Full Width Featured Image With Sidebar

Best Geteste Switch Game

Mario Kart 8 Deluxe - Nintendo Switch

Denk jij aan een nieuwe switch game kopen? Dan is de Mario Kart 8 Deluxe misschien wel hét spel voor jou. En wist je wel dat deze door ons is verkozen tot de beste switch game van 2023?

Eigenlijk is dat ook niet zo gek. Want heel eerlijk: wie is er nou niet opgegroeid met Mario kart? Vroeger was het spel al hartstikke gaaf om te spelen op de DS of op de Wii. 

Maar ook op de Switch is deze nieuwste versie hartstikke leuk. Zo heb je de keuze uit maar liefst 48 verschillende circuits met 5 snelheidsniveaus. Daar ben je dus wel een tijdje zoet mee! Daarnaast heb je de keuze uit 42 verschillende karakters waaronder een paar uit Splatoon 2 (voor de liefhebber). 

De switch is een nieuw stukje technologie waarop je de leukste spellen kan spelen. Het aanbod in switch games is dan ook logischerwijs super groot. Van klassiekers tot volledig nieuwe games: je kan het zo gek niet bedenken en er is ook wel een switch game van.

In dit artikel geven wij je een paar handige punten waar je op moet letten tijdens het kopen van een switch game. Op die manier voorkom je een miskoop en heb je nieuwe games waar je nog urenlang plezier van hebt!

En daarnaast hebben wij ook nog een switch game test gedaan. In die test zijn we op zoek gegaan naar het antwoord op de vraag: welke switch game is het beste? Hierbij hebben we onder andere gekeken naar de beste switch game volgens de consumentenbond en de populairste games van dit moment. Ben jij op zoek naar de leukste spellen voor Nintendo Switch? Dan ben je hier op het juiste adres.


Top 5 Beste Switch Games

Beste Koop Switch Game
1. Mario Kart 8 Deluxe - Nintendo Switch

Beste Prijs-Kwaliteit verhouding switch game
2. Pokémon Legends: Arceus - Nintendo Switch

Beste Switch Game Voor Kinderen
3. Animal Crossing: New Horizons - Switch

Beste Switch Game Voor Groepen
4. Super Mario Party - Nintendo Switch

Beste Luxe Switch Game
5. The Legend of Zelda: Breath of the Wild - Nintendo Switch


Top 10 beste Switch Games

Wil je zo snel mogelijk een goede switch game scoren? Dan gaan wij je daarbij helpen. Klik op onderstaande knop en je komt direct terecht bij de top 10 beste switch games. Zo makkelijk en snel kan het zijn!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Switch Game?

Het vinden van een switch game die je daadwerkelijk leuk vindt kan best lastig zijn. En dat komt natuurlijk mede dankzij het grote aanbod. Daarom willen wijn je hier graag mee helpen. Hoe we dat dan doen?

Nou, hieronder hebben wij een aantal punten op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens een switch game kopen. Op die manier voorkom je dat je een spel komt die je eigenlijk helemaal niet zo leuk vindt. Dat is uiteraard ook zonde van je geld! Ook krijg je antwoord op de vraag: welke switch game past het beste bij mij?  De leukste spellen voor de switch zijn moeilijker te vinden dan je soms denkt.

Aantal speeluren

Ten eerste is het goed om een blik te werpen op het aantal speeluren. Want iedere game heeft weer een ander aantal speeluren. Dat is het aantal real-time uren dat je kwijt bent aan het uitspelen van het spel. Bij de ene game kunnen dit er 20 zijn, en bij de ander wel 40 of zelfs 50.

Het is hierbij een kwestie van persoonlijke voorkeur natuurlijk. Als jij niet te lang wil doen over een spel is eentje van maximaal 25 uur perfect. Houd jij van een uitgebreide verhaallijn in je spel? Dan is eentje met meer speeluren misschien wat voor jou. Door dit van tevoren te bepalen maak je de zoektocht naar de beste switch game al wat makkelijker.

Multiplayer of niet?

Sommige switch games zijn slechts geschikt voor één persoon. Andere spellen zijn weer multiplayer. Dat betekent dat jij met één of meerdere mensen tegelijk dat spel kan spelen. Dat is natuurlijk erg leuk wanneer je een gezin hebt met meerdere kinderen. 

Of wanneer je meerdere huisgenoten hebt bijvoorbeeld. Er staat altijd aangegeven bij een switch game met hoeveel mensen je dit tegelijk kan spelen. Als je dus een switch game wil voor meerdere personen is het altijd goed om dit even op te zoeken!

Leeftijd

Tot slot is het ook goed om te letten op de leeftijd. Sommige spellen zijn namelijk leeftijdsgebonden. Zo mogen bijvoorbeeld kinderen onder de 12, 16 en 18 bepaalde spellen niet spelen. Dit komt dan omdat er veel geweld of seksualiteit in voor kan komen.

Als je een spel koopt voor je kinderen doe je er goed aan om de toegestane leeftijd even te bekijken. Op die manier weet je zeker dat je een game in huis haalt die je kinderen ook daadwerkelijk mogen spelen (en waarvoor deze ook geschikt is).


Wat is de beste Switch Game van 2023?

Dit is al het laatste onderdeel van dit artikel. Wij hebben het eerder al even kort aangestippeld, maar wij zijn dus op zoek gegaan naar de beste switch game van 2023. Hiervoor is er een zeer uitgebreide test uitgevoerd door ons team. In die test zijn tientallen verschillende switch games getest en met elkaar vergeleken.

Aan de hand van de testresultaten hebben wij een selectie gemaakt van de best-scorende switch games. Die hebben een plekje gekregen in onderstaande top vijf. We zullen je niet langer in spanning laten afwachten. Bij deze presenteren wij je de top vijf beste switch games van 2023!

1. Mario Kart 8 Deluxe - Nintendo Switch

De switch game die de eerste plek wist te bemachtigen in onze top vijf is de Mario Kart 8 Deluxe switch game. Deze is de nummer één geworden met een goede reden. Want wie kent Mario kart nou eigenlijk niet? Het spel bestaat al jaren en is nogsteeds hartstikke populair.

Deze 8 Deluxe versie voor de switch is daarop geen uitzondering. Je hebt in deze variant van het spel de keuze uit maar liefst 45 verschillende banen en 5 snelheidsniveaus. Hier ben je dus wel een tijdje zoet mee. 

Daarnaast zijn er 42 verschillende personages om uit te kiezen, waaronder een paar uit vorige Mario versies én uit Splatoon 2. Het spel is alleen te spelen of met andere mensen en daarnaast zowel online als offline te gebruiken. Wat wil je nog meer?

Voordelen Mario Kart 8 Deluxe - Nintendo Switch

 • Keuze uit 45 verschillende banen en 5 snelheidsniveaus
 • Je kan kiezen tussen 42 verschillende personages waaronder een paar uit vorige Mario versies en Splatoon 2
 • Is zowel online als offline te spelen

Nadelen Mario Kart 8 Deluxe - Nintendo Switch

 • Niet geschikt voor Virtual Reality

2. Pokémon Legends: Arceus - Nintendo Switch

Op het gebied van prijs-kwaliteit verhouding is al snel duidelijk geworden dat de Pokémon Legends: Arceus switch game de beste is. Voor de prijs haal je namelijk een volledig nieuwe versie van Pokémon in huis. En die versie heeft weer een nieuwe verhaallijn en verbeterde graphics. 

Voor iedereen die dus 10 jaar geleden al Pokémon speelde is dit echt een enorm leuke versie. Zo zijn er nieuwe actie- en RPG elementen die ervoor zorgen dat je Pokémon kan spelen zoals nooit tevoren.

Wat het spel bijzonder maakt is dat je met dit spel terug in de tijd gaat. Namelijk naar de tijd dat het worden van een Pokémon trainer eigenlijk nog niet aan de orde was. Dit zorgt voor een hele andere game-beleving dan je gewend bent van vorige Pokémon spellen.

Voordelen Pokémon Legends: Arceus - Nintendo Switch

 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Nieuwe actie- en RPG elementen voor betere gameplay
 • Ga terug in de tijd waar een Pokémon trainer zijn nog niet bestond met uitgebreide verhaallijn

Nadelen Pokémon Legends: Arceus - Nintendo Switch

 • Niet te spelen met andere mensen (geen multiplayer)

3. Animal Crossing: New Horizons - Switch

Op de derde plek is het spel Animal Crossing: New Horizons belandt. Dit spel is perfect voor de kleintjes onder ons. En eigenlijk niet alleen voor de kleintjes. Animal crossing is namelijk leuk voor zowel jong en oud!

In dit spel kan je reizen naar een onbewoond eiland en genieten van eindeloze creativiteit. Je kan je eigen personage samenstellen en ook je huis kan je zelf inrichten en bouwen. Hoe leuk (en kalmerend) is dat?

Je kan in totaal met 8 spelers op één eiland verblijven. Dat betekent dat je dus als ouder zijnde dit spel kan spelen met je kinderen of juist gewoon met je vrienden. Het spel is volledig in het Nederlands en al geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar oud.

Voordelen Animal Crossing: New Horizons - Switch

 • Leuk voor volwassenen en voor kinderen
 • Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar
 • Bouw je eigen huis en ontwerp je eigen personage

Nadelen Animal Crossing: New Horizons - Switch

 • Enigszins prijzig in verhouding met sommige andere switch games

4. Super Mario Party - Nintendo Switch

Als je op zoek bent naar een leuk spel om te spelen met je vrienden en familie ben je hier op de juiste plek. Super Mario Party is namelijk verkozen tot het beste spel om te spelen met een groep mensen! In dit spel kan je een personage kiezen uit de originele Mario spellen zoals Wario, Luigi, Browser, Princess Peach, Toad en nog veel meer.

In het spel neem je het tegen elkaar op. Het is als het ware een soort digitaal bordspel waarin iedereen een dobbelsteen moet gooien. Die bepaalt weer waar je terecht komt en of je een mini game moet spelen. Soms heb je pech, en soms heb je geluk!

Dit zorgt geheid voor een hele gezellige avond! Het hoofddoel is om zoveel mogelijk sterren te sparen. Wie uiteindelijk de meeste sterren heeft verzameld wint het spel. 

Voordelen Super Mario Party - Nintendo Switch

 • Ideaal om te spelen met een groep mensen
 • Bestaat uit allerlei verschillende mini games om te spelen
 • Je hebt de keuze uit allerlei originele Mario personages zoals Mario, Wario, Luigi, Browser en Princess Peach

Nadelen Super Mario Party - Nintendo Switch

 • Vanaf 2018 heb je voor sommige diensten een online abonnement nodig

5. The Legend of Zelda: Breath of the Wild - Nintendo Switch

En dan als laatste nog The legend of Zelda: Breath of the wild. Dit spel wist nog een vijfde plek te verdienen in onze top vijf. Het spel is iets duurder dan de gemiddelde switch game, maar toch is deze het geld dubbel en dwars waard. Je komt terecht in een wereld vol avontuur. 

Dit zorgt voor extra spanning tijdens het gamen. Er is een complete verhaallijn rondom het spel bedacht waardoor het aantal speeluren vrij hoog ligt. Met dit spel kan je dus zeker weten weer een tijdje vooruit. 

In het spel krijg je allerlei missies en opdrachten om uit te voeren. Zo moet je bijvoorbeeld vechten en zelf je eigen eten zoeken. Tevens kan je het spel ook nog uitbreiden met Nintendo Amiibo voor de liefhebbers. 

Voordelen The Legend of Zelda: Breath of the Wild - Nintendo Switch

 • Vecht met vijanden, verzamel je eigen eten en krijg schatkisten
 • Heeft een uitgebreide verhaallijn wat zorgt voor extra speeluren
 • Breid je spel uit met Nintendo Amiibo

Nadelen The Legend of Zelda: Breath of the Wild - Nintendo Switch

 • Spel geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar

Welke switch game is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke switch game is het beste?" hebben we een uitgebreide switch game test gedaan. Hierin hebben we verschillende switch game producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke switch game op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook switch game aanbiedingen?

Wil jij een switch game kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste switch game kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende switch game producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook