Full Width Featured Image With Sidebar

Best Geteste Smoker Bbq

Cobb Pro Houtskool Barbecue

Ben je nou op zoek naar een échte goede  smoker bbq? Dan is de Cobb Pro houtskool barbecue net wat voor jou. En wist je dat deze door ons is verkozen tot de beste smoker barbecue van 2023?

En wat 'm dan zo goed maakt? Nou, allereerst weegt de barbecue maar 4 kilo. Hierdoor kan je deze ontzettend makkelijk verplaatsen. Tevens zorgt het formaat er ook voor dat je de barbecue heel compact op kan bergen zonder dat deze teveel ruimte in beslag neemt.

Dat is al mooi meegenomen. Tevens blijft de barbecue maar liefst twee uur branden wanneer je briketten gebruikt. Hoef je je daar dus ook geen zorgen over te maken. En de grillplaat beschikt zelfs over een speciale, duurzame anti-aanbak laag!

Een smoker barbecue is de ideale manier om heerlijk, lang gegaard vlees te maken. Dit geeft het een hele authentieke en unieke smaak. Geen wonder dat zulke barbecues zo populair zijn! Echter zit er ook een valkuil in dit grote aanbod. 

Het kan namelijk best zo zijn dat jij door de bomen het bos niet meer ziet. Een logische vraag is dan: welke smoker bbq past het beste bij mij? Om jou te helpen bij het krijgen van een antwoord op deze vraag hebben wij in dit artikel een paar punten op een rijtje gezet. Die punten helpen jou bij het vinden van de beste smoker bbq aanbieding.

Tevens hebben wij ook, om het voor jou nóg makkelijker te maken, een smoker bbq test gedaan. In die test hebben wij tientallen verschillende smoker bbq's met elkaar vergeleken. Nieuwsgierig? Lees dan vooral verder!


Top 5 Beste smoker bbq's

Beste Koop smoker bbq
1. Cobb Pro Houtskool Barbecue

Beste design smoker bbq
2. Gusta Barbecue Grill en Smoker

Beste prijs-kwaliteit smoker bbq
3. El Fuego Dakota - Barbecue

Beste luxe smoker bbq
4. Fire Beam Houtskool Barbecue

Beste budget smoker bbq
5. Rookoven - Barbecue-Smoker-Grill


Top 10 beste Smoker Bbq's

Ben jij op zoek naar een goede smoker bbq? Maar heb je haast en lukt het je niet om dit hele artikel te lezen? Geen probleem. Druk op de blauwe knop hieronder en je komt direct terecht bij de top 10 beste smokers bbq's! Dat is pas snel.


Waar moet je op letten bij het kopen van een smoker bbq?

Wij kunnen wel met zekerheid stellen dat de smoker bbq een favoriet is. En ook erg populair. Door dit grote aanbod kan het vinden van de juiste barbecue knap lastig zijn. En precies daarom willen wij je hierbij helpen om de zoektocht naar de beste smoker bbq zo makkelijk mogelijk te maken.

Hieronder hebben wij een aantal punten voor je op een rijtje gezet waardoor jij binnen no-time de beste smoker barbecue weet te vinden. En als we je dan nog een advies mogen geven: maak van tevoren een lijst van dingen die jij belangrijk vindt aan de barbecue. Zo hoeft de beste smoker bbq volgens de consumentenbond niet de beste te zijn in jouw situatie.

Gewicht

Allereerst is het goed om te kijken naar het gewicht. Je moet het zo zien: hoe zwaarder de barbecue is, hoe moeilijker je deze kan verplaatsen. En dat kan best vervelend zijn wanneer de barbecue de schuur of garage in moet, of er juist uit moet.

Dit probleem is natuurlijk snel opgelost met wieltjes. Dus zoek bij voorkeur een barbecue mét wieltjes, of eentje die gewoon niet al te zwaar is. Je zal merken dat je dit een hoop gedoe kan besparen.

Garantie

Ook de garantie is belangrijk. Het zal je maar gebeuren dat de barbecue het bij de eerste keer aansteken al begeeft. Geloof ons, dan baal je echt als een stekker! Dan is het toch fijn als je kan terugvallen op de garantie. De fabrikant en/of verkoper van het product helpt jou dan bij de eventuele defecten waar je tegen aan loopt.

Ze kunnen je dan een vervangend product sturen of bijvoorbeeld een vergoeding geven van het aankoopbedrag. Die zekerheid hebben is heel erg fijn. Kies daarom bij voorkeur een smoker barbecue uit met een garantie van twee jaar (minstens, dit mag ook uiteraard meer zijn).

Omvang

En dan tot slot nog de omvang. Wanneer jij geen tuin hebt en bijvoorbeeld alleen een balkon is een zo compact mogelijke smoker barbecue wel zo fijn. Anders heb je er simpelweg ook geen ruimte voor! En ook met een kleine tuin geldt ditzelfde verhaal.

Meet daarom van tevoren op hoeveel ruimte je maximaal kwijt kan aan de barbecue (en bedenk je waar deze dan moet staan). Hierdoor maak je de zoektocht een stuk makkelijker en voorkom je teleurstellingen na je aankoop.


Wat is de beste smoker bbq van 2023?

En dit is dan alweer het laatste onderdeel van het artikel: de smoker bbq test. In die test hebben wij super veel verschillende van deze barbecues met elkaar vergeleken. Dit doen we aan de hand van vooraf gestelde criteria. De test was dan ook een spannende en er kwamen veel goede kandidaten voorbij.

Uiteindelijk hebben wij een paar barbecues gekozen die als veruit de beste wisten te scoren. Op die manier hebben ze een plekje gekregen in onze top vijf. Ben jij ook benieuwd naar welke barbecues dit geworden zijn? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste smoker bbq's van 2023!

1. Cobb Pro Houtskool Barbecue

Uiteindelijk was er één barbecue die ons steil achterover liet staan. Deze wist ook als allerbeste te testen op alle criteria! We hebben het hier natuurlijk over de Cobb Pro houtskool barbecue.

Deze barbecue heeft een diameter van 32cm en is van een lekker compact formaat. Je kan er meerdere stukjes vlees op kwijt zonder dat de barbecue de helft van je balkon in beslag neemt.

Daarnaast is deze ook nog voorzien van een zeer duurzame anti-aanbaklaag. Die zorgt ervoor dat je vlees niet zwart wordt! Wanneer je briketten in de bbq gooit blijft deze meer dan 2 uur branden waardoor jij met een gerust hart het vlees kan laten garen.

Voordelen Cobb Pro Houtskool Barbecue

 • Beschikt over een speciale, duurzame anti aanbak laag
 • De barbecue is van een compact formaat en licht gewicht
 • Blijft bij gebruik van briketten meer dan twee uur branden

Nadelen Cobb Pro Houtskool Barbecue

 • Enigszins prijzig in verhouding met andere smoker bbq's van dat formaat

2. Gusta Barbecue Grill en Smoker

Wanneer je kijkt naar design is de Gusta barbecue en grill een absolute parel. Je kan namelijk écht merken dat over alles goed is nagedacht.Zo is deze barbecue te gebruiken als een normale kolen bbq en tevens ook als een rook bbq! Hierdoor kan je dus extra veel verschillende gerechten bereiden.

Verder is de bbq voorzien van verschillende, instelbare lucht toevoeren. Dit kan je precies aanpassen aan jouw voorkeur! En dan zit er ook nog op de bovenkant een thermometer. 

Voordelen Gusta Barbecue Grill en Smoker

 • De barbecue beschikt over een ingebouwde thermometer waarop jij precies de temperatuur kan zien
 • Voorzien van verschillende, instelbare lucht toevoeren 
 • Te gebruiken als een normale kolen bbq maar ook als een rook bbq

Nadelen Gusta Barbecue Grill en Smoker

 • De barbecue is niet goed geschikt bij een groot gezelschap door het beperkte formaat

3. El Fuego Dakota - Barbecue

Op het gebied van prijs- kwaliteit verhouding is de EL Fuego Dakota barbecue de winnaar. Voor de relatief goedkope prijs in verhouding met andere bbq's krijg je namelijk een goede kwaliteit in huis! Zo zal je eten al gaan roken onder de 100 graden dankzij de lage kooktemperatuur. Op die manier wordt het langzaam en voorzichtig gekookt, en gaat er geen sappigheid verloren. 

En daarnaast kan je de temperatuur ook zelf instellen tot maar liefst 300 graden. Dat is mooi meegenomen. Tevens is de barbecue ook voorzien van handige wieltjes. Hierdoor kan je deze simpel verplaatsen. En aan de linkerzijde zit dan zelfs nog een extra vakje om mee te grillen!

Voordelen El Fuego Dakota - Barbecue

 • Aan de linkerzijde zit een extra, kleiner vak waarmee je ook kan grillen
 • Beschikt over wieltjes en is daardoor makkelijk te verplaatsen
 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit

Nadelen El Fuego Dakota - Barbecue

 • Enigszins moeilijk op te bergen door het formaat

4. Fire Beam Houtskool Barbecue

Wanneer je nou een iets ruimer budget hebt om te besteden is deze Fire Beam houtskool barbecue echt perfect. En ja: er zit een iets duurder prijskaartje aan dan gemiddeld. Maar je betaalt bij deze smoker bbq ook voor de kwaliteit. Zo kan je gebruik maken van een groot grilloppervlak wat ook genoeg is wanneer je een ruim gezelschap over de vloer hebt. 

Daarnaast kan de grill ook gebruikt worden als een conventionele grill voor koken met directe warmte. Je kan dus op verschillende manieren tegelijk komen omdat je twee grillkamers tot je beschikking hebt. En er is zelfs een voorplank waar je spullen op kwijt kan.

Voordelen Fire Beam Houtskool Barbecue

 • Beschikt over maar liefst twee grillkamers
 • Grill kan ook gebruikt worden als een conventionele grill met directe warmte
 • Beschikt over een voorplank waar je spullen op kwijt kan

Nadelen Fire Beam Houtskool Barbecue

 • Enigszins prijzig in verhouding met sommige andere smoker barbecues

5. Rookoven - Barbecue-Smoker-Grill

En dan zijn we alweer aangekomen bij de laatste barbecue uit dit rijtje! We hebben het dan over de BBQ rookoven! Deze verdiende dankzij de goedkope prijs nog een plekje in onze top vijf. Dit is namelijk een zeer budget-vriendelijke optie. Kost weinig, en is daarnaast ook nog eens van super klein formaat. Hierdoor past 'ie goed op vrijwel ieder balkon of in de tuin!

Tevens beschikt de rookkast over drie verdiepingen waarop je eten kan bereiden. Ideaal als je eten van elkaar gescheiden wil houden of met een groot gezelschap wil gaan eten. De temperatuur kan je overigens ook heel makkelijk zelf regelen via het ventilatie rooster.

Voordelen Rookoven - Barbecue-Smoker-Grill

 • De barbecue is geschikt voor zowel houtskool als briketten
 • Beschikt over drie verdiepingen waar je eten op kan bereiden
 • Temperatuur kan je makkelijk zelf regelen via een ventilatie rooster

Nadelen Rookoven - Barbecue-Smoker-Grill

 • De handleiding voor het in elkaar zetten kan ietwat onduidelijk zijn

Welke smoker bbq is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke smoker bbq is het beste?" hebben we een uitgebreide smoker bbq test gedaan. Hierin hebben we verschillende smoker bbq producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke smoker bbq op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook smoker bbq aanbiedingen?

Wil jij een smoker bbq kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste smoker bbq kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende smoker bbq producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook