nog meer natuurlijk) hebben wij een uitgebreide weegschaal test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende weegschalen, om zo jou te kunnen voorzien van de beste kwaliteit én testresultaten. 

De weegschaal test was dan ook super spannend, en veel gingen gelijk aan elkaar op. Uiteindelijk wisten een paar van de weegschalen zich te onderscheiden in categorieën zoals beste design of prijs- kwaliteitverhouding.

Hierdoor wisten ze een plekje te bemachtigen in onze spannende top vijf. Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar welke dit geworden zijn? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste weegschalen van 2023!

1. Silvergear personenweegschaal

Eindcijfer: 9.8

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Verkozen tot de beste weegschaal is de Silvergear bluetooth personenweegschaal! En dat kwam ook totaal niet als een verassing.

Zo geeft deze weegschaal je gewicht aan met een nauwkeurigheid van maar liefst 0,1 kilogram. Hierdoor hoef je niet te twijfelen of het gewicht wel klopt of niet, erg fijn!

Daarnaast kan je met de schaal een nauwkeurige lichaamsanalyse laten doen. Dit kan via de speciale bluetooth app die te downloaden is voor zowel Apple als Android! Zo weet je precies waar je aan toe bent tijdens het meten.

Voordelen Silvergear personenweegschaal

 • Werkt met bluetooth
 • Kan gebruikt worden voor een speciale lichaamsanalyse
 • Nauwkeurigheid van 0,1 kilogram

Nadelen Silvergear personenweegschaal

 • Enigszins prijzig in verhouding tot andere hondencamera's

2. Medisana BS 444 Connect

Eindcijfer: 9.2

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Ook met een minder ruim budget zijn er erg goede weegschalen verkrijgbaar op de markt. En dan zeker deze van het merk Medisana! 

Deze doet eigenlijk precies alles wat je ervan mag verwachten. Zo komt de weegschaal met een speciale app waarin je alle meetwaarden overzichtelijk kan inzien en zelfs kan delen als je wil.

Daarnaast beschikt de schaal over automatische herkenning van maximaal 8 gebruikers, handig voor de hele familie dus! En natuurlijk kan je naast het gewicht ook je vetpercentage, BMI, vochtgehalte en spiermassa meten.

Voordelen Medisana BS 444 Connect

 • Automatische herkenning van maximaal 8 mensen
 • Speciale app om meetwaarden in te zien en te delen
 • Met de weegschaal kan je ook een lichaamsanalyse laten afnemen

NadelenMedisana BS 444 Connect

 • Is niet voorzien van een verplichte led-display

3. Soehnle 63867 Style Sense

Eindcijfer: 8.9

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Wanneer je een iets ruimer budget hebt om te besteden is deze weegschaal van Soehnle misschien wel wat voor jou. Deze weegschaal doet alles wat je ervan verwacht en meer!

Zo kan je deze weegschaal ook gebruiken wanneer je zwanger bent, wat natuurlijk wel zo fijn is. Daarnaast is de weegschaal extra groot voor mensen met een grotere voetmaat.

Ook is de weegschaal uitgerust met een verlicht LCD scherm en een hoogwaardig roestvrijstalen oppervlak. Ook is het draagvermogen maar liefst 180 kilo en daardoor voor vrijwel iedereen te gebruiken. 

Voordelen Soehnle 63867 Style Sense

 • Draaggewicht van 180 kilo
 • Extra breed ontworpen
 • Veilig te gebruiken bij zwangerschap

Nadelen Soehnle 63867 Style Sense

 • Enigszins prijzig in verhouding tot andere weegschalen

4. Brabantia ReNew

Eindcijfer: 8.4

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Heb je het over een goed design, dan heb je het natuurlijk over deze weegschaal van Brabantia! Deze weegschaal beschikt over een erg slim design.

Zo is er een speciale anti- slip onderkant ontworpen voor deze weegschaal voor extra stevigheid. Ook worden vervelende krassen op deze manier voorkomen.

Ook kan je de weegschaal prima in het donker gebruiken door het extra grote led- display. En door de speciale batterijbesparingsfunctie schakelt de weegschaal zichzelf automatisch uit na 10 seconden.

Voordelen Brabantia ReNew

 • Speciale batterijbesparingsfunctie
 • Speciale anti- slip onderkant tegen krassen
 • Extra groot led- display

Nadelen Brabantia ReNew

 • Geschikt voor mensen tot 180 kilo

5. Medisana PSD Analoge personenweegschaal

Eindcijfer: 8.1

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan spreek je natuurlijk over deze Medisana PSD analoge weegschaal!

Zo heb je voor deze weegschaal geen batterijen nodig, waardoor je je hier geen zorgen meer om hoeft te maken. Ook is deze erg makkelijk in gebruik waardoor je precies weet waar je aan toe bent.

En als kers op de taart heeft de weegschaal een garantie van maar liefst 3 jaar. Zo kan je de weegschaal onbezorgd gebruiken!

Voordelen Medisana PSD Analoge personenweegschaal

 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Heeft geen batterijen nodig
 • Makkelijk te gebruiken

Nadelen Medisana PSD Analoge personenweegschaal

 • Is vrij groot 

Welke weegschaal is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke weegschaal is het beste?" hebben we een uitgebreide weegschaal test gedaan. Hierin hebben we verschillende weegschaal producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke weegschaal op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook weegschaal aanbiedingen?

Wil jij weegschaal kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste weegschaal kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende weegschaal producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken