Full Width Featured Image With Sidebar
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste Shampoo voor fijn haar [2023]

Best Geteste Shampoo voor fijn haar

Plantur 39 Cafeïne Shampoo voorkomt en vermindert haaruitval 250ml

Heb je fijn haar en ben je dringend op zoek naar een goede shampoo voor fijn haar? Dan is deze shampoo je perfecte match. De Plantur 39 Cafeïne Shampoo is namelijk verkozen tot de beste shampoo voor fijn haar van 2023.

De formule bestaat uit cafeïne. Dit voorkomt dat je haar uitvalt, wat bij fijn haar helaas voor kan komen. Daarnaast wordt je haar hierdoor ook aanzienlijk versterkt waardoor het voller kan gaan ogen.

Dat is natuurlijk ideaal! De shampoo werkt vanaf de haarwortels tot in de puntjes voor een optimale verzorging. Het is dan ook niet gek dat dit de nummer één shampoo is voor fijn haar.

Wanneer je fijn haar hebt kan dit soms erg vervelend zijn. Zo is volume in je haar krijgen moeilijk en lijkt het al gauw een beetje futloos. Daar kan een shampoo afgestemd op je haartype erg goed bij helpen. Een logische vraag is dan: welke shampoo voor fijn haar past het beste bij mij? De keuze is reuze, wat ervoor kan zorgen dat je dit misschien niet weet.

En daar gaan wij bij helpen. Zo hebben wij in dit artikel meerdere punten op een rijtje gezet om goed op te letten wanneer je denkt aan een shampoo voor fijn haar kopen. Hierdoor vind jij de shampoo die écht goed bij je past. En dan gaan we zelfs nog een stapje verder.

Wij zijn in een shampoo voor fijn haar test op zoek gegaan naar de allerbeste shampoos. Hiervoor hebben we zeer uitgebreid getest en tientallen verschillende shampoos vergeleken. Wil je hier nou meer over weten? Dan adviseren wij je om gauw verder te lezen!


Top 5 Beste Shampoos voor fijn haar

Beste Koop Shampoo voor fijn haar
1. Plantur 39 Cafeïne Shampoo voorkomt en vermindert haaruitval 250ml

Beste Volume Shampoo voor fijn haar
2. Kérastase Resistance Bain Volumifique shampoo

Beste Luxe Shampoo voor fijn haar
3. Kevin Murphy Angel.Wash - Shampoo

Beste Verzorgende Shampoo voor fijn haar
4. Paul Mitchell Tea Tree Special Shampoo-300 ml

Beste Budget Shampoo voor fijn haar
5. Shampoo Bar - voor - fijn haar


Top 10 beste Shampoos voor fijn haar

Is dit artikel iets teveel om te lezen of heb je simpelweg geen zin? Dat kan natuurlijk! Klik dan vooral op de knop hieronder. Je komt dan namelijk terecht bij de top 10 beste Shampoos voor fijn haar van Bol. Daar zit 100% eentje tussen die goed bij je past.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Shampoo voor fijn haar?

Wanneer je niet weet welke shampoo voor fijn haar het beste is kan het dus best lastig zijn een goede keuze te maken. Om jou hierbij te helpen staan hieronder een aantal puntjes opgesomd waar je rekening mee moet houden tijdens een shampoo voor fijn haar kopen. Op die manier hoef je ook niet bang te zijn voor een miskoop, en verzeker je jezelf van een optimaal resultaat. 

Ingrediënten

Allereerst de ingrediënten van de shampoo. Een shampoo kan soms erg schadelijke ingrediënten bevatten zoals bijvoorbeeld alcohol. Dit kan je haar beschadigen en laten uitdrogen. Het gevolg hiervan: je haar is nog verder van huis. Hierdoor kan het namelijk dunner worden. Vermijd deze ingrediënten dus in een shampoo voor fijn haar.

Extra volume

Sommige shampoos voor fijn haar zorgen ook voor extra volume. Wanneer je fijn haar hebt herken je waarschijnlijk wel dat je er maar moeilijke volume in krijgt. Dan is dat toch echt perfect! Vaak staat op de fles of in de beschrijving wel aangegeven of de shampoo ook zorgt voor extra volume. Zeker wanneer je dit belangrijk vindt doe je er verstandig aan om hier goed op te letten, want het kan zorgen voor aardig wat verschil.

Geur

Als laatste is de geur ook niet geheel onbelangrijk van de shampoo. Je wil namelijk wel een shampoo kopen die daadwerkelijk ook een beetje lekker ruikt, toch? Wanneer je een shampoo hebt gekocht met een geurtje die je niet zo lekker vindt is de kans aanwezig dat deze geur in je haar blijft hangen. En dat wil je natuurlijk ook niet. Let daarom ook altijd even op de geur. 


Wat is de beste Shampoo voor fijn haar van 2023?

In een speciale shampoo voor fijn haar test zijn wij op zoek gegaan naar de allerbeste shampoos voor fijn haar. Hiervoor hebben we veel verschillende merken en soorten met elkaar vergeleken en uitgebreid getest. Dit testen hebben we gedaan aan de hand van strenge criteria, om zo jou te kunnen voorzien van de beste testresultaten.

Op basis van de uitslag van de test hebben wij een top vijf samengesteld met daarin de best scorende shampoos. Wil je weten welke dit zijn? Dan lees je hieronder alles over de top vijf beste shampoos voor fijn haar van 2023!

1. Plantur 39 Cafeïne Shampoo voorkomt en vermindert haaruitval 250ml

Op de eerste plek staat deze Plantur 39 cafeïne shampoo. Deze is verkozen tot de beste shampoo voor fijn haar van 2023. En dat is eigenlijk helemaal niet zo'n verrassing! De shampoo helpt niet alleen tegen fijn haar, maar ook tegen haaruitval. Hiermee vang je dus eigenlijk twee vliegen in één klap.

Daarnaast activeert de shampoo de groei en gezondheid van je haarwortels. Hierdoor wordt het haar gezonder, dikker en dus ook voller. Je fijne haar zal dus aanzienlijk dikker worden. Eigenlijk precies wat je wil. Daarnaast heeft de shampoo ook een lekkere subtiele geur.

Voordelen Plantur 39 Cafeïne Shampoo voorkomt en vermindert haaruitval 250ml

 • De shampoo voorkomt haaruitval
 • Heeft een lekkere maar subtiele geur
 • Activeert de groei vanaf de haarwortels

Nadelen Plantur 39 Cafeïne Shampoo voorkomt en vermindert haaruitval 250ml

 • De shampoo is eigenlijk bedoeld voor vrouwen vanaf 40 jaar

2. Kérastase Resistance Bain Volumifique shampoo

Deze Kérastase Resistance Bain Volumifique shampoo wist uiteindelijk op de tweede plek terecht te komen. En dat komt vooral door het effect van de shampoo. Met deze shampoo krijg je namelijk aanzienlijk meer volume in je haar. Wie wil dat nou niet?

De formule van de shampoo is er specifiek op gericht om meer volume te geven aan fijn haar. Dit zorgt dus ook voor een optimaal resultaat. Verder wordt het vochtgehalte van je haar ook op peil gehouden waardoor het meer gaat glanzen. Kortom: deze shampoo is zeker aan te raden.

Voordelen Kérastase Resistance Bain Volumifique shampoo

 • Het vochtgehalte van het haar wordt op peil gehouden voor meer glans
 • Geeft meer volume aan fijn haar
 • Heeft een verzorgend effect

Nadelen Kérastase Resistance Bain Volumifique shampoo

 • Ietwat aan de prijzige kant

3. Kevin Murphy Angel.Wash - Shampoo

Als je op zoek bent naar een shampoo met een kwaliteit waar je 'u' tegen zegt, is de Kevin Murphy Angel Wash wel wat voor jou. Deze shampoo valt in een hogere prijsklasse, maar daar krijg je dan ook een verbazingwekkend goede kwaliteit voor terug. 

De shampoo is gemaakt voor fijn en/of geverfd haar. Wanneer je haar dus een stuk fijner is geworden door meerdere kleurbehandelingen kan je deze shampoo ook goed gebruiken. Je haar wordt tot in de punten herstelt waardoor het ook direct een stuk voller oogt. En bonus: de shampoo is vrij van sulfaten en siliconen.

Voordelen Kevin Murphy Angel.Wash - Shampoo

 • Je haar wordt tot in de punten herstelt
 • De shampoo is volledig vrij van shampoo en siliconen
 • Ook te gebruiken op geverfd haar

Nadelen Kevin Murphy Angel.Wash - Shampoo

 • De geur kan wat sterk zijn

4. Paul Mitchell Tea Tree Special Shampoo-300 ml

Tea tree olie is al jarenlang ongekend populair. Het heeft een bevorderend effect op onder andere de huid, maar ook op het haar. Deze Paul Mitchell Tea Tree shampoo combineert tea tree met lavendel. Deze samenstelling reinigt de hoofdhuid zeer grondig.

Hierdoor krijgt het meer glans en wordt het gezonder. En daardoor oogt het dus ook dikker. Ideaal! Verder is de formule vrij van parabenen én veilig te gebruiken op gekleurd haar. Dat is ook weer mooi meegenomen. 

Voordelen Paul Mitchell Tea Tree Special Shampoo-300 ml

 • Je haar krijgt meer glans en wordt gezonder
 • De hoofdhuid wordt grondig gereinigd
 • Vrij van parabenen

Nadelen Paul Mitchell Tea Tree Special Shampoo-300 ml

 • De geur valt niet bij iedereen in de smaak

5. Shampoo Bar - voor - fijn haar

De laatste shampoo voor fijn haar die nog een plekje heeft weten te verdienen in deze top vijf is de Geómer shampoo bar voor fijn haar. Deze is lekker goedkoop, en verbruikt dan ook nog eens geen plastic. De bar zit namelijk in een stukje karton en is net zo te gebruiken als ouderwetse zeep.

En dan is de formule ook nog eens vegan! Je doet dus iets goed voor je portemonnee, de aarde en de dieren. Hoe mooi is dat? Verder bevat de shampoo bar algen en etherische oliën die je haar intensief verzorgen. Hierdoor krijg jij een prachtig glanzende coupé.

Voordelen Shampoo Bar - voor - fijn haar

 • De formule is volledig vegan en plasticvrij
 • Bevat algen en etherische oliën voor goede verzorging van het haar
 • Te koop voor een laag prijsje in vergelijking met de andere shampoos

Nadelen Shampoo Bar - voor - fijn haar

 • De shampoo is dus een stuk zeep, niet iedereen vindt dit fijn wassen

Welke shampoo voor fijn haar is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke shampoo voor fijn haar is het beste?" hebben we een uitgebreide shampoo voor fijn haar test gedaan. Hierin hebben we verschillende shampoo voor fijn haar producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke shampoo voor fijn haar op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook shampoo voor fijn haar aanbiedingen?

Wil jij een shampoo voor fijn haar kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het shampoo voor fijn haar kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende shampoo voor fijn haar producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook