Full Width Featured Image With Sidebar
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste strandparasol [2023]

Best Geteste Strandparasols

LifeGoods Parasol - Ronde Stokparasol

Het vinden van een goede strandparasol is lastig... denk je misschien. Maar hier ben je gelukkig op het juiste adres! Deze LifeGoods parasol is namelijk verkozen tot de beste strandparasol van 2023!

Waarom? Nou, allereerst heb je de keuze uit drie prachtige kleuren. Die keuze heb je niet vaak. Daarnaast is deze parasol door het ruime formaat geschikt voor 2 tot 6 personen.

Ideaal wanneer je met vrienden naar het strand wil. Ook hoef je niet bang te zijn voor verbranding of zonneschade. De parasol heeft namelijk UPF 50+ bescherming!

En naast dat de parasol goed geschikt is voor het strand is deze ook gewoon erg geschikt voor in de tuin, op het balkon of terras. Eigenlijk is deze dus multifunctioneel!

Met het mooie weer komt ook de zon. En ook al is de zon erg fijn, het kan soms ook wel een beetje vervelend zijn. Je wil ook op het strand, balkon of tuin kunnen liggen zonder te bakken in de brandende zon!

En daarvoor is een strandparasol eigenlijk een must. In dit artikel gaan wij je helpen de beste strandparasol aanbieding te scoren. Als jij denkt aan een strandparasol kopen ben je hier dus op de juiste plek.

Dit doen we onder andere door je een aantal tips mee te geven die de zoektocht al een stuk makkelijker maken. Daarnaast hebben wij ook een strandparasol test gedaan. 

In die test hebben wij heel erg veel verschillende strandparasols met elkaar vergeleken. Benieuwd? Lees dan vooral verder!


Top 5 Beste Strandparasols

Beste Koop Strandparasol
1. LifeGoods Parasol - Ronde Stokparasol

Beste prijs-kwaliteit verhouding strandparasol
2. Bo-Camp Parasol Met Knikarm

Beste design Strandparasol
3. Stoelparasol - Strand Parasol

Beste budget Strandparasol
4. Strand parasol - Royal Patio Grijs

Beste Luxe Strandparasol
5. Eurotrail Strand Parasol - met stormdak


Top 10 beste Strandparasols

Snel een nieuwe strandparasol scoren? Klik dan op de blauwe knop hieronder. Je komt dan direct terecht bij de top 10 beste strandparasols. Hoe makkelijk is dat!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Strandparasol?

Het aanbod in strandparasols is nou eenmaal vrij groot. Iedere keer wanneer de eerste lente- en zomerdagen weer om de hoek komen kijken gaan ze als warme broodjes over de toonbank.

Hierdoor is het best lastig een goede kwaliteit strandparasol te vinden. Misschien vraag je je zelfs af: welke strandparasol past het beste bij mij?

Gelukkig zijn wij er om te helpen. Hieronder staan een aantal tips die jou gaan helpen bij een strandparasol kopen. En het is ook belangrijk dat je let op wat jij belangrijk vindt. Zo hoeft de beste strandparasol volgens de consumentenbond niet de beste te zijn voor jou!

Omvang

Allereerst doe je er verstandig aan te kijken naar de omvang van de strandparasol. Wanneer je vaak met een wat grotere groep op pad gaat is het wel zo fijn dat iedereen in de schaduw kan liggen.

Wanneer je alleen op het strand of balkon ligt hoeft dit natuurlijk niet. Dan volstaat een kleinere ook. Vaak geldt als vuistregel: hoe groter de parasol, hoe duurder deze is. Ga dus bij jezelf na of je er extra geld voor over hebt of niet.

UPF/UV bescherming

Niet te vergeten is de UPF/UV bescherming. De zonnestralen worden ook wel UV-straling genoemd. Op lange termijn kan dit schadelijk zijn voor je huid. Zo kan je sneller rimpels krijgen en in erge gevallen zelfs huidkanker.

Dat wil je niet. Dit is ook nog best onbekend. Daarom doe je er verstandig aan op zoek te gaan naar een strandparasol met Uv bescherming. Dit is natuurlijk niet verplicht, je moet doen waar je je zelf goed bij voelt.

Gewicht

En tot slot nog het gewicht. Als jij een strandparasol koopt wil je deze makkelijk mee kunnen nemen naar het strand. Anders loop je er mee te zeulen.

En dat wil je niet. Let er daarom goed op dat de strandparasol niet te zwaar is. Anders kost je dat onnodig extra gedoe tijdens een stranddag!


Wat is de beste Strandparasol van 2023?

Je bent alweer aangekomen bij het laatste onderdeel van ons artikel. In dit onderdeel gaan wij je alles vertellen over onze strandparasol test! 

Deze test hebben wij uitgevoerd onder tientallen verschillende strandparasols. Die hebben wij stuk voor stuk uitgebreid getest en met elkaar vergeleken. 

Uiteindelijk hebben wij aan de hand van strenge criteria een paar strandparasols gekozen die als beste wisten te scoren. Deze verdienden zo een plekje in onze top vijf! Ook benieuwd naar welke dit geworden zijn? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste strandparasols van 2023!

1. LifeGoods Parasol - Ronde Stokparasol

De parasol die ons steil achterover wist te slaan en daardoor een eerste plek verdiende is de LifeGoods parasol. Deze is verkozen tot de beste strandparasol van 2023! En dat is zeker geen verassing. Zo kan je bij deze parasol kiezen uit drie prachtige kleuren. Ze zijn allemaal waterdicht en daardoor ook perfect geschikt als parasol voor op het balkon óf in de tuin.

Door het grote formaat is de parasol geschikt voor tot maar liefst 6 personen. Ideaal als je met een grote groep mensen op vakantie wil gaan! En tegen de zon ben je óók beschermd! Dat dankzij de UPF 50+ bescherming. Dat is heel erg hoog voor een parasol. 

Voordelen LifeGoods Parasol - Ronde Stokparasol

 • Volledig waterdicht en daardoor ook geschikt als balkon parasol of voor in de tuin
 • Door het formaat goed geschikt voor tot 6 personen
 • De parasol is UPF 50+ beschermd tegen straling van de zon

Nadelen LifeGoods Parasol - Ronde Stokparasol

 • Vrij prijzig in verhouding met de andere parasols in dit rijtje

2. Bo-Camp Parasol Met Knikarm

Wil jij een parasol van goede kwaliteit? Die ook nog eens te koop is voor een hele goede prijs? Dan is de Bo-Camp parasol met knikarm misschien wel wat voor jou. De parasol scoorde het beste op het gebied van prijs-kwaliteit verhouding. Zo heb je de keuze uit meerdere, prachtige kleuren variërend van helderrood tot zwart.

Ook kan je deze parasol perfect in hoogte verstellen. Ideaal wanneer je met lange (of kleine) mensen op pad bent. De steel is overigens gewoon deelbaar en ook heel erg makkelijk mee te nemen. En ja: ook met deze parasol ben je beschermd tegen de straling van de zon!

Voordelen Bo-Camp Parasol Met Knikarm

 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Beschermd tegen de straling van de zon
 • Wordt geleverd inclusief stalen steel voor in het zand

Nadelen Bo-Camp Parasol Met Knikarm

 • Bij de bestelling krijg je geen grondboor

3. Stoelparasol - Strand Parasol

Over sommige producten is gewoon écht heel erg goed nagedacht. Het design klopt en is erg gebruiksvriendelijk. Bij deze Stoelparasol/ strandparasol is dat ook absoluut het geval. Deze parasol is namelijk speciaal ontwikkeld om vast te klemmen aan een stoel! Maar ook aan je balkon kan je deze vastmaken. 

Zo kan je 'm op meerdere plekken gebruiken. En deze parasol is ook nog eens verstelbaar en kan daardoor meedraaien met de strand van de zon. Tevens kan je de parasol door het lichte gewicht en compacte formaat super makkelijk mee nemen.

Voordelen Stoelparasol - Strand Parasol

 • Beschikt over een speciale klem waarmee je deze kan vastmaken aan een stoel of aan het balkon
 • Verstelbaar en kan daardoor meedraaien met de stand van de zon
 • Van licht gewicht en compact formaat en daardoor dus makkelijk mee te nemen

Nadelen Stoelparasol - Strand Parasol

 • De parasol kan niet op zichzelf staan 

4. Strand parasol - Royal Patio Grijs

Een strandparasol hoeft echt niet duur te zijn. Er zijn ook meer dan genoeg budget-vriendelijke opties. En daar is deze Royal Patio strandparasol eentje van. Te koop voor een zeer zacht prijsje, en doet eigenlijk precies wat je ervan mag verwachten.

De parasol is van licht gewicht en daardoor heel makkelijk mee te nemen.Daarnaast is de stok zo gemaakt dat je deze heel stevig in het zand kan zetten. Je hoeft dus niet bang te zijn dat deze omver valt!

Voordelen Strand parasol - Royal Patio Grijs

 • Stok is zo gemaakt dat je deze makkelijk en stevig in het zand kan zetten
 • Te koop voor een zeer lage prijs in verhouding met de andere parasols
 • Heeft een leuk, origineel design

Nadelen Strand parasol - Royal Patio Grijs

 • De parasol wordt geleverd zonder een parasol voet

5. Eurotrail Strand Parasol - met stormdak - UPF 50+

De laatste topper die nog een eervolle vijfde plaats heeft gekregen in de top vijf is de Eurotrail strandparasol. Deze is misschien niet de goedkoopste die je kan vinden. Maar je betaalt dan ook voor écht goede kwaliteit. Van deze strandparasol heb je namelijk zeer waarschijnlijk nog jarenlang plezier. 

De parasol heeft een super vrolijk design. Hiermee kom je direct in de zomerstemming! Daarnaast beschikt deze ook over speciale UV block coating. Hiermee ben jij beschermd tegen de schadelijke straling van de zon. En als kers op de taart is er speciale windvang waardoor de parasol niet zo maar omvalt. Dit is tevens ook de beste strandparasol windbestendig!

Voordelen Eurotrail Strand Parasol - met stormdak - UPF 50+

 • Voorzien van een super vrolijk en zomers ontwerp
 • Heeft speciale UV block coating waardoor je beschermd bent tegen de zonnestraling
 • Speciale windvang zodat de parasol niet zo maar omver waait

Nadelen Eurotrail Strand Parasol - met stormdak - UPF 50+

 • Enigszins prijzig in verhouding met de andere strandparasols

Welke strandparasol is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke strandparasol is het beste?" hebben we een uitgebreide strandparasol test gedaan. Hierin hebben we verschillende strandparasol producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke strandparasol op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook strandparasol aanbiedingen?

Wil jij een strandparasol kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste strandparasol kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende strandparasol producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook