Full Width Featured Image With Sidebar

Beste Geteste Hometrainer

FitBike ride 5

De beste hometrainer test was wederom erg spannend, maar uiteindelijk is er na kort wikken en wegen toch een overduidelijke winnaar naar voren gekomen. En in dit geval is dat de FitBike ride 5! 

Deze is verkozen tot de beste hometrainer van 2023 en is hiermee ook de beste koop hometrainer. En dat is natuurlijk niet zonder goede reden.

Dankzij het speciaal ontworpen vliegwiel van 20 kilo kan je altijd soepele trapbeweging maken ondanks de stand van de hometrainer. Daarnaast is de trainer voorzien van een speciale computer waarmee je de weerstand kan verhogen óf verlagen. En dan heb je ook nog eens keuze uit maar liefst 16 verschillende weerstandniveaus!

Fit blijven hoeft niet per se buiten de deur. Zeker wanneer het heel hard regent of stormt is het ritje naar de sportschool gelijk aan stuk minder aantrekkelijk. Gelukkig kan je ook prima thuissporten met de hometrainer!

Deze trainer is erg populair onder de thuissporters waardoor het aanbod logischerwijs ook vrij groot is. Hierdoor vraag je je misschien af: Wat is de beste hometrainer?

Om je bij deze vraag te helpen hebben wij in dit artikel alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste hometrainer. Daarnaast hebben wij ook nog tientallen verschillende hometrainers met elkaar vergeleken om zo jou te kunnen voorzien van de beste kwaliteit.

En als klapper op de vuurpijl kan je aan het eind van dit artikel nog een ultieme review verwachten met daarin alleen de beste hometrainers!

Top 5 Beste Hometrainers

Beste hometrainer
1. FitBike ride 5

Beste luxe hometrainer
2. Fitbike ride 5 HRC vliegwiel

Beste prijs- kwaliteitverhouding
3. VirtuFit hometrainer opvouwbaar

Beste design hometrainer
4. VirtuFit iConsole home trainer

Beste budget hometrainer
5. VirtuFit hometrainer iConsole


Top 10 beste hometrainers

Heb je geen zin of tijd om dit hele artikel te lezen? Hieronder hebben we een knop staan waarbij je in 1x doorgestuurd wordt naar de top 10 beste hometrainers bij Bol.com. Hierdoor zie je direct welke bars momenteel het meest verkocht worden.


Waar moet je op letten bij het kopen van een hometrainer?

De hometrainer is dus een ideale manier om fit te blijven zonder het huis uit te hoeven. Door het grote aanbod in hometrainers vraag je je misschien af: Welke hometrainer past het beste bij mij?

Daarom hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden. Let hierbij ook op je eigen mening, en kijk dus niet naar bijvoorbeeld de beste hometrainer volgens de consumentenbond!

Weerstandniveaus

Het eerste punt om rekening mee te houden is het aantal weerstandsniveaus. Hierbij geldt: hoe meer weerstandsniveaus, hoe uitdagender je trainingen zullen blijven. 

Vaak hebben de duurdere modellen ook meer weerstandsniveaus. Maak dus bij jezelf de afweging of je hier het geld voor over hebt of niet. Zo maak je de zoektocht al een stukje makkelijker!

Maximale lichaamslengte

Wanneer je heel lang bent, of juist erg klein, moet je goed letten op de maximale lichaamslengte voor je hometrainer. Meestal is een hometrainer geschikt voor mensen niet groter dan 1.90.

Ben je nou langer dan dit? Dan moet je even goed kijken naar een hometrainer voor lange mensen, er zijn hier namelijk speciale modellen voor. Op deze manier voorkom je eventuele teleurstellingen achteraf!

Garantie

Het laatste punt waar we bij stil willen staan is de garantie. Dit is een indicatie vanuit de fabrikant over hoe lang het product ten minste mee moet gaan.

Wanneer er dan binnen de gestelde garantietermijn iets niet goed is met je nieuwe hometrainer zal de fabrikant jou hierbij helpen. Dat geeft jou als consument naast rust ook een stukje zekerheid natuurlijk.

Zorg er daarom ook voor dat de garantie op jouw nieuwe hometrainer ten minste twee jaar is. Zo verzeker jij jezelf van een goede aankoop.


Wat is de beste hometrainer van 2023?

Na rekening te hebben gehouden met bovenstaande factoren hebben wij een uitgebreide hometrainer test gedaan. De test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende hometrainers!

Zo kunnen wij jou voorzien van de beste kwaliteit en daarmee ook de beste testresultaten. De hometrainer test was dan ook erg spannend en veel van de trainers gingen gelijk aan elkaar op.

Uiteindelijk wisten een paar zich te onderscheiden in verschillende categorieën zoals beste design of beste prijs- kwaliteitverhouding. Hierdoor wisten ze een plekje te bemachtigen in onze felbegeerde top vijf.

Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar welke hometrainers dit geworden zijn? Dan presenteren wij je graag vol trots de top vijf beste hometrainers van 2023!

1. FitBike ride 5

Eindcijfer: 9.8

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Zoals met iedere test of wedstrijd geldt kan er natuurlijk maar één de beste zijn uiteindelijk. En in dit geval was dat overduidelijk de FitBike ride 5.

En dat is natuurlijk niet zomaar het geval. Zo is deze hometrainer voorzien van een speciaal vliegwiel met een gewicht van maar liefst 20 kilo. Hierdoor kan je zelfs met de zwaarste trainingen gebruik maken van soepele trapbewegingen.

Ook is de trainer voorzien van een speciale computer waarmee je de weerstand kan verhogen of verlagen. Deze computer heeft maar liefst 16 verschillende weerstandsniveaus om uit te kiezen!

Voordelen FitBike ride 5

 • Heeft 16 verschillende weerstandsniveaus
 • Heeft een vliegwiel van 20 kilo
 • Speciale computer om weerstand mee te verhogen of verlagen

Nadelen FitBike ride 5

 • Enigszins prijzig in verhouding tot andere hometrainers

2. Fitbike ride 5 HRC vliegwiel

Eindcijfer: 9.2

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Wanneer je een groter budget hebt dat je graag wil investeren in een goede kwaliteit hometrainer, zit je goed met deze van FitBike!

Deze trainer heeft een vliegwiel met een gewicht van maar liefst 20 kilo waardoor je enorm soepele trapbewegingen kan maken. Daarnaast kan je met de trainer draadloos met borstband trainen.

Hierdoor kan je zonder extra handelingen te verrichten inzicht krijgen in je hartslag. Daarnaast krijgt u de borstband gratis geleverd bij aanschaf van deze hometrainer, waardoor je ook nog eens geld kan besparen uiteindelijk!

Voordelen Fitbike ride 5 HRC vliegwiel

 • Draadloze borstband geeft inzicht in hartslag
 • De borstband wordt gratis meegeleverd
 • Heeft een vliegwiel met een gewicht van 20 kilo

Nadelen Fitbike ride 5 HRC vliegwiel

 • Vrij prijzig in verhouding tot soortgelijke hometrainers

3. VirtuFit hometrainer opvouwbaar

Eindcijfer: 8.9

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan spreek je zonder twijfel over deze hometrainer van het bekende merk Virtufit!

Waarom dan? Ten eerste is de trainer heel gemakkelijk in te klappen. Op deze manier kan je dan extra ruimte besparen en alsnog thuis trainen!

Daarnaast krijg je samen met de hometrainer een speciale QR code meegeleverd. Deze speciale code kan je scannen met je telefoon, waardoor je toegang krijgt tot gratis trainingsvideo's!

Hierdoor hoef je dus niet eens meer zelf na te denken over een training, dat heeft VirtuFit al voor je gedaan.

Voordelen VirtuFit hometrainer opvouwbaar

 • Gratis QR met trainingsvideo's
 • Inklapbaar en daardoor makkelijk op te bergen
 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit

Nadelen VirtuFit hometrainer opvouwbaar

 • Het maximale gewicht is 110 kilo

4. VirtuFit iConsole home trainer

Eindcijfer: 8.1

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Deze hometrainer van het merk VirtuFit scoorde het beste op het gebied van design en verdiende daardoor een waardig plekje in deze top vijf.

Zo kan je deze hometrainer dankzij het slimme design makkelijk opvouwen en opbergen in bijvoorbeeld de kast. Daardoor kan je veel ruimte besparen!

Ook is de trainer uitgerust met een speciale rugleuning waardoor je altijd in de juiste houding kan trainen. Hierdoor voorkom je kans op rug- en nekklachten na de training. Een ontzettend handig apparaat dus met erg handige design toevoegingen.

Voordelen VirtuFit iConsole home trainer

 • Beschikt over een erg slim design
 • Uitgerust met speciale rugleuning
 • Is opvouwbaar

Nadelen VirtuFit iConsole home trainer

 • Vliegwiel heeft een vrij licht gewicht van 5 kilo

5. VirtuFit hometrainer iConsole

Eindcijfer: 8.4

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Wanneer je nou een iets minder groot budget hebt om te besteden kan het moeilijk zijn om een goede hometrainer te vinden. Gelukkig is hiervoor de VirtuFit iConsole trainer!

Deze is te koop voor een lekker laag prijsje zonder in te hoeven leveren op de kwaliteit. Daarnaast kan je de hometrainer erg makkelijk monteren en krijg je ook een instructieboekje meegeleverd.

Ook kan je op het display van de trainer niet alleen je hartslag zien, maar ook je snelheid, tijd, calorie verbruik én totaal afgelegde afstand. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent!

Voordelen VirtuFit hometrainer iConsole

 • Vrij goedkoop in verhouding met andere hometrainers
 • Makkelijk te monteren
 • Geeft inzicht in hartslag, calorie verbruik, snelheid, tijd én totaal afgelegde afstanden

Nadelen VirtuFit hometrainer iConsole

 • Het zadel van de trainer is vrij hard

Welke hometrainer is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke hometrainer is het beste?" hebben we een uitgebreide hometrainer test gedaan. Hierin hebben we verschillende hometrainer producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke hometrainer op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook hometrainer aanbiedingen?

Wil jij een hometrainer kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste hometrainer kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende hometrainer producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook