Full Width Featured Image With Sidebar
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste kamado barbecue [2023]

Best Geteste kamado barbecue

Patton Kamado Grill 13"

Een goede Kamado barbecue zoeken kan best een opgave zijn. Gelukkig hebben wij een absolute topper voor je gevonden. Deze Patton Kamado Grill is verkozen tot de beste kamado barbecue van 2023!

En dat is ook niet zo gek als je erover nadenkt. Deze barbecue heeft namelijk alles wat je ervan mag verwachten- en meer! Zo krijg je bij deze barbecue maar liefst 10 jaar garantie. Dat is niet niks.

En deze is dan ook nog eens te koop voor een zeer schappelijke prijs, zeker wanneer je het vergelijkt met soortgelijke barbecues. Op de barbecue zit een thermometer waarmee jij precies de temperatuur kan zien. Dat is pas handig! En dankzij de keramische schaal en gereguleerde luchtstroom krijgt je (vega) vlees een authentieke smaak!

De kamado barbecue: wie heeft er eigenlijk niet van gehoord? Deze soort barbecue is de afgelopen jaren enorm in optrek geweest en eigenlijk niet meer weg te denken uit de barbecue wereld. Je kan er de meest lekkere stukjes vlees mee maken. Echter is het aanbod in deze barbecues door de toenemende populariteit ook erg groot.

Dat betekent dat het best lastig kan zijn om een kamado barbecue aanbieding te scoren die goed bij je past. Gelukkig gaan we je hierbij helpen. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet die jou helpen bij een kamado barbecue kopen. Deze tips helpen jou antwoord te krijgen op de vraag: welke kamado barbecue past het beste bij mij?

En wij hebben ook een kamado barbecue test gedaan. In die test hebben wij veel verschillende van dit soort barbecues met elkaar vergeleken. Benieuwd? Lees dan vooral snel verder!


Top 5 Beste Kamado barbecues

Beste Koop kamado barbecue
1. Patton Kamado Grill 13"

Beste design kamado barbecue
2. Patton Kamado Grill Houtskoolbarbecue - 21

Beste luxe kamado barbecue
3. Big Green Egg - Large

Beste budget kamado barbecue
4. Kamado Joe Jr Grill Kamadobarbecue

Beste prijs-kwaliteit verhouding kamado barbecue
5. Kamado barbecue 13 inch


Top 10 beste kamado barbecues

Ben jij op zoek naar een goede barbecue en heb je niet tijd om dit gehele artikel door te spitten? Dat kunnen wij ons goed voorstellen! En gelukkig kunnen wij je hierbij goed helpen. Druk hieronder op de blauwe knop, en je komt direct terecht bij de top 10 beste kamado barbecues.


Waar moet je op letten bij het kopen van een kamado barbecue?

Zoals we eerder al even kort hebben besproken kan het een beste opgave zijn om de juiste kamado barbecue te vinden. En precies daarom staan hieronder een aantal tips/punten op een rij die jou hierbij kunnen helpen. 

Op die manier scoor jij gegarandeerd de beste kamado barbecue aanbieding. En kijk ook natuurlijk naar wat jij zelf als belangrijkste eisen hebt aan zo'n barbecue. Zo hoeft bijvoorbeeld de beste kamado barbecue volgens de consumentenbond niet bij jouw eisen te passen.

Thermometer

Let er goed op dat de barbecue die jij voor ogen hebt ook een thermometer heeft. Op die thermometer kan jij precies de temperatuur bijhouden. En dat is naast handig ook gewoon noodzakelijk.

Het ene stukje vlees of groenten is het ander niet. Zo kan het zijn dat je bij het ene recept een veel lagere temperatuur moet gebruiken dan bij de ander. En dan moet je dit natuurlijk wel kunnen zien!

Grilloppervlak

De kamado barbecue is er in allerlei soorten en maten. Logisch ook, want bij reguliere barbecues is dit ook zo. Hoe groter het grilloppervlak is van de barbecue, hoe duurder deze dan ook vaak is. 

Mocht jij dus willen besparen op de barbecue, dan kan je beter gaan voor een kleiner formaat. Heb je nou een groot gezin of heb je regelmatig een barbecue gepland staan? Dan raden wij je aan te gaan voor eentje met een groter grilloppervlak zodat je meer eten in één keer kan bereiden.

Garantie

Dit laatste punt ligt misschien een beetje voor de hand liggend. Maar het is uiteraard ook belangrijk dat je nieuwe aanwinst een goede garantie heeft. Mocht er dan iets mis zijn of werkt deze niet naar behoren? Juist: dan kan je terugvallen op deze garantie.

De verkoper kijkt dan samen met jou naar een passende oplossing. En zulke zekerheid hebben is gewoon erg fijn. Zeker bij een product als de kamado barbecue, omdat je hier toch wel meerdere jaren plezier van wil hebben.


Wat is de kamado barbecue van 2023?

Het laatste stuk van dit artikel bestaat uit de kamado barbecue test. In deze test hebben wij super veel verschillende barbecues met elkaar vergeleken en ook beoordeeld. De test was dan ook een interessante! 

Na uitgebreid testen hebben wij een paar kamado barbecues gekozen die goed wisten te scoren en die uitblinken in verschillende categorieën. Hierbij kan je denken aan beste design of beste prijs-kwaliteit verhouding. Wil je hierover meer weten?

Dan gaan wij je niet langer in spanning houden. Bij deze presenteren wij je de top vijf beste kamado barbecues van 2023!

1. Patton Kamado Grill 13"

Deze Patton Kamado Grill wist ons ontzettend te verbazen. En precies daarom is deze ook verkozen tot de beste kamado barbecue van 2023. Zo is deze te koop voor een relatief lage prijs, zeker wanneer je dit vergelijkt met de andere barbecues die wij hebben getest. Daarnaast heeft deze barbecue ook nog eens een zeer ruim kookoppervlak. Hierdoor heb jij lekker veel ruimte om de meest heerlijke recepten te maken.

Tevens is de barbecue uitgerust met een keramische schaal en een gecontroleerde luchtstroom. Hierdoor krijgt jouw vlees een unieke smaak en wordt uitdroging voorkomen! Er kan dus eigenlijk vrijwel niks misgaan, waardoor jij gegarandeerd kan genieten van een lekkere maaltijd. En dat alles dan ook nog eens met maar liefst 10 jaar garantie!

Voordelen Patton Kamado Grill 13"

 • Heeft een thermometer waarop jij de temperatuur goed bij kan houden
 • De keramische schaal en gecontroleerde luchtstroom zorgen voor een authentieke smaak en voorkomt uitdroging
 • Je krijgt 10 jaar garantie op je aankoop

Nadelen Patton Kamado Grill 13"

 • De klep van de barbecue gaat soms wat moeilijk dicht

2. Patton Kamado Grill Houtskoolbarbecue - 21

Wanneer je kijkt naar design werd al gauw duidelijk dat de Patton Kamado Grill haast een lintje verdient. Zo goed is er namelijk over alles aan deze barbecue nagedacht! Allereerst zijn er twee houten oppervlakken aan beide kanten van de barbecue. Hierop kan jij bordjes met eten kwijt, kookgerei of bijvoorbeeld houtskool.

Hierdoor is alles wat jij nodig hebt om te koken binnen handbereik! Hoe handig is dat? Daarnaast heeft de barbecue ook een special Smart Thermometer waarmee jij de temperatuur heel eenvoudig bij kan houden. En de temperatuur kan je zelf ook heel goed controleren en regelen dankzij het ventilatierooster aan de onderzijde. Lekker vlees maken was nog nooit zo makkelijk.

Voordelen Patton Kamado Grill Houtskoolbarbecue - 21

 • Het keramiek van de barbecue is bestand tegen temperaturen van 1000 graden
 • Je kan de temperatuur heel makkelijk zelf controleren en regelen via het ventilatierooster aan de onderkant
 • Heeft plankjes aan de zijkanten waar je spullen op kwijt kan

Nadelen Patton Kamado Grill Houtskoolbarbecue - 21

 • De barbecue is erg zwaar om te tillen en te verplaatsen

3. Big Green Egg - Large

De Big Green egg is een barbecue die natuurlijk niet kon ontbreken in dit lijstje. Deze specifieke barbecue is razend populair. Zelfs zo populair dat er speciale kookboeken voor zijn! Deze kamado barbecue heeft een aardig prijskaartje. Dat ontkennen we niet. Maar je krijgt er een geweldige barbecue voor terug. Zo is het keramische kooktoestel vervaardigd van uniek, door NASA ontwikkelde keramiek. Ja, echt waar!

Hierdoor is de barbecue super isolerend en wordt warmte weerkaatst. En dat zorgt er dan weer voor dat er warmtegolven ontstaan die een bijzondere smaakinvloed hebben op de ingrediënten en gerechten. En uiteraard zitten er wieltjes aan de onderkant waardoor je 'm makkelijk kan verplaatsen en plankjes aan de zijkant waar je spullen op kwijt kan.

Voordelen Big Green Egg - Large

 • Wordt vervaardigd door materiaal dat is gemaakt van NASA ontwikkelde keramiek
 • Heeft een zeer isolerende werking en warmte wordt weerkaatst wat zorgt voor een unieke smaak
 • Heeft handige wieltjes waarmee je de barbecue kan verplaatsen

Nadelen Big Green Egg - Large

 • Zeer prijzig in verhouding met andere kamado barbecues

4. Kamado Joe Jr Grill Kamadobarbecue

Je hebt dus barbecues met een behoorlijke prijs. Maar je hebt ook genoeg budget-vriendelijke kamado barbecues. Iets wat zeker fijn is wanneer je een minder ruim budget hebt om te besteden, of wanneer je er simpelweg niet teveel voor wil betalen.

De Kamado Joe Jr grill is dan ook een zeer budget-vriendelijke optie. De barbecue weegt slechts 30 kilo en is daardoor erg makkelijk te verplaatsen. De behuizing is gemaakt van dik keramiek dat de hitte, sappen en aroma's binnenhoudt. Dat geeft je gerechten een unieke smaak. Ook heeft de barbecue een thermometer waarop jij de precieze temperatuur goed bij kan houden.

Voordelen Kamado Joe Jr Grill Kamadobarbecue

 • Op de thermometer zie jij precies de temperatuur
 • Behuizing van dik keramiek houdt hitte, sappen en aroma's binnen
 • Te koop voor een vrij lage prijs in verhouding met andere barbecues

Nadelen Kamado Joe Jr Grill Kamadobarbecue

 • Het grilloppervlak is aan de kleine kant waardoor je niet veel vlees in één keer kan bereiden

5. Kamado barbecue 13 inch

De laatste absolute topper die nog een plekje verdient in deze top vijf is de Kamado barbecue 13 inch. Deze barbecue scoorde het beste op het gebied van prijs-kwaliteit verhouding. De barbecue is te koop voor een lekker prijsje, waar je nog lekkerder eten mee kan maken! Deze is van een compact formaat en past daardoor perfect op je balkon of in een kleine tuin.

Het keramische materiaal zorgt ervoor dat de warmte goed in de barbecue blijft. Dat geeft tevens je vlees een lekkere en unieke smaak die je niet krijgt bij een normale barbecue. En doordat deze van licht gewicht is kan je 'm ook heel makkelijk op een werktafel plaatsen!

Voordelen Kamado barbecue 13 inch

 • Je kan grillen, roken, bakken en stomen
 • Van compact formaat en past daardoor perfect op een balkon
 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit

Nadelen Kamado barbecue 13 inch

 • Je kan maximaal vier hamburgers per keer bereiden op de barbecue door het compacte formaat

Welke kamado barbecue is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke kamado barbecue is het beste?" hebben we een uitgebreide kamado barbecue test gedaan. Hierin hebben we verschillende kamado barbecue producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke kamado barbecue op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook kamado barbecue aanbiedingen?

Wil jij een kamado barbecue kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste kamado barbecue kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende kamado barbecue producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook