Full Width Featured Image With Sidebar
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste Keukenweegschaal [2023]

Best Geteste Keukenweegschaal

KitchenBrothers Digitale Precisie Keuken Weegschaal

Wil jij een goede keukenweegschaal in huis halen? Eentje waar je nog jaren plezier van hebt? Dan is deze KitchenBrothers digitale keukenweegschaal net wat voor jou.

Deze is namelijk verkozen tot de beste keukenweegschaal van 2023! En dat is niet geheel zonder reden uiteraard. Zo kan je bij deze weegschaal wegen in gram, oz, lb of in ml.

Wanneer je dan bijvoorbeeld een Engels recept gebruikt hoef je niet zelf te gaan omrekenen. Dat scheelt je weer tijd!

Tevens is de weegschaal uitgerust met een LCD-scherm, een tarrafunctie en schakelt 'ie automatisch uit na twee minuten. Zo wordt er batterij bespaard. En de batterijen krijg je zelfs bij je bestelling geleverd!

Bakken en koken is hartstikke leuk. Echter is het ook een vak apart (zowel letterlijk als figuurlijk). Gebruik je net iets teveel bloem of juist te weinig dan kan het baksel eigenlijk direct de prullenbak in.

Iets wat we allemaal wel een keer hebben meegemaakt, al dan niet vaker. Gelukkig is hier uiteraard een hele makkelijke oplossing voor: de keukenweegschaal.

Deze helpt jou bij het precies afwegen van de hoeveelheden die je nodig hebt waardoor er niets meer mis kan gaan. Echter kan een weegschaal kopen nog best een lastige opgave zijn.

Misschien vraag je je wel af: welke keukenweegschaal past het beste bij mij? Wij gaan je hierbij helpen! Zo hebben wij een aantal punten op een rijtje gezet die jou helpen bij het scoren van de beste keukenweegschaal aanbieding.

Ook hebben wij daarnaast nog een keukenweegschaal test gedaan. Hierin hebben wij tientallen verschillende weegschalen met elkaar vergeleken. Benieuwd naar de uitslag? Je leest de test aan het einde van dit artikel!


Top 5 Beste keukenweegschalen

Beste Koop keukenweegschaal
1. KitchenBrothers Digitale Precisie Keuken Weegschaal

Beste design keukenweegschaal
2. Lekro Digitale Precisie Keukenweegschaal

Beste luxe keukenweegschaal
3. Hermanos Digitale Precisie Keukenweegschaal

Beste budget keukenweegschaal
4. Tristar KW-2430 Keukenweegschaal

Beste mini keukenweegschaal
5. BTH Digitale keukenweegschaal


Top 10 beste keukenweegschalen

Heb je niet de tijd (of zin) om dit artikel helemaal te lezen? We got you. Als je op de knop hieronder klikt wordt je direct doorgeleid naar de top 10 beste keukenweegschalen bij Bol.com. Handig en snel!


Waar moet je op letten bij het kopen van een keukenweegschaal?

Het vinden van een goede keukenweegschaal kan dus best lastig zijn. Dat begrijpen we maar al te goed. Want niet iedere weegschaal werkt ook even goed.

Daarom hebben wij hieronder wat tips voor je uitgewerkt. Die helpen jou bij het vinden van de beste keukenweegschaal. Zo hoef jij je hier niet meer druk om te maken!

Weegopties

Ten eerste is het goed om te kijken naar de verschillende weegopties. Wanneer je graag van alles uitprobeert kom je waarschijnlijk regelmatig recepten tegen waarbij de hoeveelheden niet worden uitgedrukt in gram en kilogram.

Dit kan dan zijn in bijvoorbeeld oz of lb:oz. Dan is het wel zo handig dat je een weegschaal hebt die hierin ook kan afwegen. Dat scheelt jou een hoop omrekenen, zeker bij een uitgebreid recept. 

Wij raden je in dit geval dan ook aan te gaan voor een weegschaal die meerdere weegopties heeft. Dat maakt het koken en bakken nét iets makkelijker.

Batterij of stroom

Sommige keukenweegschalen werken op stroom. Andere weegschalen werken weer op batterijen. Hierbij is het maar net een kwestie van wat jij fijn vindt.

Een USB-oplaadbare keukenweegschaal kan handig zijn omdat je dan niet hoeft te denken aan nieuwe batterijen kopen. Echter zijn deze varianten vaak wel wat duurder. Ga dus bij jezelf na of je hier het geld voor over hebt.

Garantie

Tot slot willen wij ook nog even ingaan op de garantie. Een keukenweegschaal is een apparaat. En het is algemeen bekend dat apparaten soms niet zo presteren als we gehoopt hadden/ ons beloofd is.

Het is dan wel zo fijn als je hierbij geholpen kan worden. En daarvoor is die garantie zo belangrijk. Mocht er binnen de gestelde garantietermijn dan iets niet goed zijn, dan kan je terugvallen op de garantie.

De verkoper kijkt dan samen met jou naar een passende oplossing zoals een vervangend product of een vergoeding van (een deel) het aankoopbedrag.


Wat is het beste keukenweegschaal van 2023?

En dan zijn we alweer aangekomen bij het laatste deel van dit artikel: de keukenweegschaal test. Hierin hebben wij tientallen verschillende weegschalen met elkaar vergeleken en uitgebreid getest, zoals bijvoorbeeld de beste keukenweegschaal volgens de consumentenbond.

Aan de hand van deze test hebben wij een top vijf samengesteld van de best scorende keukenweegschalen. Ook benieuwd naar deze top vijf? Dan lees je hieronder de top vijf beste keukenweegschalen van 2023!

1. KitchenBrothers Digitale Precisie Keuken Weegschaal

De keukenweegschaal die als veruit de beste wist te scoren in de test is deze KitchenBrothers digitale precisie keukenweegschaal. En dat heeft onder andere te maken met de weegopties.

Zo kan je met deze weegschaal wegen in gram, oz, lb of ml. Dat betekent dat jij dus niet hoeft om te rekenen! Daarnaast schakelt de weegschaal automatisch uit na twee minuten om zo batterij te besparen.

Zo hoef je niet om de haverklap nieuwe batterijen te kopen voor de weegschaal. Ook is de weegschaal uitgerust met een makkelijk te lezen LCD-scherm en een tarra functie. Dat betekent dat je geen rekening hoeft te houden met het gewicht van het bakje. Al met al is dit echt een goede keukenweegschaal.

Voordelen KitchenBrothers Digitale Precisie Keuken Weegschaal

 • Je kan met deze weegschaal wegen in gr, oz, lb en ml
 • Heeft een ingebouwd LCD-scherm waarop jij alles heel makkelijk kan aflezen
 • Schakelt automatisch uit na twee minuten om zo batterij te besparen

Nadelen KitchenBrothers Digitale Precisie Keuken Weegschaal

 • De weegschaal is iets kleiner in het echt dan op de foto

2. Lekro Digitale Precisie Keukenweegschaal

Deze Lekro digitale precisie keukenweegschaal wist een plekje te bemachtigen in deze top vijf dankzij het design. Want je kan aan alles merken dat hier goed over is nagedacht.

Zo is deze keukenweegschaal USB-oplaadbaar. Dat betekent dat je geen gedoe meer hebt met batterijen! En dat is natuurlijk nog lang niet alles.

Ook deze weegschaal heeft namelijk een tarra functie, wat betekent dat je geen rekening meer hoeft te houden met het gewicht van de weegschaal zelf. Tevens schakelt de weegschaal automatisch uit én krijg je een gratis E-book met lekkere recepten bij je bestelling. Hoe tof is dat?

Voordelen Lekro Digitale Precisie Keukenweegschaal

 • Het glazen paneel van de weegschaal is waterdicht en daardoor makkelijk schoon te maken
 • De weegschaal is USB-oplaadbaar waardoor je geen gedoe meer hebt met batterijen
 • Bij je bestelling krijg je een gratis E-book met lekkere recepten

Nadelen Lekro Digitale Precisie Keukenweegschaal

 • Iets duurder dan soortgelijke keukenweegschalen

3. Hermanos Digitale Precisie Keukenweegschaal

Wanneer je een iets ruimer budget hebt om te besteden en/of een keukenweegschaal wil gebruiken voor professioneel gebruik kunnen wij je deze aanraden. De Hermanos keukenweegschaal kost misschien wat meer dan gemiddeld.

Maar daar krijg je ook een goede kwaliteit voor terug. Zo werkt de weegschaal heel makkelijk op batterijen. En wist je dat de weegschaal een zogenoemde batterij alarm heeft?

Wanneer de batterijen bijna leeg zijn krijg je hier dus een melding van. Handig, want dan zit je nooit met een lege keukenweegschaal.

En deze weegschaal staat daarnaast bekend om zijn nauwkeurigheid. Je kan wegen in gram, ounce, pond:ounce en milliliter. Ideaal wanneer je wil koken en bakken.

Voordelen Hermanos Digitale Precisie Keukenweegschaal

 • Je kan de weegschaal koppelen aan de gratis AiFresh voedingsapp, Fitbit en Apple gezondheids app
 • De weegschaal heeft een batterij alarm die afgaat wanneer de batterijen bijna op zijn
 • Je kan wegen in gram, ounce, pond:ounce en milliliter

Nadelen Hermanos Digitale Precisie Keukenweegschaal

 • Deze weegschaal is redelijk aan de dure kant

4. Tristar KW-2430 Keukenweegschaal

Een keukenweegschaal hoeft niet duur te zijn. Wij kunnen ons ook best voorstellen dat je hier misschien op wil kunnen besparen. Daarom hebben wij ook gezocht naar een écht budget topper.

En daar kwam deze Tristar digitale keukenweegschaal uit. Deze handige weegschaal werkt op batterijen. Daarnaast is de keukenweegschaal op een mooie en simpele manier vormgegeven met een digitaal LCD display.

Hierop kan jij heel makkelijk aflezen, ook wanneer het donkerder is. Tevens kan deze weegschaal ook omgeschakeld worden naar ponden waardoor je ook Engelse recepten kan maken.

Voordelen Tristar KW-2430 Keukenweegschaal

 • De weegschaal kan omgeschakeld worden van grammen naar ponden
 • Heeft een mooi vormgegeven LCD display 
 • Te koop voor een vrij lage prijs in verhouding met de andere keukenweegschalen

Nadelen Tristar KW-2430 Keukenweegschaal

 • Het maximale gewicht is 2 kilo, dat is lager dan bij andere keukenweegschalen

5. Digitale keukenweegschaal

En dan zijn we bij de laatste keukenweegschaal in dit rijtje. De BTH keukenweegschaal! Dit is de perfecte mini keuken weegschaal.

Wanneer je op vakantie gaat en wil koken is deze mini variant een echte uitkomst. Je kan 'm namelijk door het kleine formaat heel makkelijk en compact mee nemen.

Daarnaast weegt de digitale keukenweegschaal op 0,01 gram nauwkeurig. Zo hoef je niet bang te zijn dat je teveel of te weinig hebt gebruikt!

En er is natuurlijk ook een speciale Tarra functie. Hierdoor hoef je het gewicht van het schaaltje zelf niet meer mee te rekenen.

Voordelen Digitale keukenweegschaal

 • Heeft de bekende Tarra functie waardoor het schaaltje niet wordt meegenomen in het afwegen
 • Je kan wegen in gram, oz, TI of ct
 • Door het kleine formaat is de keukenweegschaal heel makkelijk mee te nemen op reis

Nadelen Digitale keukenweegschaal

 • Je kan tot maximaal 200 gram wegen, dat is niet veel

Welke keukenweegschaal is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke keukenweegschaal is het beste?" hebben we een uitgebreide keukenweegschaal test gedaan. Hierin hebben we verschillende keukenweegschaal producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke keukenweegschaal op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook keukenweegschaal aanbiedingen?

Wil jij een keukenweegschaal kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste keukenweegschaal kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende keukenweegschaal producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook