Full Width Featured Image With Sidebar

Best Geteste Raamwisser

Kärcher Window Vac WV 2 Plus N Ruitenreiniger

Het vinden van de beste raamwisser is niet makkelijk. Of nou, eigenlijk wel! Deze Kärcher Window Vac WV 2 Plus N wisser is verkozen tot de beste raamwisser van 2023! En dat kwam eigenlijk totaal niet als een verrassing. 

Zo kan je met deze reiniger tot maar liefst 3 keer sneller de ramen schoonmaken dan op de traditionele manier. Dat gaat je een hoop tijd besparen.

En dat is niet alles wat deze raamwisser zo goed maakt. Deze is namelijk ook van erg licht gewicht waardoor je geen last krijgt van vermoeide armen.

Wanneer je dit technische snufje hebt opgeladen gaat 'ie tevens maar liefst 120 minuten mee! Dat is meer dan genoeg tijd om alle ramen uitgebreid schoon te kunnen maken. 

Dit klusje is onder menig mens niet erg geliefd: de ramen lappen/ schoonmaken. Het neemt aardig wat tijd in beslag, en daarnaast heb je ook nog de kans dat het helemaal niet goed lukt.

En dan moet je nog een keer! Gelukkig is een goede raamwisser hier dé oplossing voor. In dit artikel zullen wij je dan ook alles vertellen wat je moet weten over de befaamde raamwisser.

Zo hebben we een aantal handige tips voor je uitgewerkt die de beste raamwisser aanbieding scoren een appeltje eitje maken. Een raamwisser kopen hoeft immers niet moeilijk te zijn!

Daarnaast hebben wij ook nog een vrij uitgebreide raamwisser test gedaan. De testresultaten kan je vinden onderin dit artikel.


Top 5 Beste Raamwissers

Beste Koop Raamwisser
1. LG GSJ361DIDV Door-in-Door

Beste klassieke raamwisser
2. Candy CHSVN 174X

Beste prijs-kwaliteit verhouding Raamwisser
3. Samsung RS68A8821B1

Beste luxe Raamwisser
4. Exquisit SBS145-040FSLM

Beste budget Raamwisser
5. LG GSJ361DIDV - Door-in-Door


Top 10 beste Raamwissers

Het vinden van een goede raamwisser kan best lang duren. Misschien heb je hier wel helemaal geen tijd voor. Daar kunnen wij je bij helpen. Door op de knop hieronder te klikken kom je direct terecht bij de top 10 beste raamwissers. Hoe handig is dat?


Waar moet je op letten bij het kopen van een Raamwisser?

Je ramen schoonmaken is een lastig én tijdrovend klusje. Een goede raamwisser is daarom erg belangrijk om dit zo makkelijk mogelijk te kunnen maken. Maar ja: welke raamwisser past het beste bij mij?

Dat is een goede vraag. Om jou te helpen antwoord te krijgen op deze vraag hebben wij daarom hieronder een aantal tips uitgewerkt. Hierdoor wordt dit een fluitje van een cent.

Tevens willen wij je adviseren vooral te kijken naar wat jij belangrijk vindt aan een raamwisser. Een schoonmaakbedrijf let namelijk op hele andere factoren dan een student. Zo hoeft dus ook de beste raamwisser volgens de consumentenbond niet de beste te zijn in jouw situatie.

Elektrisch of niet?

We zijn tegenwoordig allemaal enorm modern. Er zijn heel veel handige gadgets verkrijgbaar en veel consumenten maken hier ook graag gebruik van.

En zelfs een raamwisser is hierin geen uitzondering. Je hebt namelijk elektrische ramenwissers en de 'klassieke' ramenwisser. 

De klassieke variant is een stuk goedkoper, maar vereist wel meer werk van jezelf. De elektrische ramenwisser doet eigenlijk het meeste werk voor je. Dat scheelt je een hoop tijd.

Echter is deze dus wel duurder. Bedenk je van tevoren welke variant je het liefste hebt en of je hier ook het geld voor over hebt.

Garantie

Ten tweede is garantie ook niet geheel onbelangrijk. Wat nou als je nieuwe raamwisser er midden in de schoonmaaksessie ineens mee stopt?

Of kapot blijkt te zijn? Dan is het wel zo fijn dat je kan terugvallen op de garantie. De verkoper kijkt dan samen met jou naar een passende oplossing. En zekerheid is prettig! Zorg er daarom voor dat de garantie minstens één jaar is.

Gewicht

En als laatste dan het gewicht. De ramen schoonmaken kan best wat werk zijn. Wanneer de wisser dan redelijk zwaar is kan je op een gegeven moment last krijgen van verzuurde armen.

En dat is uiteraard erg vervelend. Niet alleen vervelend overigens, maar ook gewoon pijnlijk. Je kan er zelfs spierpijn van krijgen! Kies dus daarom bij voorkeur een raamwisser die van licht gewicht is zodat je hier geen last van hebt.


Wat is de beste Raamwisser van 2023?

Om de beste raamwissers te vinden hebben wij een uitgebreide raamwisser test gedaan. In die test hebben wij heel erg veel verschillende raamwissers met elkaar vergeleken en beoordeeld aan de hand van streng opgestelde criteria.

Wij hebben een paar raamwissers gekozen die het beste wisten te scoren. Hierdoor konden ze een plekje krijgen in onze top vijf! Ook benieuwd? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste raamwissers van 2023!

1. Kärcher Window Vac WV 2 Plus N Ruitenreiniger

De raamwisser die stipt op één kwam te staan is de Kärcher Window Vac VW Plus N. Als je op zoek bent naar een écht goede raamwisser is deze net wat voor jou. En wat maakt deze dan zo goed? Nou, allereerst is de raamwisser van lekker licht gewicht. Hierdoor krijg jij geen last meer van vermoeide armen.

Dat is toch wel zo fijn! Daarnaast gaat ramen wassen maar liefst drie keer sneller dan op de traditionele manier. Dan houd je ook nog meer tijd over voor andere dingen! Overigens krijg je bij je bestelling ook een extra zuigmond voor kleine oppervlakten. Ideaal voor de hoekjes of de douche bijvoorbeeld.

Voordelen Kärcher Window Vac WV 2 Plus N Ruitenreiniger

 • Van erg licht gewicht en daardoor krijg je geen last van vermoeide armen
 • Wordt geleverd met een extra zuigmond voor kleine oppervlakten
 • Ramen wassen gaat met deze wisser drie keer sneller dan normaal

Nadelen Kärcher Window Vac WV 2 Plus N Ruitenreiniger

 • Het opladen van de wisser duurt best lang: 180 minuten (3 uur)

2. Unger - Raamtrekker 35 cm

De klassieke raamwisser: zonder technologische poespas of oplaadtijd. Maar net zo handig. Als je op zoek bent naar een goede klassieke raamwisser kunnen wij je de Unger raamtrekker adviseren. Deze raamwisser doet eigenlijk precies wat je ervan mag verwachten. Het handvat is op zo'n manier ontworpen dat deze erg lekker in de hand ligt. 

Daarnaast zijn de rubbers van de wisser zelf zeer makkelijk en snel te veranderen. Op die manier hoef je niet steeds een nieuwe te kopen, maar kan je dit gewoon vervangen. En de wisser is zelfs praktisch: je kan deze namelijk bevestigen op een telescoopsteel.

Voordelen Unger - Raamtrekker 35 cm

 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Dankzij de No Frost hoef je het vriesgedeelte van de koelkast nooit te ontdooien
 • De wisser is te bevestigen op een telescoopsteel

Nadelen Unger - Raamtrekker 35 cm

 • Doordat deze niet elektrisch is heb je zelf meer werk aan het schoonmaken

3. KT Cleaning Ramen wassen set

Kijkend naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit werd al gauw duidelijk dat de KT Cleaning raamwisser de beste is (op dit gebied). Voor de relatief lage prijs krijg je namelijk een volledige schoonmaakset in huis! Zo kan je direct beginnen met het opknappen van die vieze ramen. In deze set zit een raamwisser, een inwasser en drie stuks microvezeldoekjes.

En dat dan allemaal voor zo'n goede prijs! Tevens zijn de raamtrekkers voorzien van een handige tool waarmee je de rubbers kan vervangen. Zo hoef je niet om de haverklap een nieuwe te kopen. Een absolute topper dus.

Voordelen KT Cleaning Ramen wassen set

 • Voorzien van een handige tool waarmee je de rubbers kan vervangen
 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • In deze set zit een raamwisser, inwasser en drie stuks microvezel doekjes

Nadelen KT Cleaning Ramen wassen set

 • Enigszins zwaar na een tijdje

4. Kärcher Window Vac WV 2 Black Edition Ruitenreiniger

Op zoek naar een raamwisser voor professioneel gebruik? Of eentje waar je een paar jaar mee vooruit kan? Dan is deze Kärcher WV 2 Black Edition net wat voor jou. Deze raamwisser kan drie keer sneller dan op de traditionele manier. Hierdoor heb je letterlijk binnen een handomdraai schone ramen!

Daarnaast is de accuduur bij deze raamwisser extra lang. Dat betekent dat je niet continu steeds hoeft op te laden. En ook bij dit model van Kärcher krijg je een gratis zuigmond voor kleine oppervlakten. Deze raamwisser is misschien niet de goedkoopste, maar levert wel een verbazingwekkend goede kwaliteit.

Voordelen Kärcher Window Vac WV 2 Black Edition Ruitenreiniger

 • Er zit een LED-display in het gezichtsveld
 • Wordt geleverd met een gratis zuigmond voor kleine oppervlakten
 • Drie keer sneller ramen wassen dan op de traditionele manier

Nadelen Kärcher Window Vac WV 2 Black Edition Ruitenreiniger

 • Enigszins prijzig in verhouding met andere raamwissers

5. ATV PERFECTUM Douchewisser Zwart met Ophangsysteem

Een raamwisser hoeft absoluut niet duur te zijn. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je hier misschien niet al teveel geld aan uit wil geven. En dat is natuurlijk ook helemaal geen probleem! Deze ATV Perfectum raamwisser is een zeer budget-vriendelijke optie. Zo kan je deze super makkelijk ophangen met behulp van het speciale ophangsysteem.

Daarnaast zorgt het strakke design ervoor dat deze raamwisser mooi op zijn plek lijkt in iedere soort badkamer. En nog een bonus: de wisser laat géén strepen achter!

Voordelen ATV PERFECTUM Douchewisser Zwart met Ophangsysteem

 • Makkelijk op te hangen dankzij het ophangsysteem
 • Laat geen strepen achter na gebruik
 • Te koop voor een lage prijs in vergelijking met andere raamwissers

Nadelen ATV PERFECTUM Douchewisser Zwart met Ophangsysteem

 • Alleen geschikt voor in de badkamer

Welke raamwisser is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke raamwisser is het beste?" hebben we een uitgebreide v test gedaan. Hierin hebben we verschillende raamwisser producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke raamwisser op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook raamwisser aanbiedingen?

Wil jij een raamwisser kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste raamwisser kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende raamwisser producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken