Full Width Featured Image With Sidebar

Best Geteste Soepmaker

Philips Viva HR2203/80

Op zoek naar een goede soepmaker? Dan is de Philips Viva HR2203/80 net wat voor jou. Met deze speciale soepmaker van het welbekende merk Philips maak jij in een handomdraai de allerlekkerste soepjes! Deze soepmaker is tevens verkozen tot de beste soepmaker van 2023 en verdient de titel 'soepmaker als beste getest'.

En bij Philips ben je uiteraard gegarandeerd van een goede kwaliteit in combinatie met een goed design. Zo krijg je bij het apparaat een speciaal receptenboek met daarin maar liefst 40 verschillende én geoptimaliseerde recepten.

Ideaal wanneer jij een avondje geen inspiratie hebt voor het avondeten. Daarnaast beschikt de soepmaker ook nog eens over vijf verschillende automatische programma's. Dat betekent dat jij andere dingen kan doen terwijl het apparaat al het werk doet. Hoe fijn is dat?

Eigenlijk moeten we allemaal iedere dag 250 gram groenten eten. Toch kan het best moeilijk zijn om hieraan te komen. Gelukkig kan je in een zelfgemaakte soep ongelooflijk veel groenten kwijt. Zoveel, dat jij die 250 gram makkelijk haalt!

Soep zelf maken kan echter een enorm vervelend en langdurig klusje zijn. Gelukkig is daar een oplossing voor: de soepmaker. In dit artikel gaan wij je alles vertellen dat je moet weten over de soepmaker. Zo gaan wij in op de verschillende dingen waar je op moet letten voordat je er eentje aanschaft. Hiermee krijg je antwoord op de vraag: welke soepmaker kopen? En: een soepmaker, hoe werkt het?

Op die manier hoef je niet meer bang te zijn voor een miskoop. En om het jou nog wat makkelijker te maken hebben wij ook een soepmaker test gedaan. In die test hebben wij veel verschillende soepmakers met elkaar vergeleken. Ook benieuwd? Je vindt 'm onderin dit artikel.


Top 5 Beste Softijsmachines

Beste Koop soepmaker
1. Philips Viva HR2203/80

Beste budget soepmaker
2. MOA Soepmaker SM72

Beste design soepmaker
3. Moulinex - My Daily Soup LM542110

Beste prijs-kwaliteit verhouding soepmaker
4. Domo DO705BL - Soepmaker XL

Beste luxe soepmaker
5. Ninja HB150EU 2-in-1 Blender en Soepmaker


Top 10 beste soepmakers

Heb je haast en niet de tijd alles in dit artikel te lezen? Dat kan gebeuren. Als je dan toch een goede soepmaker wil scoren kan je ook op de knop hieronder klikken. Je wordt dan super snel doorgestuurd naar de top 10 beste soepmakers.


Waar moet je op letten bij het kopen van een soepmaker?

Het vinden van de perfecte soepmaker aanbieding kan best een opgave zijn. Zeker wanneer het aanbod zo enorm groot is op het internet! Gelukkig zijn wij je er om te helpen en geven wij jou antwoord op de vraag: welke soepmaker past het beste bij mij?

Hoe we dit dan doen? Nou, hieronder hebben wij een aantal punten op een rij gezet die jou gaan helpen bij het vinden van de beste soepmaker. Dit wordt zo een appeltje eitje! En probeer zelf ook eens wat verschillende soorten en merken met elkaar te vergelijken voor je overgaat op aankoop. Sommige mensen kopen bijvoorbeeld direct de beste soepmaker volgens de consumentenbond, maar dit hoeft helemaal niet de beste te zijn voor jou!

Vermogen

De soepmaker is natuurlijk een apparaat. En hoe hoger het vermogen, hoe beter en sneller deze werkt. Dat is eigenlijk een soort vuistregel. Het is daarom belangrijk dat je een soepmaker kiest die ook daadwerkelijk een goed vermogen heeft. Op die manier voorkom je dat het soep maken onnodig lang duurt.

Garantie

Wanneer jij een artikel koopt wordt hier bijna altijd garantie op gegeven. Dit kan je zien als een soort schatting vanuit het bedrijf over hoe lang het product ten minste mee kan gaan. Mocht er dan iets niet goed zijn aan het product heb jij als consument recht op een passende oplossing binnen de garantietermijn.

Meestal stuurt het bedrijf je een vervangend product als je de oude terugstuurt of krijg je je geld terug. Die zekerheid hebben is fijn én belangrijk! Zorg er dus voor dat de garantie minstens één jaar is, en liever zelfs langer.

Inhoud

En dan tot slot nog de inhoud van de soepmaker. Mocht jij nou alleen wonen of met je partner, dan heb je niet héél veel soep in een keer nodig. Je bent immers maar met twee man.

Maar stel nou dat je nog 2-3 kinderen hebt. Dan is het wel zo handig dat je direct genoeg soep kan maken voor het hele gezin. Je kan dan beter een soepmaker kopen met een grotere inhoud. Dat is iets om goed in je achterhoofd te houden tijdens een soepmaker kopen.


Wat is de beste soepmaker van 2023?

Dit is ondertussen al het laatste onderdeel van dit artikel. En we hebben het dan natuurlijk over de soepmaker test! In die test hebben wij veel verschillende soepmakers met elkaar vergeleken en ook onderzocht aan de hand van strenge criteria. Uiteindelijk hebben wij hieruit een paar apparaten gekozen die als beste wisten te scoren.

Deze hebben een plekje bemachtigd in onze top vijf. Ben je na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar welke dit zijn? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste soepmakers van 2023!

1. Philips Viva HR2203/80

De soepmaker die eigenlijk op alle vlakken als beste wist te scoren is deze Philips Viva HR2203/80. Deze soepmaker heeft de befaamde Philips kwaliteit die je mag verwachten van dit merk.

Zo zijn er maar liefst vijf verschillende automatische standaardprogramma's waar je uit kan kiezen. Hiermee kan je dunne soep maken, dikke soep, compotes en zelfs smoothies!

Dit maakt koken ontzettend makkelijk. Daarnaast is de maker genoeg voor vier personen. Ideaal wanneer je gasten over de vloer hebt of kinderen hebt. Tevens krijg je ook bij het apparaat een speciaal receptenboek. Hierin staan maar liefst 40 nieuwe én geoptimaliseerde recepten.

Voordelen Philips Viva HR2203/80

 • Wordt geleverd met een receptenboek met daarin 40 geoptimaliseerde recepten
 • Het apparaat beschikt over vijf standaardprogramma's 
 • De soep is in minder dan 18 minuten klaar door het vermogen van 1000 Watt

Nadelen Philips Viva HR2203/80

 • De soepmaker beschikt helaas niet over een turbofunctie 

2. MOA Soepmaker SM72

Een goede soepmaker hoeft absoluut geen hoog prijskaartje te hebben. Je hebt ook genoeg budget-vriendelijke soepmakers die erg goede kwaliteit leveren. Maar dan gewoon voor een iets lager prijsje. Als je nou op zoek bent naar een echte budget topper, dan is deze MOA Soepmaker SM72 net wat voor jou.

Deze soepmaker is namelijk lekker goedkoop, maar heeft wel alles erop en eraan! Zo kan je naast soepen ook smoothies of zelfs frozen yoghurt maken. Hierdoor is dit apparaat dus eigenlijk meerdere in één. Hoe tof is dat? Daarnaast heb je de keuze uit vier automatische programma's en maakt deze soepmaker zichzelf schoon met behulp van de auto clean functie. Knap werk voor zo'n goedkope soepmaker.

Voordelen MOA Soepmaker SM72

 • Te koop voor een laag prijsje in verhouding met andere soepmakers
 • Beschikt over vier verschillende automatische programma's
 • De soepmaker maakt zichzelf schoon dankzij de auto clean functie

Nadelen MOA Soepmaker SM72

 • Door de inhoud is deze niet geschikt voor bijvoorbeeld het maken van een-persoons smoothies

3. Moulinex - My Daily Soup LM542110

Deze soepmaker heeft een design waar je versteld van zal staan. Je kan duidelijk merken dat over alles goed is nagedacht. En daarnaast is deze soepmaker ook gewoon heel erg gebruiksvriendelijk. Heel erg fijn, zeker wanneer je niet zo handig bent in de keuken. De Moulinex LM542110 soepmaker is een absolute parel. Je hebt keuze uit drie verschillende automatische programma's voor gemixte soepen, groeve soepen en zelfs smoothies.

Heerlijk voor de variatie! Daarnaast is er ook nog een speciaal automatisch programma die de kom en messen kan reinigen. Zo heb jij hier zelf geen werk meer van. Hoe fijn is dat! En dankzij de capaciteit van 1,2 Liter is deze perfect voor maximaal 4 personen.

Voordelen Moulinex - My Daily Soup LM542110

 • Vrij grote inhoud waardoor je genoeg kan maken voor maximaal 4 personen
 • Beschikt over een automatisch programma voor het reinigen van de kom en messen
 • Heeft drie automatische programma's voor fijn gemixte soepen, grove soepen en smoothies

Nadelen Moulinex - My Daily Soup LM542110

 • Je kan de soepkom niet in de vaatwasser doen

4. Domo DO705BL - Soepmaker XL

Heb je het over een super verhouding tussen prijs en kwaliteit, dan heb je het uiteraard over de Domo DO7O5BL soepmaker XL. Deze is te koop voor een zeer schappelijk prijsje en levert daar tegenover goede prestaties die zorgen voor plezier in de keuken.

Zo kan je tot twee liter soep per keer maken! Dat is genoeg voor ruim 6 personen. Ideaal wanneer je een groot gezin hebt of je vaak vrienden over de vloer hebt. Tevens beschikt de soepmaker zelfs over een LED display. Hierop kan jij zelf de instellingen overzichtelijk aanpassen. De soep is in slechts 20 minuten al klaar en er zijn 6 verschillende programma's om uit te kiezen! 

Voordelen Domo DO705BL - Soepmaker XL

 • Heeft een erg grote inhoud en is daardoor geschikt voor ruim 6 personen
 • Heeft 6 verschillende programma's waar je uit kan kiezen
 • Binnen 20 minuten heb je overheerlijke soep gemaakt

Nadelen Domo DO705BL - Soepmaker XL

 • De machine beschikt niet over een turbofunctie

5. Ninja HB150EU 2-in-1 Blender en Soepmaker

En dan zijn we alweer aangekomen bij de laatste soepmaker in dit rijtje: de Ninja HB150EU blender en soepmaker! En ja, je leest het goed. Dit zijn maar liefst twee apparaten in één. En dat is ook precies de reden dat deze een plekje verdiende in onze top vijf. Het prijskaartje mag misschien wat aan de dure kant zijn, maar daar staat dan ook een hele goede kwaliteit voor in de plaats.

Zo zijn er 10 (!) Auto-iQ programma's om uit te kiezen voor het maken van zowel de perfecte warme als koude mix. Het verwarmingselement van 700 Watt en de warmhoud-functie zorgen ervoor dat je soep op de juiste temperatuur blijft. En de glazen mengkom heeft dan ook nog eens een inhoud van 1,7 Liter. Dat is genoeg voor 5-6 mensen! Moeten we nog meer zeggen?

Voordelen Ninja HB150EU 2-in-1 Blender en Soepmaker

 • De soepmaker heeft een speciale warmhoud-functie
 • Heeft een glazen mengkom met een inhoud van 1,7 Liter
 • Beschikt over 10 verschillende auto-iQ programma's om uit te kiezen

Nadelen Ninja HB150EU 2-in-1 Blender en Soepmaker

 • Bij de soepmaker worden geen to-go bekers geleverd

Welke soepmaker is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke soepmaker is het beste?" hebben we een uitgebreide soepmaker test gedaan. Hierin hebben we verschillende soepmaker producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke soepmaker op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook soepmaker aanbiedingen?

Wil jij een soepmaker kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste soepmaker kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende soepmaker producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook