Full Width Featured Image With Sidebar

Best Geteste Slaapmat

NOMAD Perth 5.0

Wil jij een goede slaapmat scoren? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Deze Nomad perth 5.0 slaapzak is door ons verkozen tot de beste slaapmat van 2023!

En bij een bekend merk als Nomad kan je ook eigenlijk niet anders verwachten. Zo is de slaapmat bijna twee meter lang waardoor ook de lange mensen onder ons hier lekker comfortabel op kunnen slapen.

Maar dat is nog niet alles. De mat heeft een zacht geborstelde bovenkant die zorgt voor extra comfort. De isolatie van de mat is ook uitstekend en de buitenkant is gemaakt van duurzaam polyester. 

Zo doe je dus ook nog iets goeds voor de natuur. De slaapmat is overigens ook schimmelwerend waardoor je niet bang hoeft te zijn voor viezigheid tijdens het slapen. Een absolute topper is het dus zeker!

Of je nou ergens gaat logeren of bijvoorbeeld gaat kamperen: een goede slaapmat komt altijd van pas. Zo heb jij altijd een comfortabel bed om op te liggen.

Door het grote aantal kampeerliefhebbers is het aanbod in slaapmatten ook erg groot. Hierdoor vraag je je misschien af: welke slaapmat past het beste bij mij?

En wij willen je hier uiteraard maar al te graag mee helpen. Daarom hebben wij een aantal punten op een rijtje gezet die een slaapmat kopen een appeltje eitje maakt! 

Tevens hebben wij ook speciale slaapmat test gedaan. In die test hebben wij super veel verschillende slaapmatten met elkaar vergeleken. Ook benieuwd? Je vindt 'm aan de onderzijde van deze pagina.


Top 5 Beste Slaapmatten

Beste Koop slaapzak
1. NOMAD Perth 5.0

Beste luxe slaapzak
2. Slaapmat - Exped luchtbed - Megamat

Beste prijs-kwaliteit verhouding slaapzak
3. Happy Rhino - Kruger 15cm

Beste design slaapzak
4. Slaapmat - Abbey Camp 3D Zelfopblaasbaar Matras

Beste budget slaapzak
5. Slaapmat - Bo-Camp Si Matras - Douglas 7.5


Top 10 beste slaapmatten

Geen tijd om dit hele artikel te lezen? Kan gebeuren. Wil je toch een nieuwe slaapmat scoren? Bekijk hieronder dan makkelijk én vlug de top 10 beste slaapmatten.


Waar moet je op letten bij het kopen van een slaapmat?

Het vinden van de juiste slaapmat kan dus best een opgave zijn. Zeker met zo'n ontzettend groot aanbod! Daarom willen wij je hierbij helpen. En hoe we dat doen? Nou, hieronder hebben wij een aantal tips uitgewerkt. Die tips kunnen jou helpen bij het vinden van de beste slaapmat. En let ook op wat jij belangrijk vindt en of de mat past bij jouw persoonlijke situatie. Zo hoeft de beste slaapzak volgens de consumentenbond niet de beste te zijn in jouw situatie!

Lengte

Allereerst is het goed om even te kijken naar de lengte van de slaapmat. Vooral wanneer je erg lang bent is dit belangrijk. Sommige slaapmatten zijn bijvoorbeeld 'maar' 185 centimeter lang. Als jij dan tegen de twee meter aan zit lig je waarschijnlijk niet zo comfortabel. Je kan dan dus beter kijken naar een andere slaapmat. Altijd handig om dit even te checken!

Comfort

Naast de lengte is comfort natuurlijk ook gewoon super belangrijk. Je wil lekker kunnen slapen. Wanneer je niet lekker ligt resulteert dit vaak in een slechte nachtrust. En dat is voor zowel jou als je omgeving niet leuk. Zorg er daarom voor dat de mat gemaakt is van lekker comfortabel materiaal zoals bijvoorbeeld polyester.

Opbergtas

En dan tot slot de opbergtas. Vaak worden slaapmatten geleverd met een speciale opbergtas. En dat is maar goed ook. Anders kan het best een opgave zijn om de mat te vervoeren. En dat kost jou alleen maar extra moeite en gedoe. Dat wil je dus het liefste voorkomen. Zorg daarom idealiter dat je een slaapmat koopt met opbergtas.


Wat is de beste slaapmat van 2023?

Dit is alweer het laatste deel van dit artikel: de slaapmat test! In deze test hebben wij, zoals eerder aangegeven, erg veel verschillende slaapmatten getest. Dit aan de hand van zeer strenge criteria uiteraard. Uiteindelijk wisten een paar van de slaapmatten zich te onderscheiden van de concurrentie. En zo kregen ze een plekje in onze top vijf! Ben jij na het lezen van dit artikel ook benieuwd geworden naar welke dit zijn? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste slaapmatten van 2023!

1. NOMAD Perth 5.0

De absolute winnaar in deze test is de Nomad Perth 5.0 slaapmat. En het was al gauw duidelijk dat dit een ontzettend goede kwaliteit slaapmat is. Zo is Nomad een wereldwijd bekend kampeermerk en zijn ze erg ervaren. En dit zie je ook terug in de verschillende slaapmatten die ze verkopen!

Deze Pert 5.0 is bijvoorbeeld erg lang. De lengte is namelijk bijna twee meter! Dat betekent dat ook de lange mensen onder ons lekker op deze mat kunnen liggen. En dat de mat lekker ligt is één ding dat zeker is. De mat beschikt over een zacht geborstelde stof bovenkant en een duurzame polyester buitenkant. Daarnaast is de mat ook nog eens schimmelwerend en goed geïsoleerd.

Voordelen NOMAD Perth 5.0

 • De mat heeft een lengte van bijna twee meter
 • Erg goed geïsoleerd
 • De mat is schimmelwerend

Nadelen NOMAD Perth 5.0

 • Komt zonder een opbergtas

2. Slaapmat - Exped luchtbed - Megamat

Als je een iets groter budget hebt om te besteden en je dit graag wil investeren in een goede slaapmat is dit Exped luchtbed misschien wel wat voor jou. En ja: deze slaapmat is aan de prijzige kant. Maar daar krijg je wel een goede kwaliteit voor terug. Zo heb jij van deze slaapmat ongetwijfeld nog jarenlang plezier!

De mat komt zelfs inclusief een handige opbergtas. Ideaal wanneer je compact op reis wil gaan en de mat niet teveel ruimte in mag nemen. Tevens is deze slaapmat ook nog redelijk dik. Hierdoor lig je extra comfortabel!

Voordelen Slaapmat - Exped luchtbed - Megamat

 • Wordt geleverd inclusief een handige opbergtas
 • De mat is lekker dik waardoor je extra comfortabel kan liggen
 • Is heel goed geïsoleerd waardoor je geen last hebt van vocht

Nadelen Slaapmat - Exped luchtbed - Megamat

 • De mat is aan de vrij prijzige kant in verhouding met andere slaapmatten

3. Happy Rhino - Kruger 15cm

Wanneer je het hebt over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit heb je het ongetwijfeld over deze Happy Rhino slaapmat! De slaapmat scoorde als veruit de beste op het gebied van prijs-kwaliteit verhouding. En dat is ook niet zo gek. Zo is de mat lekker dik waardoor jij heerlijk kan slapen. En opblazen hoef je niet eens zelf te doen!

De slaapmat is namelijk zelfopblazend. Hoe handig is dat? Dat scheelt jou weer een hoop tijd en gedoe. Tevens ben je extra goed geïsoleerd en zorgt het zachte schuim aan de binnenkant voor optimaal comfort. De open-cel schuim combinatie is uniek in zijn soort en zorgt ervoor dat de lucht gaat circuleren. Hierdoor blijft je rug warmer!

Voordelen Happy Rhino - Kruger 15cm

 • De mat blaast zichzelf op: hier hoef jij dus niks voor te doen!
 • De open-cel schuim combinatie zorgt ervoor dat je rug warmer blijft
 • Heel erg goed geïsoleerd

Nadelen Happy Rhino - Kruger 15cm

 • De slaapmat is niet heel erg breed

4. Slaapmat - Abbey Camp 3D Zelfopblaasbaar Matras

Een goed design is het halve werk wanneer je een product wil verkopen. En de makers van deze Abbey Camo 3D slaapmat wisten dat maar al te goed! Deze slaapmat heeft een plekje in deze top vijf weten te bemachtigen dankzij het indrukwekkende design. Zo is ook deze mat bijna twee meter lang waardoor je ook als je lang bent comfortabel kan slapen.

En de mat is zelfopblaasbaar! Hier hoef jij dus helemaal niks voor te doen. Hoe fijn is dat? De mat is tevens 10 cm dik waardoor jij lekker comfortabel ligt. Is dit niet dik genoeg? Dan kan je de mat ook nog handmatig bijvullen. Dit is dus precies in te stellen naar jouw voorkeur. En de open cell schuimkern beschermt dan ook nog eens tegen schimmel.

Voordelen Slaapmat - Abbey Camp 3D Zelfopblaasbaar Matras

 • De bovenkant is gemaakt van 3D stretchstof voor extra comfort
 • Wanneer de mat niet dik genoeg is kan je deze zelf handmatig bijvullen
 • De open cell schuimkern beschermt tegen schimmel

Nadelen Slaapmat - Abbey Camp 3D Zelfopblaasbaar Matras

 • Wordt geleverd zonder een opbergtas of zak

5. Slaapmat - Bo-Camp Si Matras - Douglas 7.5

En dan zijn we alweer aangekomen bij de laatste topper in dit rijtje! We hebben het dan over de Bo-Camp Si Matras slaapmat! Deze is te koop voor een super lage prijs, zeker in verhouding met de andere slaapmatten in dit rijtje. En precies daarom wist de mat een laatste plek te claimen in onze top vijf. Dit is namelijk een echte budgettopper!

Zo heeft de mat een uniek design waar je 'm direct aan herkent. Heel handig wanneer je met meerdere mensen op vakantie bent. Tevens is de binnenkant van deze self inflating mat gevuld met High Density Foam en is de buitenkant gemaakt van 75D geborsteld polyester. Dit zorgt ervoor dat jij eigenlijk nog lekkerder kan slapen.

Voordelen Slaapmat - Bo-Camp Si Matras - Douglas 7.5

 • Wordt geleverd inclusief een handige draagtas
 • Uniek design waaraan je de mat kan herkennen
 • Te koop voor een zeer lage prijs in verhouding met de andere slaapmatten

Nadelen Slaapmat - Bo-Camp Si Matras - Douglas 7.5

 • Je moet de slaapmat zelf nog een stukje opvullen

Welke slaapmat is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke slaapmat is het beste?" hebben we een uitgebreide slaapmat test gedaan. Hierin hebben we verschillende slaapmat producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke slaapmat op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook slaapmat aanbiedingen?

Wil jij een slaapmat kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel de beste slaapmat kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende slaapmat producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken