Full Width Featured Image With Sidebar
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Wat is de beste stofzuiger tegen dierenharen?

Met harige huisdieren in huis heb je al snel te maken met lastig te verwijderen haren in huis. Met een normale stofzuiger lukt het vaak niet om huisdieren haren te verwijderen. Gelukkig zijn er speciale stofzuigers tegen dierenharen waarmee het verwijderen van dierenhaar een stuk eenvoudiger wordt. Maar wat is de beste koop stofzuiger tegen dierenharen? In de onderstaande tekst leggen we je uit waar je bij de aankoop van een stofzuiger tegen dierenharen zoal op moet letten en wat op dit moment de best geteste exemplaren zijn uit de stofzuiger tegen dierenharen test.

Top 5 Beste Stofzuigers tegen dierenharen

Best getest
1. Miele Complete C3 Cat & Dog

Beste Draadloze stofzuiger voor dierenharen
2. AEG CX7-2-S360 Animal Edition

Beste Stille stofzuiger voor dierenharen
3. Philips Performer Silent FC8782/09

Beste dieren stofzuiger tegen stofallergie
4. AEG VX7-2-CR-A Animal Edition

Beste betaalbare stofzuiger
5. Philips Performer Silent FC8784/09

Waar op letten bij het kopen van een stofzuiger tegen dierenharen?

Bij het kopen van een stofzuiger tegen dierenharen is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal factoren. Indien je een normale stofzuiger koopt, of een stofzuiger tegen dierenharen die niet goed presteert, heb je namelijk vrij weinig aan je aankoop en zal het verwijderen van dierenharen je niet gemakkelijk afgaan. Een goede voorkennis van een stofzuiger tegen dierenharen is dus erg belangrijk.

Een goede stofzuiger tegen dierenharen dient een krachtige zuigkracht te hebben waardoor haren eenvoudig uit een bankstel, tapijt en andere materialen verwijderd kunnen worden. Veel goede stofzuigers tegen dierenharen bevatten ook een krachtige filter, waarmee je naast dierenharen ook direct vervelende luchtjes filtert. Wil je een zeer krachtige filter? Neem dan een exemplaar met een HEPA 13-filter. Dit type filter is naast het filteren van minuscule haren ook zeer geschikt voor het filteren van zeer fijn stof voor mensen met een stofallergie.

Daarnaast is het belangrijk dat een stofzuiger tegen dierenharen compact en comfortabel in gebruik is. Bekijk bijvoorbeeld hoeveel de stofzuiger weegt, of het apparaat draadloos is of niet, hoe hoog het geluidsniveau van het apparaat is, of het apparaat met handige opzetstukken geleverd wordt en of de stofzuiger gemakkelijk te verstellen is in hoogte.

Wat is de beste stofzuiger tegen dierenharen?

Om tot een goed oordeel te komen over de beste stofzuiger tegen dierenharen zijn diverse exemplaren met elkaar vergeleken en uitvoerig getest in de stofzuiger tegen dierenharen test. In deze test is gekeken of de stofzuigers voldoen aan de meest belangrijke standaarden en van hoge kwaliteit zijn.

Ook is in deze test rekening gehouden met de ervaringen van gebruikers en naar het gebruiksgemak van de stofzuigers. De beste stofzuigers uit de test zie je hieronder in de top vijf aan best geteste stofzuiger tegen dierenharen exemplaren.

1. Miele Complete C3 Cat & Dog

Eindcijfer: 9.4

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

De beste stofzuiger tegen dierenharen volgens de consumentenbond en volgens de beste stofzuiger tegen haren test 2021, is de Miele Complete C3 Cat en Dog. Deze stofzuiger voldoet aan alle eisen waaraan een hoogwaardige stofzuiger tegen dierenharen dient te voldoen.

Zo heeft de stofzuiger een handige airClean-filter, waarmee nare geurtjes geneutraliseerd worden en bevat de Miele stofzuiger een turboborstel, waarmee haren zeer gemakkelijk opgezogen kunnen worden.

Voordelen

 • Handige plus/min-voetbediening
 • Universele zuigmond en accessoires

Nadelen

 • Redelijk zwaar van gewicht
 • Niet draadloos

2. AEG CX7-2-S360 Animal Edition

Eindcijfer: 8.7

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

De Animal Edition stofzuiger van het merk AEG komt uitstekend uit de test en is de beste draadloze stofzuiger tegen dierenharen. Dankzij een handig Animal Care mondstuk zorgt de stofzuiger voor een krachtige reiniging op kleine en moeilijk bereikbare plaatsen. Hiermee kun je eenvoudig dierenhaar verwijderen van bankstellen of van het bed.

Ook kun je de stofzuiger eenvoudig gebruiken als kruimelzuiger en hoef je het apparaat slechts 4 uur op te laden. Daarnaast bevat de stofzuiger nog een handige brush-roll clean functie, waarmee je eenvoudig met slechts één druk op de knop haren van de borstel kunt verwijderen.

Voordelen

 • Zeer licht van gewicht
 • Meegeleverd mondstuk verwijdert eenvoudig haren uit de zuigmond
 • Draadloos

Nadelen

 • Niet in hoogte verstelbaar

3. Philips Performer Silent FC8782/09

Eindcijfer: 8.6

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

De Philips Performer Silent FC8782/09 is de beste stille stofzuiger tegen dierenharen. De stofzuiger heeft een geluidsniveau van slechts 66 db en beschikt over een zeer krachtige zuigkracht.

Naast dat de stofzuiger zeer stil is heeft de stofzuiger ook een ECARF-gecertificeerde allergiefilter, waardoor 99,9% van al het stof zorgvuldig wordt opgevangen. Ten slotte wordt de stofzuiger ook geleverd met een tri-active mondstuk. Hiermee wordt het verwijderen van haren nog eenvoudiger. 

Voordelen

 • Tri-Active Pro-mondstuk
 • ECARF-gecertificeerde allergiefilter
 • zeer laag geluidsniveau

Nadelen

 • Niet draadloos
 • Redelijk zwaar van gewicht

4. AEG VX7-2-CR-A Animal Edition

Eindcijfer: 7.9

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

De AEG VX7-2-CR-A Animal Edition is de beste stofzuiger tegen dierenharen voor mensen die ook last hebben van een stofallergie. De stofzuiger bezit namelijk over een speciaal HEPA 13-filter, waardoor de stofzuiger zeer hygiënisch is en maar liefst 99,95% van alle stof en vuil tegen houdt.

De AEG VX7-2-CR-A Animal Edition stofzuiger tegen dierenharen bevat daarnaast een lang snoer voor een groot bereik en is dankzij een gewicht van slechts 4,47 kg gemakkelijk op te tillen.

Voordelen

 • Lange snoer waardoor groot bereik
 • Erg stille motor
 • Bevat allergiefilter

Nadelen

 • Niet draadloos

5. Philips 5000 series SpeedPro FC6724/01 - Steelstofzuiger

Eindcijfer: 7.6

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

De Philips Performer Silent FC8784/09 stofzuiger met zak is zeer geschikt voor het grondig opzuigen van zeer fijn stof en haren. De Philips Performer Silent wordt geleverd met een handig mondstuk en een kleine roterende turboborstel, waardoor de stofzuiger ideaal is voor het reinigen van stoffen oppervlakken.

De stofzuiger is daarnaast praktisch in gebruik en heeft een geluidsniveau van slechts 66 dB, hiermee is de stofzuiger veel stiller dan een normale stofzuiger. 

Voordelen

 • Laag in energieverbruik
 • Laag geluidsniveau
 • Extra lange snoer

Nadelen

 • Niet snoerloos
 • Redelijk zwaar van gewicht

Welke stofzuiger tegen dierenharen is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke stofzuiger tegen dierenharen is het beste?" hebben we een uitgebreide stofzuiger tegen dierenharen test gedaan. Hierin hebben we verschillende stofzuiger tegen dierenharen producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke stofzuiger tegen dierenharen op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook stofzuiger tegen dierenharen aanbiedingen?

Wil jij stofzuiger tegen dierenharen kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste stofzuiger tegen dierenharen kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende stofzuiger tegen dierenharen producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken