Full Width Featured Image With Sidebar

Beste Geteste Mondwater

Oxyfresh Power Rinse

De mondwater test was super spannend, maar uiteindelijk is er toch een overduidelijke winnaar naar voren gekomen. En in dit geval is dat de Oxyfresh Power Rinse! Deze is verkozen tot het beste mondwater van 2023 en is hiermee ook de beste koop mondwater.

En dat kwam ook absoluut niet als een verrassing! Ten eerste is het mondwater te koop voor een goede prijs en krijg je er bijna een halve liter voor terug. Met zo’n grote fles kan je dus direct al een tijdje mee vooruit.

En dat is dan natuurlijk nog niet alles! Het helpt namelijk tegen een chronische slechte adem, maar ook tegen monddroogheid en een ontsteking aan het tandvlees! Dat maakt dit mondwater daardoor multifunctioneel. 

Als mens wil je natuurlijk graag een goede indruk maken bij andere mensen. Dit kan zijn tijdens een spannende eerste date, of bijvoorbeeld tijdens een belangrijke presentatie op je werk. Hierbij is een slechte adem iets wat je heel graag wil voorkomen natuurlijk.

En gelukkig is hiervoor een geniale uitvinding bedacht: mondwater. Dit slimme goedje bestaat al geruime tijd en is ook erg populair. Hierdoor is het aanbod ook erg groot.

Misschien vraag je je door dit grote aanbod wel af: Wat is het beste mondwater? Wij willen je graag helpen om deze vraag te beantwoorden. Daarom hebben wij alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van het beste mondwater!

Daarnaast hebben wij ook nog tientallen verschillende soorten mondwater met elkaar vergeleken om zo jou te kunnen voorzien van de beste kwaliteit en daarmee ook de beste testresultaten.

En dan is er ook nog een kers op de taart natuurlijk. Aan het eind van dit artikel staat jou een ultieme review te wachten met daarin alleen de beste mondwaters! 

Top 5 Beste Mondwaters

Beste mondwater
1. Oxyfresh Power Rinse Lemon- mint

Beste budget mondwater
2. Meridol mondwater tandvlees

Beste prijs- kwaliteitverhouding mondwater
3. Oral-B Pro Expert

Beste mondwater voor kinderen
4. Elmex mondwater Junior

Beste mondwater voor huisdieren
5. OxyFresh Pet mondwater


Top 10 beste mondwater

Heb je geen zin of tijd om dit hele artikel te lezen? Hieronder hebben we een knop staan waarbij je in 1x doorgestuurd wordt naar de top 10 beste mondwater bij Bol.com. Hierdoor zie je direct welke bars momenteel het meest verkocht worden.


Waar moet je op letten bij het kopen van mondwater?

Zoals gezegd is mondwater dus een redder in nood wanneer je iets belangrijks hebt gepland en fris voor de dag wil komen. Het aanbod is erg groot, waardoor je je misschien afvraagt: Welk mondwater past het beste bij mij?

Om je bij deze vraag te helpen hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden. Zo verzeker jij jezelf van het beste mondwater. Belangrijk is hierbij natuurlijk dat je goed rekening houdt met je eigen mening.

Kijk dus bijvoorbeeld niet naar het beste mondwater volgens de consumentenbond, maar naar wat jij écht belangrijk vindt. 

Smaak

Mondwater komt, net zoals bijvoorbeeld drinken, in ontzettend veel verschillende smaken. Zo heb je mondwater met muntsmaak (dit komt relatief vaak voor) maar ook met bijvoorbeeld citroen of perzik.

En dan heb je ook nog varianten ‘zonder’ een echte smaak, die meer iets weg hebben van menthol. Vind jij bijvoorbeeld munt heel vies, dan is het zonde om mondwater te kopen met een muntsmaak.

De kans dat je het dan gebruikt is veel kleiner en plezierig is het dan ook niet. Kies daarom een mondwater smaak die je zelf sowieso lekker vindt (of überhaupt geen smaak) zodat je jezelf kan beschermen van een miskoop.

Doel van het mondwater

Het tweede punt dat we willen bespreken is het doel van het mondwater. Soms is mondwater namelijk multifunctioneel, maar soms is het ook gemaakt voor één specifiek doel. Zo heb je mondwater voor bijvoorbeeld je tandvlees, een droge mond of een slechte adem.

Wanneer je last hebt van gevoelige tanden kan je bijvoorbeeld het beste mondwater nemen zonder alcohol, dat is speciaal daarvoor gemaakt. Ook heb je speciaal mondwater voor mensen met tandplak.

Het is dus zaak dat je van tevoren voor jezelf goed in kaart brengt waarom je mondwater wil gebruiken. Wanneer je last hebt van tandplak heb je namelijk geen baat bij mondwater voor je tandvlees. Als je hiervan een helder beeld hebt wordt je zoektocht naar het beste mondwater een stuk makkelijker.

Ingrediënten

Het laatste punt dat we willen bespreken zijn de ingrediënten in het mondwater. Dit sluit aan op wat in het vorige punt is besproken. Wanneer je je kind van mondwater wil voorzien, kan dit het beste met mondwater zonder alcohol.

Dit is namelijk niet goed voor jonge tanden. Ook wanneer je in het verleden hebt geleden aan alcoholisme wordt dit door onder andere de experts van het bekende merk Oral-B afgeraden. 

Heb je zelf last van gevoelige tanden? Ook dan is het beter om alcoholvrij mondwater te kopen. Ben je allergisch voor andere stofjes die mogelijk in mondwater kunnen zitten? Lees dan altijd eerst goed de verpakking voor je het koopt!


Wat is het beste mondwater van 2023?

Na rekening te hebben gehouden met bovenstaande punten hebben wij een uitgebreide mondwater test gedaan. De mondwater test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende soorten mondwater.

Zo kunnen wij jou voorzien van de beste resultaten en daarmee ook de meest betrouwbare resultaten! De mondwater test was dan ook erg spannend, en veel gingen gelijk aan elkaar op.

Uiteindelijk wisten een paar zich te onderscheiden in categorieën zoals beste budget mondwater en beste prijs- kwaliteitverhouding mondwater. Hierdoor wisten ze een plekje te bemachtigen in onze felbegeerde top vijf.

Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar welke dit geworden zijn? Dan presenteren wij je graag vol trots de top vijf beste mondwaters van 2023!

1. Oxyfresh Power Rinse Lemon- mint

Eindcijfer: 9.8

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Er kan natuurlijk maar één de beste zijn, en in dit geval is dat overduidelijk het mondwater van Oxyfresh. Dit mondwater is te koop voor een scherp prijsje, en je krijgt er bijna een halve liter voor terug!

Ook bevat dit mondwater absoluut géén schadelijke stoffen, waardoor het ook gebruikt kan worden door kinderen en mensen met gevoelige tanden. Daarnaast helpt het niet alleen tegen een slechte adem, maar ook tegen ontstoken tandvlees, monddroogheid en verkleuring van de tanden!

Voordelen LifeShift Elektrisch warmtekussen

 • Voor een lage prijs krijg je bijna een halve liter mondwater
 • Bevat géén schadelijke stoffen
 • Helpt niet alleen tegen een slechte adem, maar ook tegen monddroogheid, tandvleesontsteking en verkleuring

Nadelen LifeShift Elektrisch warmtekussen

 • Enigszins prijzig als je het vergelijkt met soortgelijke mondwaters

2. Meridol mondwater tandvlees

Eindcijfer: 9.2

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Ook met een klein budget zijn er goede mondwaters te vinden, en dan zeker deze van Meridol! Deze is te koop voor een lage prijs en levert goede kwaliteit! Zo bevat dit mondwater helemaal géén alcohol.

Dit is dus veilig te gebruiken bij zelfs de meest gevoelige tanden. Daarnaast heeft het een langdurige antibacteriële werking. En dat is nog niet alles!

Het mondwater beschermt tegen geïrriteerd tandvlees, terugtrekkend tandvlees, opbouw van plak én een slechte adem. Zo zit je dus direct goed.

Voordelen Meridol mondwater tandvlees

 • Erg goedkoop in verhouding tot soortgelijk mondwater
 • Bevat géén alcohol
 • Beschermt je mond tegen o.a. geïrriteerd tandvlees en plak

Nadelen Meridol mondwater tandvlees

 • De smaak kan door sommige mensen als heftig worden ervaren

3. Oral-B Pro Expert

Eindcijfer: 8.9

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan spreek je over dit mondwater van het merk Oral-B.

Dit mondwater beschermt je tanden namelijk minstens 24 uur tegen tandplak! En het enige wat je daarvoor hoeft te doen is twee keer per dag je mond spoelen met dit water

Daarnaast is het een zacht mondwater waardoor dit geen brandend gevoel geeft in je keel. Het is klinisch getest en bewezen effectief, en komt daarnaast ook in een frisse muntsmaak. En bij deze voordeelverpakking ben je ook nog erg goedkoop uit!

Voordelen Oral-B Pro Expert

 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Geeft geen branderig of naar gevoel in je keel of mond
 • Klinisch bewezen en effectief 

Nadelen Oral-B Pro Expert

 • Bevat menthol, dit kunnen sommige mensen niet goed verdragen

4. Elmex mondwater Junior

Eindcijfer: 8.4

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Wanneer je op zoek bent naar goed mondwater voor de kleintjes is deze perfect. Dit mondwater is namelijk speciaal gemaakt voor kinderen, en dat merk je! Het mondwater beschermt effectief tegen gaatjes en zorgt voor een beschermende laag rondom de tanden! 

Daarnaast heeft het mondwater een zeer milde mint smaak, zodat dit niet te heftig is voor de jongste kinderen. Ook bevat het géén schadelijke stoffen zoals alcohol of kleurstoffen, waardoor de tanden van je kind goed beschermd zijn!

Voordelen Elmex mondwater Junior

 • Mondwater speciaal gemaakt voor kinderen
 • Beschermt effectief tegen gaatjes
 • Bevat géén schadelijke stoffen zodat de tanden van je kind goed beschermd zijn

Nadelen Elmex mondwater Junior

 • Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, dus niet voor de jongere kindjes

5. OxyFresh Pet mondwater

Eindcijfer: 8.1

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Onze lieve huisdieren hebben een goede verzorging nodig, en mondwater hoort daar ook bij. Dit mondwater is daarom speciaal ontwikkeld voor honden en katten! Het water verhelpt de slechte adem bij je huisdieren.

Daarnaast wordt het ontstaan van tandsteen op deze manier verholpen. Ook heelt en verzorgt het mondwater bij ontstoken tandvlees. Met dit mondwater kan jij extra goed voor je huisdier zorgen!

Voordelen Treets Hittepit

 • Dit mondwater is speciaal gemaakt voor honden en katten van alle leeftijden
 • Helpt bij het verzorgen van ontstoken tandvlees
 • Gaat de vorming van tandsteen bij je huisdieren tegen

Nadelen Treets Hittepit

 • Enigszins prijzig in verhouding tot ander mondwater voor huisdieren

Welke mondwater is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke mondwater is het beste?" hebben we een uitgebreide mondwater test gedaan. Hierin hebben we verschillende mondwater producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke mondwater op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook mondwater aanbiedingen?

Wil jij mondwater kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste mondwater kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende mondwater producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook