Full Width Featured Image With Sidebar
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste Luizenshampoo [2023]

Best Geteste Luizenshampoo

Prioderm Shampoo Plus 100 ml Luizenshampoo

Als je een goede luizenshampoo wil scoren is deze Prioderm Shampoo Plus 100ml een absolute aanrader. Want wist je dat deze is verkozen tot de beste luizenshampoo van 2023? Hiermee zit je dus sowieso goed!

Deze shampoo is een 2-in-1 versie. Dat betekent dat luizen niet alleen worden gedood, maar het haar wordt ook beschermd tegen nieuwe hoofdluizen. Dat geeft dus eigenlijk een extra stukje zekerheid, en dat is altijd fijn.

Tevens werkt deze shampoo al binnen 15 minuten. Dat is een supersnelle werking! Je kan de shampoo overigens ook gebruiken voor neten, daarvoor werkt de shampoo even goed. 

Oh nee! Luizen! Deze vervelende beestjes wil je eigenlijk niet in je haar hebben. Heb jij of heeft bijvoorbeeld je kind last van luizen, dan is er maar één manier om dit op te lossen. En dat is met een goede luizenshampoo. In dit artikel gaan wij jou helpen bij een goede luizenshampoo kopen.

Dit doen we onder andere door je een paar tips mee te geven over hoe je een goede luizenshampoo uit kan kiezen. Zo krijg je antwoord op de vraag: welke luizenshampoo past het beste bij mij? En dat is dan nog niet alles! Wij hebben namelijk met behulp van ons team een speciale luizenshampoo test uitgevoerd.

Hierbij zijn tientallen verschillende shampoos uitgebreid met elkaar vergeleken én ook getest op onder andere de werking. Ook populaire modellen zijn hierbij aan bod gekomen zoals bijvoorbeeld de beste luizenshampoo volgens de consumentenbond. Al nieuwsgierig? Mooi. Lees dan vooral gauw verder!


Top 5 Beste Luizenshampoos

Beste Koop Luizenshampoo
1. Prioderm Shampoo Plus 100 ml Luizenshampoo

Beste Prijs-kwaliteit Luizenshampoo
2. Licener Shampoo Anti Luis 100 ml

Beste Luxe Luizenshampoo
3. Prioderm Dimeticon Lotion 100 ml

Beste Luizenshampoo voor Kinderen
4. Cleani Kid Anti Luis 250 ml Luizenshampoo

Beste Budget Luizenshampoo
5. Volatile Anti-Hoofdluis 250 ml Luizenshampoo


Top 10 beste Luizenshampoos

Geen tijd om dit hele artikel door te lezen? Kan gebeuren natuurlijk! Als je dan toch een goede luizenshampoo wil kopen kan je óók op de knop hieronder klikken. Je wordt dan doorverwezen naar de beste luizenshampoos van Bol. Hoe handig is dat?


Waar moet je op letten bij het kopen van een Luizenshampoo?

Een luizenshampoo kopen kan nog een beste opgave zijn. Je wil uiteraard een shampoo kiezen die ook daadwerkelijk goed werkt. Anders heb je er ook niks aan! Om jou hier zo goed mogelijk bij te ondersteunen hebben wij daarom hieronder een aantal factoren op een rijtje gezet die je goed in je achterhoofd moet houden wanneer je een luizenshampoo gaat kopen.

Op die manier voorkom je een miskoop. En dat is ook zonde van je geld. Wanneer je deze factoren goed in overweging neemt wordt het vinden van de beste luizenshampoo een appeltje eitje.

Haartype

Ten eerste is het goed om te weten met welk haartype je te maken hebt. Iemand met dik haar heeft bijvoorbeeld meer luizenshampoo nodig dan iemand met dun haar.

Hiervoor is een dikkere shampoo bijvoorbeeld ook prima. Voor vettig haar heb je ook weer een bepaalde soort luizenshampoo. Weet dus met welk haartype je te maken hebt en zoek ook een shampoo die hier goed op aansluit.

Werking

Ook de werking is niet geheel onbelangrijk. Sommige luizenshampoos zijn puur gemaakt om de luizen te doden. andere luizenshampoos zorgen echter óók dat luizen in de toekomst worden voorkomen.

Zeker bij kinderen is dit erg handig omdat hierbij luizen het vaakst voorkomen. Op de verpakking en/of in de omschrijving staat vaak alles wat je moet weten over de werking.

Verzorging

Als laatste dan nog de verzorging van de shampoo. Een luizenshampoo kan een best agressieve werking hebben op het haar door de ingrediënten.

Idealiter heb je een shampoo die het haar ook een beetje kan verzorgen er ook voor zorgt dat het gezond blijft. Let daarom goed op de ingrediënten om te voorkomen dat het haar beschadigd raakt door de shampoo.


Wat is de beste Luizenshampoo van 2023?

In een zeer spannende luizenshampoo test zijn wij op zoek gegaan naar de beste luizenshampoos. Dit hebben we gedaan door de verschillende soorten met elkaar te vergelijken en te testen.

De test was ook erg spannend en uiteindelijk wisten een paar van de luizen zich te onderscheiden van de concurrentie. Hierbij blinken ze ieder uit in een andere categorie zoals beste prijs-kwaliteit verhouding.

Benieuwd? Dan presenteren wij je vol trots de top vijf beste luizenshampoos van 2023!

1. Prioderm Shampoo Plus 100 ml Luizenshampoo

De luizenshampoo die uiteindelijk als beste uit de verf wist te komen is deze Prioderm Shampoo Plus. Deze shampoo scoorde op alle geteste vlakken als beste en is daarom de nummer één.

En wat deze shampoo dan zo goed maakt? Nou, allereerst worden luizen niet alleen gedood. Je wordt ook beschermd tegen het ontstaan van nieuwe luizen.

Dit is dus eigenlijk een twee in één shampoo. De werking is overigens ook erg snel, want in slechts 15 minuten worden de luizen al gedood.

Voordelen Prioderm Shampoo Plus 100 ml Luizenshampoo

 • Je wordt beschermd tegen het ontstaan van nieuwe luizen
 • Binnen slechts 15 minuten worden de luizen gedood
 • Al te gebruiken vanaf 12 maanden oud

Nadelen Prioderm Shampoo Plus 100 ml Luizenshampoo

 • Enigszins prijzig voor de hoeveelheid die je krijgt

2. Licener Shampoo Anti Luis 100 ml - Zonder Dimethicon - op

Wanneer je een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit zoekt hoef je niet meer verder te kijken. Op dat gebied wist deze Licener Shampoo Anti Luis namelijk als beste te scoren. 

De shampoo doet precies wat je ervan mag verwachten voor een prima prijs. Tevens is deze shampoo zonder dimethicon, dit stofje is niet goed voor je haar. 

De shampoo is namelijk gemaakt op basis van uitsluitend natuurlijk ingrediënten. In slechts 10 minuten worden de luizen gedood en de shampoo is ook erg makkelijk uit te wassen zonder olieresten achter te laten.

Voordelen Licener Shampoo Anti Luis 100 ml - Zonder Dimethicon - op

 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van de luizenshampoo
 • In slechts 10 minuten worden alle luizen gedood
 • Heel erg makkelijk uit te wassen zonder olieresten achter te laten

Nadelen Licener Shampoo Anti Luis 100 ml - Zonder Dimethicon - op

 • Wordt geleverd zonder een luizenkam

3. Prioderm Dimeticon Lotion 100 ml

Meerdere kinderen in huis en wil je graag investeren in een goede kwaliteit luizenshampoo? Dan moet je deze Prioderm Dimection Lotion in huis halen. Als je denkt aan een luizenshampoo kopen is dit zeker een goede optie.

In slechts 15 minuten worden alle luizen gedood. Dat is toch vrij snel! Daarnaast werkt de lotion op een mechanische wijze wat ervoor zorgt dat de ademhalingsorganen van de luizen en neten stikken.

Hierdoor kan de luis ook niet immuun worden voor de shampoo. Ideaal. En dan krijg je zelfs nog een luizenkam bij de bestelling. 

Voordelen Prioderm Dimeticon Lotion 100 ml

 • In slechts 15 minuten worden alle luizen gedood
 • Bij de bestelling krijg je ook een luizenkam
 • Lotion werkt op mechanische wijze waardoor de luis niet immuun kan worden voor de shampoo

Nadelen Prioderm Dimeticon Lotion 100 ml

 • In verhouding aan de duurdere kant dan gemiddeld

4. Cleani Kid Anti Luis 250 ml Luizenshampoo

Op zoek naar de perfecte luizenshampoo voor kinderen? Dan kan deze Cleani Kid shampoo wel eens wat zijn. Deze luizenshampoo is namelijk speciaal gemaakt voor kinderen. 

De appelazijn die verwerkt zit in de shampoo zorgt ervoor dat de neten en luizen loslaten en tevens ook bestreden worden. Verder zitten er ook etherische oliën in verwerkt waaronder lavendel, rozemarijn, thijm, pijnboom, eucalyptus en teatree. 

Voordelen Cleani Kid Anti Luis 250 ml Luizenshampoo

 • Deze luizenshampoo is speciaal gemaakt voor kinderen
 • Beschikt over goede etherische oliën voor verzorgde haartjes
 • De appelazijn zorgt voor effectieve bestrijding van de luizen

Nadelen Cleani Kid Anti Luis 250 ml Luizenshampoo

 • Het kan even duren voordat de luizen daadwerkelijk bestreden zijn

5. Volatile Anti-Hoofdluis 250 ml Luizenshampoo

En dan zijn we alweer aangekomen bij de laatste luizenshampoo uit dit rijtje. Deze Volatile anti-hoofdluis shampoo wist nog een laatste plek te bemachtigen in deze top vijf dankzij de spotgoedkope prijs.

Want voor deze goedkope prijs tik je een fles op de kop van maar liefst 250 ml. Dat is toch best netjes. Tevens is deze shampoo óók te gebruiken voor roos en een geïrriteerde hoofdhuid.

Eigenlijk een 3-in-1 shampoo dus! Deze shampoo bevat 1% zuivere essentiële oliën die meehelpen aan de bestrijding van die vervelende hoofdluis. 

Voordelen Volatile Anti-Hoofdluis 250 ml Luizenshampoo

 • Te koop voor een zeer lage prijs in vergelijking met andere luizenshampoos
 • Is ook te gebruiken tegen zowel roos als een geïrriteerde hoofdhuid
 • Bevat 1% essentiële oliën

Nadelen Volatile Anti-Hoofdluis 250 ml Luizenshampoo

 • De verpakking is niet aantrekkelijk

Welke Luizenshampoo is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke Luizenshampoo is het beste?" hebben we een uitgebreide Luizenshampoo test gedaan. Hierin hebben we verschillende Luizenshampoo producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke Luizenshampoo op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook Luizenshampoo aanbiedingen?

Wil jij Luizenshampoo kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste Luizenshampoo kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende Luizenshampoo producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook