Full Width Featured Image With Sidebar

Best Geteste Parasol

LifeGoods Balkon Parasol

Op zoek naar een goede parasol? Dan heb je geluk, want je bent bij ons op het juiste adres. Deze LifeGoods balkon parasol is verkozen tot de beste parasol van 2023!

En dat heeft zo zijn redenen. Allereerst is de parasol verkrijgbaar in drie prachtige, neutrale kleuren. Dit staat mooi in écht iedere tuin (of balkon).

Dat is overigens niet alles. Zo kan je de parasol heel erg simpel in een hoek van 30 graden kantelen. Je kan 'm zelfs tussen de 175 en 235 cm in hoogte verstellen.

Dit stel je dus precies af naar je eigen voorkeur. En wist je dat de parasol een UPF waarde heeft van 50+? Dat betekent dat je goed beschermd bent tegen de zon onder deze parasol!

Warm weer is geweldig. Sterker nog, uit onderzoek is gebleken dat wij mensen gelukkiger worden wanneer het mooi weer is. En daar zijn wij het helemaal mee eens!

Echter kan die brandende zon niet altijd even fijn zijn. Zeker wanneer je snel verbrandt bijvoorbeeld is het wel zo fijn als je lekker in de schaduw kan zitten. Al helemaal wanneer je zonne-allergie hebt natuurlijk. 

Gelukkig los je dit zonnestraal probleem makkelijk op met behulp van een parasol. Misschien vraag je je wel af: welke parasol past het beste bij mij? 

Daar gaan wij je bij helpen. Zo hebben wij in dit artikel een aantal tips op een rijtje gezet die jou kunnen helpen bij het vinden van de beste parasol

En dat is niet alles! Wij hebben ook een zeer uitgebreide parasol test gedaan. De uitslag van deze test vind je aan het eind van dit artikel.


Top 5 Beste Parasols

Beste Koop parasol
1. LifeGoods Balkon Parasol

Beste luxe parasol
2. Homra Parasol Alpha Deluxe - Duurzame Zweefparasol

Beste design parasol
3. Madison - Parasol Flores Rond

Beste prijs-kwaliteit verhouding parasol
4. Parasol Gemini

Beste budget parasol
5. LUXE KLEURRIJKE ALUMINIUM PARASOL Model 200


Top 10 beste parasols

Duurt dit artikel jou nou net iets te lang en wil je zo snel mogelijk een nieuwe parasol in huis halen? Geen probleem! Klik op de knop hieronder. Dan kom je direct uit bij de top 10 beste parasols.


Waar moet je op letten bij het kopen van een parasol?

Een parasol is eigenlijk een soort must-have in de zomer. Maar ja, waar moet je op letten bij het scoren van de beste parasol aanbieding?

Om jou een helpende hand toe te reiken hebben wij daarom hieronder een aantal punten op een rijtje gezet die jou hierbij kunnen helpen. Zo wordt het vinden van de beste parasol een appeltje eitje!

Verstelbaarheid

Wanneer jij een parasol aanschaft is het wel zo handig dat je deze kan verstellen. De stand van de zon verandert immers over de dag heen.

En wanneer jij een lange gast over de vloer hebt wil je niet dat deze zijn hoofd stoot aan de parasol. Daarom is het wel zo handig als je de parasol kan verstellen in de hoogte. 

Formaat

Het formaat van de parasol is uiteraard ook niet geheel onbelangrijk. Wanneer jij een grote tuin hebt wil je misschien wel een lekker grote parasol hebben.

Je hebt hier immers de ruimte voor. Wanneer je een parasol wil op je balkon heb je waarschijnlijk slechts beperkte ruimte beschikbaar.

Meet daarom van tevoren goed op hoeveel ruimte je maximaal over hebt voor de parasol. En zorg logischerwijs dat de parasol niet groter is dan dat.

UV-bescherming

Tot slot de UV-bescherming. Dit is vaak een onbekend punt bij parasols. Maar een parasol beschermt jou niet altijd tegen de straling van de zon.

Huh? Dat is gek. We lichten dit nader toe. Sommige parasols zorgen ervoor dat je in de schaduw zit, maar beschermen je niet tegen de straling van de zon. UV straling is namelijk nogal sterk.

Hierdoor kan je dus alsnog verbranden zonder dat je het zelf door hebt. En sowieso is UV straling niet goed voor de huid. Let er dus op of de parasol je daadwerkelijk beschermt tegen de zon.


Wat is het beste parasol van 2023?

Dit is alweer het laatste deel van dit artikel: de parasol test! Wij zijn op zoek gegaan naar de beste parasols die momenteel online te koop zijn.

En daarvoor hebben wij veel verschillende parasols met elkaar vergeleken zoals de beste parasol volgens de consumentenbond. Aan de hand van deze test kwamen een paar parasols naar voren die als beste wisten te scoren.

Ben jij na het lezen van dit artikel ook benieuwd naar deze parasols? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste parasols van 2023!

1. LifeGoods Balkon Parasol

Deze LifeGoods balkon parasol wist als beste te scoren in de test. En als wij heel eerlijk zijn kwam dit eigenlijk niet echt als een verrassing. 

Dat heeft meerdere redenen. Allereerst is deze parasol geschikt voor 2-4 personen. Je kan er dus ook gerust met vrienden of familie onder zitten!

En deze parasol heeft daarnaast een UPF waarde van 50+. Dat betekent dat je extreem goed beschermd bent tegen de UV straling van de zon. En dat is ook wat je wil wanneer je een parasol aanschaft, toch?

Tevens kan je de parasol ook in hoogte verstellen tussen de 175 en 235 cm. Dat is handig wanneer je langere gasten over de vloer hebt. En deze parasol is geschikt voor zowel de tuin als het terras of balkon!

Voordelen LifeGoods Balkon Parasol

 • Deze parasol beschermt jou volledig tegen de zon dankzij de UPF waarde van 50+
 • Makkelijk in hoogte te verstellen tussen de 175 en 235 cm
 • Geschikt voor in de tuin, op het terras of op het balkon

Nadelen LifeGoods Balkon Parasol

 • Op het balkon moet de parasol soms volledig gedemonteerd worden als je een luifel hebt

2. Homra Parasol Alpha Deluxe - Duurzame Zweefparasol

Deze parasol heeft een iets duurder prijskaartje dan je misschien gewend bent. Maar wij verzekeren je dat dit het geld absoluut waard is. 

De Homra Parasol Aplha Deluxe is perfect als jij dus een iets ruimer budget hebt om te besteden. Zo is de parasol voorzien van een speciaal opdraaisysteem.

Hiermee kan je de parasol heel makkelijk uitklappen en een fijne schaduwplek creëren. Het grote ronde doek heeft een diameter van 300 cm. Hierdoor kan je er met gemak met meerdere personen onder zitten!

Daarnaast is de parasol ook uitgerust met meerdere standen en volledig traploos verstelbaar. En ja: je wordt uiteraard ook beschermd tegen de straling van de zon.

Voordelen Homra Parasol Alpha Deluxe - Duurzame Zweefparasol

 • De parasol heeft een handig draaisysteem waarmee je deze heel eenvoudig kan uitklappen
 • Dankzij de diameter van 300 cm pas je er met meerdere mensen onder
 • Uitgerust met meerdere standen en volledig traploos verstelbaar

Nadelen Homra Parasol Alpha Deluxe - Duurzame Zweefparasol

 • Vrij prijzig in verhouding met de andere parasols in dit rijtje

3. Madison - Parasol Flores Rond

Deze Madison parasol flores kwam als beste uit de verf als je kijkt naar design. En dat is ook niet zo gek. Allereerst kan je de parasol kopen in drie verschillende kleuren.

Dit zijn mooie neutrale kleuren die goed staan in iedere tuin. Daarnaast is de parasol zo ontworpen dat de stof waterafstotend is.

Een regenbuitje kan de parasol dus wel hebben. Ook is de parasol voorzien van een heel eenvoudig draaimechanisme. Hiermee is de parasol binnen een handomdraai ingeklapt (letterlijk en figuurlijk). En dat dan ook nog eens met een garantie van 2 jaar!

Voordelen Madison - Parasol Flores Rond

 • Komt in drie verschillende kleuren die mooi staan in iedere tuin
 • De stof is waterafstotend waardoor de parasol prima tegen een regenbui kan
 • Je kan wegen in gram, ounce, pond:ounce en milliliter

Nadelen Madison - Parasol Flores Rond

 • Wordt geleverd zonder een voet, die moet je nog apart bijbestellen

4. Parasol Gemini

Wanneer je het hebt over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit heb je het ongetwijfeld over deze Parasol Gemini van het merk Cover up hoc. De parasol si te koop voor een goede prijs en daar krijg je een nog betere kwaliteit voor terug!

Zo is de robuuste parasol verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. Verder heeft de parasol een ronde vorm met 6 meten baleinen en volan. Dit zorgt voor een moderne look.

Het doek zelf is gemaakt van erg stevig polyester. De parasol kan dus wel een stootje hebben. En met behulp van de handige draaimolen draai je 'm zonder moeite weer dicht.

Voordelen Parasol Gemini

 • Gemaakt van stevig polyester en kan daardoor wel een stootje hebben
 • Makkelijk dicht te draaien met behulp van de draaimolen
 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van de parasol

Nadelen Parasol Gemini

 • Wordt geleverd exclusief de parasolvoet

5. LUXE KLEURRIJKE ALUMINIUM PARASOL Model 200

Deze Pincho kleurrijke aluminium parasol is een echte budget topper. En daardoor wist ie nog een plekje te bemachtigen in onze top vijf.

Want een parasol hoeft niet duur te zijn. Dit model is ideaal om te gebruiken op het strand. Zo biedt de parasol bescherming tegen de UV-straling van de zon.

Dat betekent dat jij heerlijk op het strand kan liggen zonder bang te zijn dat je gaat verbranden. Ideaal! En bij de bestelling krijg je dan ook nog eens een handige draagtas. Scheelt weer een hoop gezeul.

Voordelen LUXE KLEURRIJKE ALUMINIUM PARASOL Model 200

 • Deze parasol is ideaal te gebruiken op het strand
 • De parasol biedt bescherming tegen UV straling
 • Wordt geleverd met een handige draagtas waardoor je deze makkelijk mee kan nemen

Nadelen LUXE KLEURRIJKE ALUMINIUM PARASOL Model 200

 • Niet goed geschikt voor op het balkon of in de tuin (tenzij je heel erg creatief bent)

Welke parasol is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke parasol is het beste?" hebben we een uitgebreide parasol test gedaan. Hierin hebben we verschillende parasol producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke parasol op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook parasol aanbiedingen?

Wil jij een parasol kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste parasol kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende parasol producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook