Full Width Featured Image With Sidebar
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste Verzwaringsdeken [2023]

Beste Geteste Verzwaringsdeken

Simply Cozy verzwaringsdeken

De verzwaringsdeken test was super spannend, maar uiteindelijk was er toch een overduidelijke winnaar. En dit is het Simply Cosy verzwaringsdeken

Deze is verkozen tot het beste verzwaringsdeken van 2023 en is hiermee ook het beste koop verzwaringsdeken. En dat kwam totaal niet als een verassing!

Zo zorgt dit deken voor een diepe en ontspannen slaap, zelfs op de meest slapeloze nachten! Ook wordt deze geleverd met een speciale wasbare hoes van ademend katoen. 

En daarnaast is het deken voorzien van het ökotex keurmerk. Dit is hét Europese keurmerk voor producten getest op kwaliteit en veiligheid!

Slapeloze nachten en/of moeilijk in slaap kunnen vallen is gewoon ontzettend vervelend. Zeker wanneer je een belangrijke dag hebt of goed uitgerust wil zijn. 

Gelukkig is hiervoor een goede oplossing bedacht: het verzwaringsdeken! Zo'n deken zorgt ervoor dat er meer serotonine (gelukshormoon) wordt afgegeven! Hierdoor kan jij veel lekkerder slapen.

Het aanbod in verzwaringsdekens is erg groot, waardoor je je misschien afvraagt: Wat is het beste verzwaringsdeken? Wij willen je helpen deze vraag te beantwoorden.

Daarom hebben wij alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van het beste verzwaringsdeken. Ook hebben wij tientallen verschillende verzwaringsdekens met elkaar vergeleken én kan je aan het eind van dit artikel daarover een ultieme review verwachten!

Top 5 Beste Verzwaringsdekens

Beste verzwaringsdeken
1. Simply Cosy verzwaringsdeken

Beste budget verzwaringsdeken
2. Slaapcity verzwaringsdeken

Beste prijs- kwaliteitverhouding verzwaringsdeken
3. Calmzy verzwaringsdeken

Beste luxe verzwaringsdeken
4. Nevali verzwaringsdeken

Beste verzwaringsdeken voor kinderen
5. Nevali Kind


Top 10 beste verzwaringsdeken

Heb je geen zin of tijd om dit hele artikel te lezen? Hieronder hebben we een knop staan waarbij je in 1x doorgestuurd wordt naar de top 10 beste verzwaringsdeken bij Bol.com. Hierdoor zie je direct welke bars momenteel het meest verkocht worden.


Waar moet je op letten bij het kopen van een verzwaringsdeken?

Zoals gezegd is een verzwaringsdeken dus de perfecte manier om jezelf te verzekeren van een goede nachtrust. Zulke dekens zijn dan ook erg populair waardoor het aanbod ook groot is. 

Hierdoor vraag je je misschien af: Welk verzwaringsdeken past het beste bij mij? Daarom hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden. 

En belangrijk is natuurlijk dat je hierbij ook rekening houdt met je eigen mening. Kijk dus bijvoorbeeld niet naar het beste verzwaringsdeken volgens de consumentenbond, maar vooral naar je eigen behoeftes!

Het gewicht

Hoeveel het gewicht van zo'n verzwaringsdeken moet zijn, verschilt per persoon. Soms is één of twee kilo genoeg, maar je hebt ook dekens van wel 6 tot 7 kilo.

Vaak is het zo dat 10% van je lichaamsgewicht een goed gewicht is voor het verzwaringsdeken. Wanneer je dan 70 kilo weegt is 70 x 0,10= 7 kilo precies goed.

Wanneer je twijfelt of dit misschien niet teveel (of juist te weinig) is kan je dit altijd navragen aan een professional. Die kan je vinden op verschillende websites van aanbieders. 

Zij zijn dan vaak te bereiken via een chat of telefoonnummer. Ook zou je in je omgeving kunnen vragen of mensen zelf een verzwaringsdeken hebben en wat hun ervaringen daarmee zijn. 

Wasbaar

Een ander belangrijk punt is natuurlijk of het verzwaringsdeken dat jij voor ogen hebt ook wasbaar is of niet. Wanneer het deken een granulaatvulling heeft kan deze gewassen worden tot 40 graden.

Het is daarnaast ook belangrijk om te kijken of je wasmachine zelf het überhaupt aankan. Het gewicht moet namelijk niet té zwaar zijn. 

Een handige oplossing daarvoor is een deelbaar verzwaringsdeken, zodat je deze in twee delen kan wassen. Hierdoor maak je het deken minder zwaar en zal je wasmachine hier niet zo snel overbelast van raken!

Bekijk dus even goed of je het deken in de wasmachine kan doen en of de wasmachine dit kan hebben. Dat scheelt je een hoop tijd dan wanneer je het met de hand wil gaan wassen. 

Vaak zijn de wasbare verzwaringsdekens wel iets duurder door deze handige functie. Maak dus ook de overweging of je hier het geld voor over hebt of niet. 

Materiaal buitenkant

Het laatste punt dat wij willen bespreken is het materiaal aan de buitenkant van jouw toekomstige verzwaringsdekens. Deze dekens kunnen namelijk gemaakt zijn van verschillende materialen! 

Hierbij komen de volgende drie het meeste voor:

* Katoen: dit komt het meeste voor. Het is dun, waardoor het deken niet extra warm zal worden. Hierdoor is er echter wel meer kans op slijtage.

* Fleece: dit is extra zacht én warm. Vaak betaal je hier wel meer voor.

* Jeans: dit is extra stevig, dus ideaal voor bijvoorbeeld kinderen die de neiging hebben dingen te scheuren. Dit kan wel minder fijn liggen over je huid.

Maak dus van tevoren voor jezelf helder naar welke stof je voorkeur uitgaat, zodat je zoektocht een stuk korter kan worden!


Wat is het beste verzwaringsdeken van 2023?

Na uitgebreid rekening te hebben gehouden met bovenstaande factoren (en nog meer natuurlijk) hebben wij een uitgebreide verzwaringsdeken test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen dekens!

Zo kunnen wij jou garanderen van valide testresultaten. De test was dan ook erg spannend, en veel van de verzwaringsdekens gingen gelijk aan elkaar op.

Uiteindelijk wisten een paar van de dekens zich te onderscheiden in verschillende categorieën zoals beste design of beste prijs- kwaliteitverhouding. Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar welke verzwaringsdekens in de felbegeerde top vijf zijn belandt?

Dan presenteren wij je bij deze vol trots de top vijf beste verzwaringsdekens van 2023!

1. Simply Cosy verzwaringsdeken

Eindcijfer: 9.8

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Er kan natuurlijk maar één de beste zijn uiteindelijk. En dit is overduidelijk het Simply Cosy verzwaringsdeken

Dit verzwaringsdeken komt maar liefst in 31 kleuren! Zo zit er sowieso één tussen voor jou. Ook is de hoes afneembaar waardoor je deze gemakkelijk in de was kan doen.

En door de katoenen stof kan je dit deken ieder seizoen van het jaar gebruiken! Wanneer het in de zomer dan heel warm is, volstaat dit deken als een dekbed. 

Voordelen Simply Cosy verzwaringsdeken

 • Gemaakt van katoen en hierdoor het hele jaar te gebruiken
 • Hoes kan gewassen worden in de wasmachine
 • Verkrijgbaar in 31 verschillende kleuren

Nadelen Simply Cosy verzwaringsdeken

 • Enigszins prijzig in verhouding tot andere verzwaringsdekens

2. Slaapcity verzwaringsdeken

Eindcijfer: 9.2

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Ook met een minder ruim budget zijn er erg goede verzwaringsdekens verkrijgbaar op de markt. En dan zeker deze van het merk Slaapcity

Ten eerste is dit deken geschikt voor één of twee personen. Zo kan je deze alleen gebruiken maar ook samen met je partner. 

Daarnaast is het deken gemaakt van 100% polyester, wat betekent dat dit super zacht aanvoelt op de huid! Hierdoor kan je nóg fijner slapen. 

Voordelen Slaapcity verzwaringsdeken

 • Vrij goedkoop in verhouding tot andere verzwaringsdekens
 • Gemaakt van 100% polyester en daardoor erg zacht
 • Geschikt voor één of twee personen

Nadelen Slaapcity verzwaringsdeken

 • Redelijk zwaar gewicht van 8,5 kilo

3. Calmzy verzwaringsdeken

Eindcijfer: 8.9

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Spreek je over een goede prijs- kwaliteitverhouding, dan spreek je over dit deken van Calmzy. Dit deken is super zacht door de speciale minky stof.

Deze stof is hypoallergeen en ontzettend comfortabel. Ook is het deken voorzien van 8 handige lusjes waarmee je het deken vast kan maken aan je normale deken! Daarnaast heb je ook nog de keuze uit drie hele mooie kleuren, zodat je dit kan afstemmen met de rest van de kamer.

Voordelen Calmzy verzwaringsdeken

 • Verkrijgbaar in drie verschillende kleuren
 • Erg goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Gemaakt van hoogwaardige minky stof

Nadelen Calmzy verzwaringsdeken

 • Alleen geschikt voor mensen tussen de 61-70 kilo

4. Nevali verzwaringsdeken

Eindcijfer: 8.4

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Als je wat meer budget hebt om te besteden is dit het perfecte verzwaringsdeken voor jou. Dit deken heeft bijvoorbeeld een speciale vulling van glazen parels.

Parels? Ja, echt! Deze zorgen ervoor dat het deken een warmtegeleidende functie heeft. Deze zijn zeer klein en dun en dus ook niet voelbaar in het deken. 

Hierdoor is het verzwaringsdeken geschikt voor ieder seizoen! Ook gaat dit deken véél langer mee door de extra twee lagen polyester die zijn toegevoegd aan het deken!

Voordelen Nevali verzwaringsdeken

 • Voorzien van speciale glazen parels voor een goede warmtegeleiding
 • Geschikt voor ieder seizoen
 • Twee extra lagen polyester zorgen ervoor dat het deken langer mee gaat

Nadelen Nevali verzwaringsdeken

 • Enigszins prijzig in verhouding tot andere verzwaringsdekens

5. Nevali Kind

Eindcijfer: 8.1

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Wanneer je kind moeilijk slaapt of erg bang is, is dit deken de redder in nood. Het verzwaringsdeken van Nevali is namelijk speciaal gemaakt voor de kleintjes onder ons!

Het deken komt dan ook in een erg vrolijk, kindvriendelijk printje. En dat ook nog voor een zacht prijsje!

Hierdoor zal je kind een stuk sneller in slaap vallen en ook vast doorslapen. Hierdoor hoef jij ook niet meer midden in de nacht wakker te worden! Ook zal de stress en angst van je kind aanzienlijk verminderen met dit speciale deken.


Voordelen Nevali Kind

 • Speciaal gemaakt voor kinderen
 • Komt in een erg leuk printje
 • Zorgt voor een goede nachtrust

Nadelen Nevali Kind

 • Alleen geschikt voor kinderen tussen de 20 en 35 kilo

Welke verzwaringsdeken is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke verzwaringsdeken is het beste?" hebben we een uitgebreide verzwaringsdeken test gedaan. Hierin hebben we verschillende verzwaringsdeken producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke verzwaringsdeken op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook verzwaringsdeken aanbiedingen?

Wil jij verzwaringsdeken kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste verzwaringsdeken kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende verzwaringsdeken producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook