Full Width Featured Image With Sidebar
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste keukenmachine [2023]

Best Geteste Keukenmachine

KitchenAid Artisan 5KSM175PSEMY

Uiteindelijk kon er maar één keukenmachine de allerbeste zijn. En na uitgebreid testen is de KitchenAid Artisan verkozen tot de beste keukenmachine 2023!

En dat vinden wij ook niet gek. Zo kan jij met dit apparaat de meest lekkere recepten maken zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen! De machine heeft namelijk 10 verschillende snelheidsinstellingen waarmee jij snel en grondig kan mengen/kneden.

Zo kan jij heerlijke broden of taarten maken. De keukenmachine is namelijk geschikt voor mengen en kneden, maar ook voor kloppen (dus bijvoorbeeld het opkloppen van slagroom).

En dan komt 'ie ook nog in een prachtige gele kleur. Is dat toch niet helemaal jouw smaak? Geen zorgen, dan zijn er ook nog 27 andere kleuren!

Als je houdt van bakken en koken dan weet je waarschijnlijk ook dat dit een zeer tijdrovend klusje kan zijn. Ook is de hele keuken binnen no-time een bende en zitten je handen onder het deeg.

Met een keukenmachine is dit echter verleden tijd. Een keukenmachine is eigenlijk een soort geavanceerd hulpje die jou helpt bij het koken en bakken. Zo wordt je leven net iets makkelijker!

De keukenmachines zijn anno 2023 dan ook ontzettend populair en het aanbod is enorm. Hierdoor vraag je je misschien af: Wat is de beste keukenmachine?

En dat is precies wat wij hebben uitgezocht! In dit artikel vind jij alles wat je moet weten over de keukenmachine. Zo geven we verschillende tips om rekening mee te houden wanneer je zo'n apparaat wil kopen. En aan het eind van dit artikel staat je nog een ultieme review te wachten met daarin de beste keukenmachines!


Top 5 Beste Keukenmachines

Beste Koop keukenmachine
1. KitchenAid Artisan 5KSM175PSEMY

Beste prijs-kwaliteit verhouding keukenmachine
2. Ninja 3-in-1 Foodprocessor BN800EU

Beste design keukenmachine
3. Cheflee Keukenmachine

Beste luxe keukenmachine
4. AEG Ultramix KM5540

Beste budget keukenmachine
5. KitchenBrothers Keukenmachine


Top 10 beste keukenmachines

Heb je geen zin of tijd om dit hele artikel te lezen? Hieronder hebben we een knop staan waarbij je in 1x doorgestuurd wordt naar de top 10 beste keukenmachines bij Bol.com. Hierdoor zie je direct welke bars momenteel het meest verkocht worden.


Waar moet je op letten bij het kopen van een keukenmachine?

De keukenmachine is tegenwoordig eigenlijk niet meer weg te denken uit de keuken. Daarnaast zijn de apparaten ook nog eens immens populair wat logischerwijs weer zorgt voor een groter aanbod. 

Waar moet je dan op letten als je zo'n praktische machine wil aanschaffen? Het kan natuurlijk moeilijk zijn om de beste keukenmachine te vinden met zo'n groot aanbod. Daarom hebben wij hieronder een paar tips op een rijtje gezet om goed rekening mee te houden. Zo verzeker jij jezelf van een goede keukenmachine!

Aantal snelheidsstanden

Ten eerste is het belangrijk om even goed te kijken naar de verschillende snelheidsstanden op zo'n keukenmachine. Hoe meer standen, hoe meer je gebruik kan maken van het apparaat. Je kan deeg kneden bijvoorbeeld, maar ook slagroom opkloppen of beslag mengen.

Hiervoor heb je wel verschillende standen nodig. Kies dus bij voorkeur een keukenmachine met minstens 3 à 4 standen zodat je deze daadwerkelijk voor verschillende doeleinden kan gebruiken.

Formaat

Dit is een puntje die vaak over het hoofd wordt gezien: het formaat. Wanneer jij niet een heel groot keukenblad tot je beschikking hebt moet de keukenmachine wel passen.

Anders heb je straks geen ruimte meer om fatsoenlijk te koken. En dat is zonde. En de keukenmachine iedere keer weer opruimen is onnodig extra werk.

Meet dus van tevoren op hoeveel ruimte je maximaal kwijt kan aan de keukenmachine en bekijk vervolgens goed of de keukenmachine die je op het oog hebt in dit formaat past. Zo voorkom je teleurstellingen achteraf.

Garantie

En dan tot slot nog de garantie. Garantie geeft eigenlijk aan hoe lang een product mee moet gaan zonder defecten buiten jouw eigen kunnen om.

Wanneer er in deze gestelde garantietermijn dan iets niet goed blijkt te zijn met jouw keukenmachine kan je hiermee terecht bij de fabrikant. Deze is dan genoodzaakt jou hierbij verder te helpen.

Vaak wordt er dan samen gekeken naar een passende oplossing zoals een vergoeding van het aankoopbedrag of een vervangend product. Zorg er daarom voor dat de garantie op jouw nieuwe keuken aanwinst ten minste één jaar is (en het liefst nog langer).


Wat is de beste keukenmachine 2023?

Zoals wij eerder al even kort hebben aangegeven is er een uitgebreide keukenmachine test uitgevoerd. Hierbij hebben wij tientallen verschillende keukenmachines met elkaar vergeleken op verschillende gebieden zoals design en prestaties. Ook hebben wij gekeken naar de beste keukenmachine volgens de consumentenbond. 

Aan de hand van deze test kwamen een paar machines naar voren die goed wisten te scoren. Hierdoor wisten ze een plekje te bemachtigen in onze ultieme top vijf beste keukenmachines. 

Ben jij nou ook benieuwd naar welke dit geworden zijn? Dan presenteren wij je graag vol trots de top vijf beste keukenmachines van 2023!

1. KitchenAid Artisan 5KSM175PSEMY

Uiteindelijk kwam de KitchenAid Artisan keukenmachine als beste uit de test. En van dit superbekende merk begrijpen wij dat ook wel!

Zo ziet de keukenmachine er al hartstikke leuk uit. Dit is een prachtige gele variant, maar je hebt zelfs de keuze uit 27 verschillende kleuren! Dat vinden wij toch echt een erg groot pluspunt. 

En dat is dan ook nog niet alles. Deze keukenmachine heeft maar liefst 10 verschillende snelheidsstanden! Dat betekent dat je er mee kan kneden, mengen en ook opkloppen!

Dat maakt het dus een multifunctionele keukenmachine. En daar houden we van.

Voordelen KitchenAid Artisan 5KSM175PSEMY

 • Keuze uit maar liefst 27 verschillende kleuren
 • Heeft 10 verschillende snelheidsstanden voor kneden, mengen en opkloppen
 • Is zeer makkelijk te reinigen 

Nadelen KitchenAid Artisan 5KSM175PSEMY

 • Niet geschikt om in de vaatwasser te stoppen voor het schoonmaken

2. Ninja 3-in-1 Foodprocessor BN800EU

Wanneer je kijkt naar de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit scoorde deze keukenmachine van het merk Ninja als de beste. En daar waren wij ook absoluut niet verrast over.

Voor de goede prijs krijg je een nog betere keukenmachine in huis. Zo is deze machine voorzien van een speciaal touchscreen waarmee je 'm kan bedienen. Hoe handig!

En wist je dat dit eigenlijk een keukenmachine, foodprocessor en multi-serve blender in één is? En ja, dat betekent dat je er dus ook smoothies en sausjes mee kan maken! Ideaal om in de keuken te hebben dus, en dan ook nog voor zo'n prijsje.

Voordelen Ninja 3-in-1 Foodprocessor BN800EU

 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Je hebt de keuze uit maar liefst 5 verschillende Auto-iQ programma's en 4 verschillende snelheden
 • Is niet alleen geschikt als keukenmachine maar dient ook als foodprocessor en multi-serve blender

Nadelen Ninja 3-in-1 Foodprocessor BN800EU

 • Zowel de blender kommen als beker zijn gemaakt van kunststof

3. Cheflee Keukenmachine

Wanneer je kijkt naar een goed design dan heb je het ongetwijfeld over de Cheflee keukenmachine. Deze wordt namelijk geleverd met verschillende extra accessoires waardoor jij extra uitgebreid én specifiek kan koken!

Zo krijg je een speciale garde, deeghaak en menghaak geleverd bij de machine die je simpel kan afwisselen. Daar is goed over nagedacht.

Ook bevat de keukenmachine een ruime RVS kom met een inhoud van maar liefst 5,5 liter. Er zijn 6 verschillende snelheidsstanden aanwezig op het apparaat én er is zelfs een speciale pulse functie. Hiermee word jij een ster in de keuken!

Voordelen Cheflee Keukenmachine

 • De RVS kom heeft een inhoud van 5,5 liter
 • Wordt geleverd met drie verschillende opzetstukken: een garde, deeghaak en menghaak
 • Heeft 6 verschillende snelheidsstanden en een speciale pulse functie

Nadelen Cheflee Keukenmachine

 • Niet alle onderdelen kunnen in de vaatwasser

4. AEG Ultramix KM5540

Ben jij een professionele kok? Of is koken je passie? Dan wil je waarschijnlijk wel je geld investeren in een goede kwaliteit keukenmachine. En als je dat dan doet, is deze AEG Ultramix het geld dubbel en dwars waard.

Je betaalt misschien net wat meer voor deze keukenmachine, maar hier krijg je ook wat voor terug. Zo heeft de machine een monsterlijk vermogen van maar liefst 1200 Watt waardoor deze erg krachtig klopt, mixt en kneedt.

Ook is het apparaat uitgerust met 10 verschillende snelheden en een speciale pulse functie. Hierdoor kan jij zeer uitgebreid gaan koken. En bij de keukenmachine krijg je dan ook nog twee mengkommen geleverd van 4,8 en 2,9 Liter. 

Voordelen AEG Ultramix KM5540

 • Wordt geleverd met twee RVS mengkommen met een inhoud van 4,8 liter en 2,9 liter
 • Heeft 10 verschillende snelheden en daarnaast ook nog een speciale pulse functie
 • De machine heeft een vermogen van 1200 Watt voor extra krachtig opkloppen, mengen en kneden

Nadelen AEG Ultramix KM5540

 • Enigszins prijzig in verhouding tot andere keukenmachines

5. KitchenBrothers Keukenmachine

De laatste keukenmachine die nog een plekje wist te bemachtigen in onze top vijf is de KitchenBrothers keukenmachine. Deze is te koop voor een zeer laag prijsje in verhouding met andere keukenmachines.

En dat doet niks af aan de kwaliteit. Een keukenmachine hoeft namelijk helemaal niet zo duur te zijn! Deze machine heeft een vermogen van maar liefst 1400 Watt waardoor er extra krachtig gewerkt kan worden. 

Ook krijg je bij de bestelling een garde, deeghaak en menghaak geleverd. Zo kan jij direct van start. Ook heeft de machine zes verschillende standen en een speciale pulse stand voor maximale kracht. Wat wil je nog meer? 

Voordelen KitchenBrothers Keukenmachine

 • Heeft zes verschillende standen en een pulse optie voor maximale kracht
 • Is één van de goedkoopste keukenmachines die je kan krijgen tegen een goede kwaliteit
 • Wordt geleverd met een speciale garde, deeghaak en een menghaak waardoor jij direct kan beginnen met bakken/koken

Nadelen KitchenBrothers Keukenmachine

 • De deeghaak en menghaak kunnen niet in de vaatwasser en moeten met de hand worden afgewassen

Welke keukenmachine is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke keukenmachine is het beste?" hebben we een uitgebreide keukenmachine test gedaan. Hierin hebben we verschillende keukenmachine producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke keukenmachine op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook keukenmachine aanbiedingen?

Wil jij keukenmachine kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste keukenmachine kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende keukenmachine producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook