Full Width Featured Image With Sidebar
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste Polaroid camera [2023]

Beste Geteste Polaroid camera

Fujifilm Instax Mini Liplay

De polaroid camera test was super spannend, maar uiteindelijk was er toch een overduidelijke winnaar. En dit is de Fujifilm Instax Mini Liplay.

Deze is verkozen tot de beste polaroidcamera van 2023 en is hiermee ook het beste koop polaroidcamera. En dat was voor ons absoluut geen verassing!

Zo is deze polaroid camera één van de meest compacte modellen. Hierdoor kan je deze super makkelijk overal mee naar toe nemen, zoals op vakantie bijvoorbeeld.

Daarnaast kan je deze slimme polaroid ook koppelen aan je telefoon waardoor je je foto's in polaroid formaat kan laten uitprinten! Ook wordt er geluid opgenomen tijdens het maken van de foto!

Als mens is mooie herinneringen maken een niet te missen deel van het leven. En deze herinneringen vastleggen is hier natuurlijk een deel van, zodat je de momenten niet kan vergeten en kan blijven koesteren.

En precies om deze reden zijn de polaroid camera's weer terug van weggeweest. Deze ouderwetse camera's zijn in een nieuw jasje gestoken en kunnen je herinneringen vastleggen als tastbare foto's. De camera's zijn tegenwoordig ontzettend populair en het aanbod is ook flink toegenomen.

Hierdoor vraag je je misschien af: Wat is de beste polaroid camera? Om je bij deze vraag te helpen hebben wij alle punten op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens het kopen van de beste polaroid camera.

Ook hebben wij tientallen verschillende camera's met elkaar vergeleken om zo jou te kunnen voorzien van de beste kwaliteit en testresultaten. En als klapper op de vuurpijl kan je aan het eind van dit artikel nog een ultieme review verwachten met daarin de beste polaroid camera's!

Top 5 Beste Polaroid camera's

Beste Polaroid camera
1. Instax Mini Liplay

Beste grote polaroid camera
2. Instax Wide 300 Instant 

Beste prijs- kwaliteitverhouding polaroid camera
3. Instax Mini 11

Beste design polaroid camera
4. Instax Square SQ1

Beste budget polaroid camera
5. Instax Mini 9


Top 10 beste polaroid camera's 

Heb je geen zin of tijd om dit hele artikel te lezen? Hieronder hebben we een knop staan waarbij je in 1x doorgestuurd wordt naar de top 10 beste polaroid camera's bij Bol.com. Hierdoor zie je direct welke bars momenteel het meest verkocht worden.


Waar moet je op letten bij het kopen van een polaroid camera?

Zoals gezegd is een polaroid camera dus de perfecte manier om dierbare herinneringen permanent vast te leggen. Deze camera's zijn ook weer helemaal terug van weggeweest en het aanbod is enorm gegroeid.

Hierdoor vraag je je misschien af: Welke polaroid camera past het beste bij mij? Daarom hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden voor het kiezen van de beste polaroid camera!

Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je rekening houdt met wat jij zelf belangrijk vindt. Kijk dus bijvoorbeeld niet naar de beste polaroid camera volgens de consumentenbond, maar vooral naar je eigen behoeftes!

Formaat van de foto's

Het eerste punt om rekening mee te houden is het formaat van de foto's én het fotopapier van jouw toekomstige polaroid camera. Iedere camera heeft namelijk een eigen formaat, wat invloed heeft op het fotopapier dat je hiervoor moet kopen.

Je hebt het fotopapier in drie maten: instax mini, instax square en instax wide. Het formaat van 50 x 76 mm is de meest bekende formaat voor polaroid foto's. 

Bedenk je dus van tevoren welk formaat je graag wil gebruiken, zodat je niet per ongeluk de verkeerde polaroid camera uitkiest.

De batterij

De batterijen van een polaroidcamera kunnen oplaadbaar zijn, maar de meeste werken met een paar eenvoudige AA batterijen. Het nadeel hieraan is wel dat je dan eens in de zoveel tijd weer nieuwe batterijen moet kopen voor de camera.

Echter is deze optie wel goedkoper dan wanneer de camera oplaadbaar is. Toch betaal je dan wel extra op lange termijn voor alle batterijen. Bedenk je dus van tevoren of je hier wat extra geld voor over hebt of niet. 

Garantie

Nog een niet te vergeten puntje is de garantie. Dit is een soort indicatie vanuit de fabrikant over hoe lang het product ten minste mee moet gaan. Wanneer er binnen de garantietermijn dan iets mis is met het gekochte product zal de fabrikant jou hierbij verder helpen.

Waarschijnlijk krijg je dan een vervangend product of een vergoeding van het aankoopbedrag. Dat is natuurlijk wel zo fijn!

Zorg er daarom ook voor dat de garantie op jouw nieuwe polaroid camera ten minste één jaar is. Zo kan jij met een gerust hart de mooiste herinneringen vastleggen!


Wat is de beste polaroid camera van 2023?

Na uitgebreid rekening te hebben gehouden met bovenstaande factoren (en nog meer natuurlijk) hebben wij een uitgebreide polaroidcamera test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen camera's!

Op deze manier kunnen wij jou garanderen van betrouwbare testresultaten. De test was dan ook erg spannend, en veel van de polaroidcamera's gingen gelijk aan elkaar op.

Uiteindelijk wisten een paar van de camera's zich te onderscheiden in verschillende categorieën zoals beste design of beste prijs- kwaliteitverhouding. Hierdoor wisten ze een plekje te bemachtigen in onze felbegeerde top vijf!

Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar welke polaroidcamera's in de felbegeerde top vijf zijn belandt? Dan presenteren wij je bij deze vol trots de top vijf beste polaroid camera's van 2023!

1. Instax Mini Liplay

Eindcijfer: 9.8

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Uiteindelijk kan er maar één polaroidcamera de beste zijn natuurlijk. En dat was overduidelijk de Instax Mini Liplay! Deze camera fungeert namelijk niet alleen als een camera, maar ook als een printer!

Je kan de camera namelijk verbinden met je telefoon, en op deze manier al bestaande foto's omzetten in polaroids. Super handig natuurlijk!

En dankzij het compacte formaat van de camera kan je deze overal mee naar toe nemen. Een terechte winnaar is het dus zeker!

Voordelen Instax Mini Liplay

 • Fungeert ook als een printer
 • Van compact formaat en makkelijk mee te nemen
 • Komt in 4 mooie kleuren 

Nadelen Instax Mini Liplay

 • Geen fotopapier meegeleverd

2. Instax Wide 300 Instant 

Eindcijfer: 9.2

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Wil je graag polaroids kunnen maken in bredere formaten dan de standaard? Dan zit je goed met deze polaroidcamera Instax Wide 300! Deze camera kan namelijk polaroids schieten in een extra brede maat

Dit formaat is maar liefst 110 mm bij 86 mm. Perfect wanneer je graag houdt van groepsfoto's of bijvoorbeeld landschap foto's!

Ook kan je de foto's uiteraard direct laten afdrukken en is de camera er speciaal voor gemaakt om in minder goed verlichte omstandigheden ook de meest mooie herinneringen vast te leggen!

Voordelen Instax Wide 300 Instant

 • Extra brede foto's
 • Ook mooie foto's bij slecht licht
 • Werkt met instax wide film

Nadelen Instax Wide 300 Instant

 • Niet geschikt voor instax mini film

3. Instax Mini 11

Eindcijfer: 8.9

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan spreek je over de Instax Mini 11! Voor deze super goede deal krijg je niet alleen een perfecte polaroidcamera namelijk.

Je krijgt ook een tas, fotopapier én speciale cardbanners bij je bestelling! Ook heeft deze toffe camera speciale scèneherkenning waardoor je foto's automatisch van betere kwaliteit worden.

En als kers op de taart kan je met deze camera ook selfies nemen! Dankzij de speciale selfie spiegel aan de voorzijde kan je ook je mooiste selfies permanent vastleggen. 

Voordelen Instax Mini 11

 • Verkrijgbaar in mooie kleuren
 • Erg goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Je kan met de camera ook selfies maken

Nadelen Instax Mini 11

 • Niet geschikt voor zowel Instax Wide als Instax Square 

4. Instax Square SQ1

Eindcijfer: 8.4

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Wanneer je het hebt over een goed design, heb je het zonder enige twijfel over deze Fujifilm Instax Square SQ1 polaroidcamera! Deze is ontworpen in een compact, vierkant design en daardoor super makkelijk mee te nemen op reis.

Ook komt de camera met een speciaal ontworpen selfie functie. Zo kan je zelf ook deel uitmaken van de foto's!

En nog een pluspuntje: dankzij de automatische belichting van de camera verdwijnt er niemand op de achtergrond. Wel zo fijn natuurlijk

Voordelen Instax Square SQ1

 • Slim, compact design
 • Heeft een speciale selfie functie
 • Heeft automatische belichting

Nadelen Instax Square SQ1

 • Wordt geleverd zonder fotopapier

5. Instax Mini 9

Eindcijfer: 8.1

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Ook met een minder budget zijn er erg goede polaroidcamera's te koop gelukkig. En dan zeker dit welbekende model. Dit is namelijk de meest populaire polaroidcamera in Nederland!

Deze camera is zo gemaakt dat je de belichting heel makkelijk handmatig in kan stellen. Zo kan je dit precies aanpassen aan de situatie.

Ook is de camera perfect geschikt voor close- ups en selfies. Hierdoor maak je zelf ook deel uit van de foto en kan je de mooiste beelden vastleggen! En dat dan allemaal ook nog eens voor een mooi prijsje....

Voordelen Instax Mini 9

 • Vrij goedkoop in verhouding tot andere polaroidcamera's
 • Belichting is handmatig in te stellen
 • Ook geschikt voor selfies en close-ups

Nadelen Instax Mini 9

 • De flitser kan niet uitgeschakeld worden

Welke polaroid camera is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke polaroid camera is het beste?" hebben we een uitgebreide polaroid camera test gedaan. Hierin hebben we verschillende polaroid camera producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke polaroid camera op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook polaroid camera aanbiedingen?

Wil jij polaroid camera kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste polaroid camera kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende polaroid camera producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook