Full Width Featured Image With Sidebar
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste Tweeling Kinderwagen [2023]

Beste Geteste Tweeling kinderwagen

Joovy Kooper X2

De beste tweeling kinderwagen test was super spannend, maar uiteindelijk is er een duidelijke winnaar naar voren gekomen. En in dit geval is dat de Joovy Kooper X2!

Deze is verkozen tot de beste kinderwagen van 2023 en is daarmee ook de beste koop kinderwagen. En dat heeft zo zijn redenen. 

Ten eerste kan je de buggy ontzettend makkelijk opvouwen en dus meenemen. Daarnaast zijn de afzonderlijke luifels beide waterdicht en bieden ze ook nog UPF 50 bescherming tegen de zon!

Zo weet je zeker dat je kinderen veilig en droog in de buggy zitten. Ook is er een gekoppelde parkeerrem aanwezig waardoor je voorkomt dat de buggy uit zichzelf wegrijdt. 

Een kind krijgen is naast ontzettend mooi natuurlijk ook stressvol. Laat staan als het er twee in één keer zijn! Tweelingen zijn hartstikke leuk, maar vragen natuurlijk wel wat extra zorg.

Gelukkig is er de tweeling buggy in het leven geroepen om het voor jou als ouder net wat makkelijker te maken. Deze buggy's zijn dan ook razend populair onder tweelingouders en het aanbod is ook vrij groot.

Hierdoor vraag je je misschien af: Wat is de beste tweeling buggy? Om je bij deze vraag te helpen hebben wij speciaal voor jou alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste tweeling buggy.

Daarnaast hebben wij tientallen verschillende buggy's met elkaar vergeleken om jou te kunnen voorzien van de beste kwaliteit én testresultaten. En als kers op de taart kan je aan het eind van dit artikel nog een ultieme review verwachten met daarin de beste tweeling kinderwagens!

Top 5 Beste Tweeling Kinderwagens

Beste tweeling kinderwagen
1. Joovy Kooper X2 dubbele buggy

Beste luxe tweeling kinderwagen
2. X adventure DUO kinderwagen

Beste budget tweeling kinderwagen
3. Plooibuggy X adventure duo

Beste design tweeling kinderwagen
4. Maxi Cosi Dana for2

Beste prijs- kwaliteitverhouding tweeling kinderwagen
5. Safety 1st Team buggy


Top 10 beste tweeling kinderwagens

Heb je geen zin of tijd om dit hele artikel te lezen? Hieronder hebben we een knop staan waarbij je in 1x doorgestuurd wordt naar de top 10 beste tweeling kinderwagens bij Bol.com. Hierdoor zie je direct welke bars momenteel het meest verkocht worden.


Waar moet je op letten bij het kopen van een tweeling kinderwagen?

Een kinderwagen voor tweelingen dus de perfecte manier om de kleintjes beide makkelijk mee te nemen op uitstapjes. Deze wagens zijn dan ook erg geliefd onder de tweelingouders, en het aanbod is erg groot.

Hierdoor vraag je je misschien af: Welke tweeling kinderwagen past het beste bij mij? Daarom hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden. 

En belangrijk is natuurlijk dat je hierbij ook rekening houdt met je eigen mening. Kijk dus bijvoorbeeld niet naar de beste tweeling kinderwagen volgens de consumentenbond, maar vooral naar je eigen mening en eisen!

Het aantal wielen

Het eerste belangrijke punt om rekening mee te houden is het aantal wielen van de wagen. De wagens komen namelijk in twee uitvoeringen, met drie wieltjes of vier. Bij eentje voor tweelingen kunnen het er soms ook 6 zijn.

Ze hebben beide zo hun voordelen. Vier wielen is het meest doorgaande model, maar eentje met drie wielen werkt wel praktischer. Doordat er drie wielen op zitten (eentje voor, twee achter) is de kinderwagen stabieler op niet- vlakke ondergrond. Bij eentje met zes staat de wagen het meest stabiel.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bos. Als je graag wandelingen maakt met je baby in bosgebied, is een kinderwagen met drie wielen misschien wel wat voor jou!

Ligstanden

Kinderwagens komen met verschillende zit- en ligstanden. Het is natuurlijk erg fijn om meerdere standen te hebben bij een tweeling kinderwagen, omdat je kindjes waarschijnlijk af en toe een dutje willen doen tijdens de uitstapjes. 

Wanneer jij het dan tijd vindt voor een dutje, of je kindjes zelf al in slaap zijn gevallen, dan kan je heel simpel de rugleuning wat naar achter zetten zodat je kind comfortabeler ligt. Meestal kan je de buggy zelfs helemaal plat leggen, en kan je het zitvlak nog iets verlengen door de voetensteun uit te klappen. 

Reismand

Kinderwagens zijn vaak redelijk licht van gewicht, zodat dit voor de ouders ook zo makkelijk mogelijk te besturen is. Om je een beeld te geven: meestal wegen ze tussen de 5 en 8 kilo. 

Het nadeel van een kinderwagen is wel dat je er dan niet zo maar een tas aan kunt hangen, want dan is de kans groot dat de wagen omver kiepert. En dat is niet echt handig, zeker niet met een tweeling. Maar gelukkig is ook daar een oplossing voor bedacht. Een reismand! 

Zo’n reismand is super praktisch, omdat je er een tas in kwijt kan en meestal ook nog wel wat boodschappen. Let er dus op of de wagen komt met een reismand, of dat je deze misschien zelf nog los moet aanschaffen. 


Wat is de beste tweeling kinderwagen van 2023?

Na rekening te hebben gehouden met bovenstaande factoren, en nog veel meer, hebben wij een uitgebreide tweeling kinderwagen test gedaan. De test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende kinderwagens! 

Op deze manier kunnen wij jou voorzien van de beste kwaliteit en betrouwbare testresultaten. De tweeling kinderwagen test was dan ook erg spannend en veel van de wagens gingen gelijk aan elkaar op. 

Uiteindelijk wisten een paar zich te onderscheiden in categorieën zoals beste design of beste prijs- kwaliteitverhouding. Hierdoor wisten ze een plekje te bemachtigen in onze felbegeerde top vijf beste tweeling kinderwagens.

Ben jij ook nieuwsgierig naar welke dit geworden zijn? Dan presenteren wij je graag vol trots de top vijf beste tweeling kinderwagens van 2023!

1. Joovy Kooper X2 dubbele buggy

Eindcijfer: 9.8

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Zoals met iedere test geldt kan er uiteindelijk maar één de beste zijn. En in dit geval is dat overduidelijk de Joovy Kooper X2 dubbele buggy! Deze is verkozen tot de beste tweeling kinderwagen, en dat is natuurlijk niet zonder goede reden.

Zo heeft deze kinderwagen een gekoppelde parkeerrem waardoor je kan voorkomen dat de wagen ineens wegrijdt. Daarnaast beschikt de wagen over twee afzonderlijke, waterafstotende luifels met UPF 50 bescherming tegen de zon. Zo zijn je kinderen ongeacht de weersomstandigheden goed beschermed!

Ook is de zittingstof afneembaar en te wassen in de wasmachine. Mochten je kinderen deze vies maken, is dat dus geen probleem!

Voordelen Joovy Kooper X2 dubbele buggy

 • Heeft speciale UPF 50 bescherming tegen de zon
 • De luifels zijn waterafstotend
 • Makkelijk op te vouwen

Nadelen Joovy Kooper X2 dubbele buggy

 • Enigszins prijzig in verhouding tot andere tweeling kinderwagens

2. X adventure DUO kinderwagen

Eindcijfer: 9.2

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Wanneer je een ruimer budget hebt wil je dit natuurlijk investeren in de allerbeste kwaliteit kinderwagen voor je pasgeboren tweeling. En daarvoor is deze kinderwagen van het welbekende merk X adventure meer dan perfect voor.

Je betaalt misschien net wat meer, maar daar krijg je ook zeker iets voor terug. Zo kan deze kinderwagen al direct vanaf de geboorte gebruikt worden en zit hier dus geen minimum lengte of gewicht aan vast.

Daarnaast is er een speciale bumperbar gemonteerd aan de zitjes voor een stukje extra veiligheid. Ook kan je de zitjes van de buggy gebruiken als autozitjes!

Voordelen X adventure DUO kinderwagen

 • Kan gebruikt worden vanaf de geboorte
 • De wagen zitjes kunnen ook gebruikt worden als autozitjes
 • Speciale bumperbar voor extra veiligheid

Nadelen X adventure DUO kinderwagen

 • Vrij prijzig in verhouding tot andere tweeling kinderwagens

3. Plooibuggy X adventure duo

Eindcijfer: 8.9

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Het hebben van één kindje is natuurlijk al vrij duur. Laat staan als je er twee in één keer hebt! Dan wil je logischerwijs besparen waar dat mogelijk is.

En dat kan ook heel goed op een tweeling kinderwagen. Zo is deze plooibuggy van x adventure te koop voor een zeer lage prijs, en je krijgt er een goede wagen voor terug.

Zo kan je de rugleuningen van deze kinderwagen makkelijk verstellen waardoor je kinderen onderweg ook lekker kunnen slapen. Daarnaast is de wagen ook voorzien van speciale zwenkwielen aan de voorkant die zorgen voor een goede wendbaarheid!

Voordelen Plooibuggy X adventure duo

 • Verkrijgbaar in twee kleuren
 • Voorzien van speciale zwenkwielen
 • Vrij goedkoop in verhouding tot andere kinderwagens

Nadelen Plooibuggy X adventure duo

 • Slechts één jaar garantie

4. Maxi Cosi Dana for2

Eindcijfer: 8.1

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Heb je het over een goed design, dan spreek je over de kinderwagen van het super bekende babymerk Maxi Cosi! Voor de prijs van deze wagen krijg je een ongelooflijk goed en slim design terug.

Zo kunnen beide zitjes handig versteld worden naar een volledige ligpositie zodat je baby's lekker kunnen slapen. Ook is deze wagen makkelijk in te klappen en dus ook mee te nemen op bijvoorbeeld een leuke familievakantie. 

Voordelen Maxi Cosi Dana for2

 • Makkelijk in te klappen
 • Verstelbare zitjes
 • Om te bouwen naar autostoeltjes

Nadelen Maxi Cosi Dana for2

 • Kan zwaar zijn om op te tillen

5. Safety 1st Team buggy

Eindcijfer: 8.4

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan spreek je over deze tweeling kinderwagen van Safety1st. Deze wagen is te koop voor een zeer lage prijs en geeft je een erg goede kwaliteit ervoor in de ruil. 

Ook wordt deze kinderwagen geleverd met twee bijpassende regenhoezen én twee covers. En de zitjes kan je natuurlijk makkelijk verstellen zodat je kindjes kunnen genieten van een ultiem comfortabel gevoel!

Voordelen Safety 1st Team buggy

 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Erg goedkoop 
 • Wordt geleverd met bijpassende regenhoezen en covers

Nadelen Safety 1st Team buggy

 • De kinderen zitten achter elkaar en niet naast elkaar, dat kan soms als onprettig worden ervaren 

Welke tweeling kinderwagen is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke tweeling kinderwagen is het beste?" hebben we een uitgebreide tweeling kinderwagen test gedaan. Hierin hebben we verschillende tweeling kinderwagen producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke tweeling kinderwagen op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook tweeling kinderwagen aanbiedingen?

Wil jij tweeling kinderwagen kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste tweeling kinderwagen kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende tweeling kinderwagen producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook