Full Width Featured Image With Sidebar

Best Geteste HDMI kabel

LifeGoods HDMI Kabel 2.0 Gold Plated

Wil jij een goede HDMI kabel in huis halen? We got your back! Deze LifeGoods HDMI kabel 2.0 is verkozen tot de beste HDMI kabel van 2023.

Wanneer jij dus op zoek bent naar een goede HDMI kabel aanbieding zit je met deze wel goed. Zo is de lengte van de kabel extra lang gemaakt: maar liefst 5 meter.

Deze 2.0 high speed kabel biedt Ultra HD-resolutie ondersteuning. Daarnaast kan je genieten van 3D-beelden, 4K-beelden, internet via HDMI en Audio return channel.

Werkelijk alles wat je kan bedenken is dus mogelijk met deze kabel. Ook zijn de kabel gold plated (verguld). Hierdoor zijn de kabels goed bestand tegen vervelende dingen als corrosie en ben je verzekerd van een extra lange levensduur. Hoe fijn is dat?

Een film kijken via je laptop. Of een YouTube filmpje bekijken. Of gamen via de televisie. Het is allemaal mogelijk met, jawel, een HDMI kabel!

In dit artikel gaan wij je dan ook alles vertellen dat je moet weten over deze beroemde HDMI kabel! Misschien vraag je je wel af: welke HDMI kabel past het beste bij mij?

Om deze vraag te beantwoorden hebben wij daarom een aantal punten op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens een HDMI kabel kopen. Zo weet je zeker dat je een goede aanbieding scoort!

Tevens hebben wij ook nog een HDMI kabel test gedaan. In die test hebben wij tientallen verschillende kabels met elkaar vergeleken. 

Aan de hand van die test hebben wij een selectie gemaakt van de best- scorende kabels. Ben je ook benieuwd naar deze kabels? Je leest er meer over aan het eind van dit artikel!


Top 5 Beste HDMI kabels

Beste Koop HDMI kabel
1. LifeGoods HDMI Kabel 2.0 Gold Plated

Beste prijs-kwaliteit HDMI kabel
2. Drivv. Premium HDMI Kabel 2.1

Beste luxe HDMI kabel
3. Ultra High Speed HDMI 2.1 Kabel

Beste design HDMI kabel
4. DINTO® HDMI Kabel 2.1 - 4K Ultra HD

Beste budget HDMI kabel
5. 1.4 High Speed HDMI kabel


Top 10 beste HDMI kabels

Duurt dit artikel iets te lang? Of heb je simpelweg geen tijd? Kan gebeuren! Wanneer je op onderstaande knop klikt word je direct doorverwezen naar de top 10 beste HDMI kabels. Dat is pas handig!


Waar moet je op letten bij het kopen van een HDMI kabel?

Wij hebben dus, om jou te helpen, een aantal punten op een rijtje gezet. Die punten kunnen jou helpen bij het vinden van de beste HDMI kabel.

Let hierbij natuurlijk ook op wat je zelf belangrijk vindt aan zo'n kabel en met welk doel je een HDMI kabel gaat aanschaffen. Zo hoeft de beste HDMI kabel volgens de consumentenbond niet de beste te zijn in jouw persoonlijke situatie.

Soort HDMI kabel

Ten eerste is het goed om te weten wat voor soort HDMI kabel je nodig hebt. Er zijn namelijk verschillende soorten HDMI kabels.

En dit zorgt regelmatig voor wat verwarring. Wat ook niet zo heel gek is natuurlijk. Je hebt bijvoorbeeld de standard HDMI, High Speed HDMI en de Ultra High Speed HDMI.

De eerste is het goedkoopste, maar werkt het minst snel en levert de minste kwaliteit. De Ultra High Speed variant is een stukje duurder maar levert betere kwaliteit en snelheid. Het is maar net wat jij fijner vindt en hoeveel geld je eraan uit wil geven

Lengte van de kabel

Naast de soort is de lengte ook niet geheel belangrijk. Je hebt HDMI kabels letterlijk in alle soorten en maten. Zo heb je kabels van slechts één meter.

En ook kabels van juist 5 meter! Hierbij is het belangrijk dat je weet hoelang de kabel ongeveer moet zijn zodat jij je apparaat kan aansluiten op de tv.

Door dit van tevoren op te meten weet je zeker dat je goed zit. En zo voorkom je teleurstellingen achteraf.

Garantie

En dan tot slot nog de garantie. Het kan natuurlijk voorkomen dat de HDMI kabel die je hebt gekocht niet helemaal naar behoren werkt.

Of in het ergste geval dat 'ie kapot is zonder dat jij hier iets aan kan doen. Het is dan wel zo fijn als je kan terugvallen op de garantie. 

Wanneer dit binnen de garantietermijn gebeurt kan je hierop terugvallen. Vaak krijg je dan een vervangend product of een vergoeding van het aankoopbedrag. Zorg er daarom voor dat de garantie op jouw nieuwe HDMI kabel ten minste één jaar is.


Wat is de beste HDMI kabel van 2023?

We hebben het net al even kort erover gehad, maar wij hebben dus een hele uitgebreide HDMI kabel test gedaan. In die test hebben wij ontzettend veel verschillende van deze kabels met elkaar vergeleken en beoordeeld.

Dit beoordelen hebben we gedaan aan de hand van strenge criteria. Uiteindelijk hebben wij een paar kabels gekozen die als beste wisten te scoren na de test.

En hierdoor konden ze een plekje bemachtigen in onze felbegeerde top vijf. Ben jij ook benieuwd naar welke kabels dit zijn? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste HDMI kabels van 2023!

1. LifeGoods HDMI Kabel 2.0 Gold Plated

Deze LifeGoods gold plated HDMI kabel is verkozen tot de beste HDMI kabel van 2023! En in onze test werd dat maar al te gauw duidelijk.

Zo verbindt deze kabel heel snel en makkelijk een breed scala aan HDMI-apparaten. De kabel biedt onder andere Ultra HD-resolutie onderstuening.

En dat is nog niet alles. Daarnaast kan je ook genieten van 3D-beelden, 4K-beelden, internet via de HDMI en Audio Return Channel. 

Dit is allemaal geen probleem voor de kabel! En de connectoren in de kabel zijn dan ook nog eens gold plated. Dat betekent dat de kabels bestand zijn tegen corrosie en daardoor extra lang meegaan. En dat is precies wat je wil wanneer je zo'n kabel aanschaft. 

Voordelen LifeGoods HDMI Kabel 2.0 Gold Plated

 • Biedt Ultra HD-Resolutie
 • Een zeer hoge snelheid en high-definition (dit is 18 GBPS)
 • De kabel heeft gold plated connectoren waardoor ze bestand zijn tegen corrosie en jij er extra lang mee kan doen

Nadelen LifeGoods HDMI Kabel 2.0 Gold Plated

 • De kabel is vrij stijf, er zit weinig rek in voor een korte bocht

2. Drivv. Premium HDMI Kabel 2.1

Als je kijkt naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit weet de Drivv Premium HDMI kabel goed te scoren. Zelfs zo goed dat de kabel een plekje heeft gekregen in deze top vijf.

Zo krijg je voor de prima prijs een nog betere kwaliteit kabel in huis. Je hebt de keuze uit een lengte van twee of drie meter. Daarnaast beschikt de kabel over 48 GBps waardoor jij een hele mooie beeld- en geluidservaring hebt met onder andere 3D en 10K.

En dat is eigenlijk ook wat je verwacht van een HDMI kabel. Ook staat de kabel volledig garant voor een error-vrije data overdracht. Wees dus niet bang voor foutjes!

En je hoeft tevens ook niet bang te zijn voor signaalverlies. Dit is te danken aan de premium samenstelling van de kabel. 

Voordelen Drivv. Premium HDMI Kabel 2.1

 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Je hoeft niet bang te zijn voor signaalverlies dankzij de premium samenstelling
 • De kabel staat garant voor een error-vrij data overdracht

Nadelen Drivv. Premium HDMI Kabel 2.1

 • Deze kabel is specifiek bedoeld voor de Xbox series X en PS5 en kan dus niet ergens anders voor gebruikt worden

3. Ultra High Speed HDMI 2.1 Kabel

Deze HDMI kabel van Ripa Connected straalt alleen al luxe uit. En ja: deze is qua prijs ook wel iets duurder dan de gemiddelde HDMI kabel.

Toch wordt dat goed gecompenseerd met de kwaliteit die je ervoor terug krijgt. De kwaliteit is zelfs zó goed dat er vijf jaar garantie op zit.

Ja, echt, vijf jaar. Dat is niet niks. Maar wat maakt de kabel dan nog meer zo goed? Nou, hij is hartstikke snel!

Het is namelijk een Ulta High Speed HDMI kabel. Dit is één van de betere soorten. Zo kan je genieten van 4K, 8K en 10K beeldkwaliteit. En ook bij deze kabel is de connector met goud verguld.

Zo voorkom je corrosie. En de buitenkabel is voorzien van gevlochten nylon voor extra bescherming. Al met al een erg goede kwaliteit kabel dus.

Voordelen Ultra High Speed HDMI 2.1 Kabel

 • Je krijgt bij de kabel een certificaat en 5 jaar garantie
 • De connector is met goud verguld om zo corrosie te voorkomen
 • De buitenkabel is voorzien van gevlochten nylon voor extra bescherming

Nadelen Ultra High Speed HDMI 2.1 Kabel

 • Enigszins prijzig in vergelijking met de andere kabels die voorbij kwamen in de test

4. DINTO® HDMI Kabel 2.1 - 4K Ultra HD

Wanneer je kijkt naar design wist de DINTO HDMI kabel erg goed uit de verf te komen. De kabel zorgt ervoor dat je de bandbreedte kan verdrievoudigen waardoor je optimaal kan genieten van de ultieme beeld- en geluidservaring.

Hoe fijn is dat? Daarnaast is de kabel ook nog eens verkrijgbaar in vier verschillende maten: je hebt eentje van 1,5 meter, 2 meter, 3 meter en zelfs 4,5 meter.

Dit kan je dus precies instellen naar persoonlijke voorkeur. Ook staat de kabel bekend om zijn optimale beeldverversing. Je kan zelfs de refresh rate van het paneel in realtime aanpassen.

Ook heeft de kabel een overbrenging van 48 Gbit/s per seconde zodat jij direct een vast beeld hebt. De maximum resolutie is zelfs 4320P!

Voordelen DINTO® HDMI Kabel 2.1 - 4K Ultra HD

 • Verkrijgbaar in vier verschillende lengtes van 1,5 meter, 2 meter, 3 meter en 4,5 meter
 • De kabel heeft een overbrenging van 48 Gbit/s en een maximum resolutie van 4320P
 • De kabel zorgt ervoor dat je de bandbreedte kan verdrievoudigen voor extra goede kwaliteit

Nadelen DINTO® HDMI Kabel 2.1 - 4K Ultra HD

 • Deze kabel is zonder een connector

5. 1.4 High Speed HDMI kabel

En dan zijn we alweer aangekomen bij de laatste HDMI kabel uit dit rijtje: De High Speed HDMI kabel! Deze kabel is een ware budget topper en te koop voor slechts een paar euro.

En in verhouding met de andere kabels in dit rijtje is dat natuurlijk echt spotgoedkoop. De kabel is daarnaast gemaakt van hoogwaardig materiaal met individueel afgeschermde binnenkabels.

Extra veilig dus. En daarnaast kan je daardoor genieten van uitstekende, storingsvrije beeld- en geluidskwaliteit. En dat is immers waardoor je zo'n HDMI kabel koopt.

Ook is de stekker verguld zodat je niet hoeft bang te zijn voor corrosie. Oh, en door de flexibele materialen heb je ook nog eens een verbeterde knikbescherming.

Voordelen 1.4 High Speed HDMI kabel

 • Te koop voor slechts een paar euro en daardoor uitzonderlijk goedkoop in verhouding met de andere HDMI kabels
 • Dankzij de flexibele materialen heb je een verbeterde knikbescherming
 • Gemaakt van hoogwaardig materiaal en individueel afgeschermde binnenkabels

Nadelen 1.4 High Speed HDMI kabel

 • De kabel is vrij kort met een lengte van 1,5 meter

Welke HDMI kabel is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke HDMI kabel is het beste?" hebben we een uitgebreide HDMI kabel test gedaan. Hierin hebben we verschillende HDMI kabel producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke HDMI kabel op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook HDMI kabel aanbiedingen?

Wil jij een HDMI kabel kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste HDMI kabel kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende HDMI kabel producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook