Full Width Featured Image With Sidebar

Best Geteste Hangmat

Vita5 Hangmat met Standaard en Spreidstok

Op zoek naar een goede hangmat? Eentje waar jij heerlijk in kan ontspannen? Dan is deze Vita5 hangmat met standaard misschien wel wat voor jou.

De hangmat is door ons zelfs verkozen tot de beste hangmat van 2023. En dat zegt wel wat! Zo is de mat zo groot dat je er met twee volwassenen in kan liggen.

Daarnaast is het draaggewicht tot wel 200 kilo! Voor een hangmat is dat aardig wat. Het kussen is overigens heel makkelijk afneembaar voor extra gemak.

En wees ook vooral niet bang voor verkleuring. De mat is namelijk uv-bestendig en daarnaast ook goed beschermd tegen zware weersomstandigheden. Dit is dus een terechte winnaar!

Als het weer mee zit is het heerlijk om lekker buiten te zijn en even tot rust te kunnen komen. En dan doe je dat uiteraard het liefste in je eigen tuin?

Hoe fijn is het om dan lekker te ontspannen in een mooie hangmat? Wij gaan je in dit artikel helpen antwoord te krijgen op de vraag: welke hangmat past het beste bij mij?

Zo hebben wij een aantal punten op een rijtje gezet die jou kunnen helpen bij het scoren van de beste hangmat aanbieding. Daarnaast hebben wij tientallen verschillende matten met elkaar vergeleken in onze hangmat test.

Ben je benieuwd naar deze test en wil jij een hangmat kopen? Je vindt de test aan de onderkant van deze pagina?


Top 5 Beste Hangmatten

Beste Koop hangmat
1. Vita5 Hangmat met Standaard en Spreidstok

Beste design hangmat
2. Vita5 Hangmat met Standaard – 2 Persoons – Incl. Bekerhouder

Beste luxe hangmat
3. Amazonas Hangmat SummerSet

Beste budget hangmat
4. Amazonas barbados hangmat - 2-pers - cappuccino

Beste prijs-kwaliteit verhouding hangmat
5. Amazonas Hangmat Beach set Hangmat met standaard


Top 10 beste Hangmatten

Duurt dit artikel wat te lang of heb je simpelweg de tijd niet? Bekijk dan hieronder super snel de top 10 beste hangmatten. Zo vind jij direct een goede hangmat!


Waar moet je op letten bij het kopen van hangmat?

Omdat het aanbod in hangmatten ontzettend groot is kan het best wel een uitdaging zijn om een goede hangmat te vinden. Gelukkig kunnen wij je daarbij helpen.

En om je te helpen hebben wij hieronder een aantal tips uitgewerkt. Die tips kunnen jou helpen bij het vinden van een goede hangmat.

Let hierbij ook op wat jij belangrijk vindt en wat het beste past bij jouw tuin en/of balkon. Zo hoeft de beste hangmat volgens de consumentenbond niet de beste te zijn in jouw persoonlijke situatie.

Draaggewicht

Allereerst is het goed om het draaggewicht even onder de loep te nemen. Wanneer je graag met zijn tweeën in de hangmat ligt moet de mat dit wel aankunnen.

Het draaggewicht moet dus hoog genoeg zijn. Anders is de kans zeer aanwezig dat de mat knapt en je op de grond valt. En dat kan toch best wat pijn doen.

Let dus daarom goed op het draaggewicht. Idealiter is dit minstens 100-150 kilo.

Formaat

Naast het draaggewicht is het ook goed om even te kijken naar het formaat van de hangmat. Wanneer je slechts een klein balkon tot je beschikking hebt bijvoorbeeld wil je niet een te grote hangmat kopen.

Dit is zonde van je geld, want dat gaat dan natuurlijk niet passen. Meet dus van tevoren op hoeveel ruimte je over hebt voor zo'n hangmat. En zorg dan dat het formaat niet groter is dan dit.

Materiaal

En als laatste nog het materiaal. Een hangmat moet immers wel comfortabel liggen. Anders heb je er nog niks van.

Zorg dus dat de mat gemaakt is van een lekker comfortabel stofje zoals katoen bijvoorbeeld. Op die manier weet je zeker dat je lekker ligt!


Wat is de beste hangmat van 2023?

Drankje in de ene hand, wat lekkers te eten in de andere hand. En dat terwijl je in een hangmat ligt te luieren in de zon. Hoe fijn is dat? Om uit te zoeken met welke hangmatten je ultiem kan luieren hebben wij een hangmat test gedaan.

In die test hebben wij tientallen verschillende hangmatten met elkaar vergeleken op verschillende vlakken. Uiteindelijk wisten een paar van de matten zich overduidelijk te onderscheiden van de concurrentie.

En zo hebben ze een plekje bemachtigd in onze top vijf. We zullen je niet langer in spanning laten wachten. Lees hieronder de top vijf beste hangmatten van 2023!

1. Vita5 Hangmat met Standaard en Spreidstok

De Vita5 hangmat met standaard en spreidstok is uiteindelijk verkozen tot de beste hangmat van 2023. Wanneer jij ultiem wil ontspannen is deze mat dus jouw beste vriend.

Zo is de mat ruim genoeg om er met twee personen in te liggen. Heel fijn! Het draaggewicht daarbij is 200 kilo, wat vrij hoog is voor een hangmat.

Ook daar hoef je je dus niet zorgen over te maken. De mat is overigens ook nog in verschillende kleuren verkrijgbaar zodat je dit perfect kan afstellen naar je eigen voorkeur.

Het kussen is overigens afneembaar waardoor je kan genieten van extra comfort. En maak je geen zorgen voor verkleuring: de mat is volledig UV-bestendig!

Voordelen Vita5 Hangmat met Standaard en Spreidstok

 • Gemaakt van 100% veerkrachtig katoen waardoor je lekker comfortabel ligt, en het kussen is afneembaar
 • Door het draaggewicht van 200 kilo geschikt voor 2 personen
 • De mat is volledig uv-bestendig en verkleurt daardoor niet

Nadelen Vita5 Hangmat met Standaard en Spreidstok

 • Enigszins aan de prijzige kant in verhouding met sommige andere hangmatten

2. Vita5 Hangmat met Standaard – 2 Persoons – Incl. Bekerhouder

Wij zijn in onze test ook op zoek gegaan naar de hangmat met het beste design. En het werd al gauw duidelijk dat dit de Vita5 hangmat 2 persoons is!En ja: nog eentje van Vita5! Dit merk staat er dan ook om bekend dat ze goede kwaliteit hangmatten leveren. En deze mat heeft een super slim design.

Er is namelijk een speciale bekerhouder toegevoegd aan de mat. Hierdoor hoef jij niet je drankje onhandig de hele tijd vast te houden of op de grond te zetten.Dat scheelt weer! Tevens ligt het draaggewicht van de mat nog net iets hoger dan bij de voorganger in dit rijtje: namelijk 205 kilo.

Je kan ook in deze mat dus prima met twee personen liggen. Ben je op zoek naar een specifiek kleurtje? De mat is verkrijgbaar in 24 kleuren, dus er zit sowieso wel eentje tussen die jij mooi vindt!

Voordelen Vita5 Hangmat met Standaard – 2 Persoons – Incl. Bekerhouder

 • Is uitgerust met een speciale bekerhouder waar je je drankje op kan zetten of je boek op kan leggen
 • Wordt geleverd inclusief een handige standaard, je hoeft de mat dus niet vast te knopen
 • De mat is verkrijgbaar in 24 verschillende kleuren

Nadelen Vita5 Hangmat met Standaard – 2 Persoons – Incl. Bekerhouder

 • Het duurt iets langer om deze hangmat in elkaar te zetten

3. Amazonas Hangmat SummerSet

Als je iets meer geld hebt om te besteden is deze Amazonas hangmat Summerset misschien wel wat voor jou. En ja: er hangt een aardig prijskaartje aan de hangmat.Dit doet echter niks af aan de kwaliteit. Allereerst heeft de hangmat een prachtige kleur. Sterker nog, het zijn meerdere vrolijke zomerkleuren!

De mat heeft een zeer stevig doek en ligt dankzij het hoogwaardige materiaal heel erg comfortabel. De hangmat heeft eigen spreidstokken dus in principe kan je deze overal opzetten.Dat is pas handig! En ook leuk: de hangmatten zijn geweven op een milieuvriendelijke manier van gerecycled materiaal. Zo doe je ook nog eens wat goed voor de aarde.

Voordelen Amazonas Hangmat SummerSet

 • De mat is gemaakt van hoogwaardig materiaal en ligt daardoor lekker comfortabel
 • Doordat de mat eigen spreidstokken heeft kan je deze vrijwel overal opzetten
 • Geweven op een milieuvriendelijke manier van gerecycled materiaal

Nadelen Amazonas Hangmat SummerSet

 • Vrij prijzig in verhouding met soortgelijke hangmatten

4. Amazonas barbados hangmat - 2-pers - cappuccino

Een hangmat kan dus best een dure aankoop zijn. Wij kunnen ons voorstellen dat je er misschien niet zoveel geld voor over hebt.Daarom hebben wij ook een budget-vriendelijke hangmat gezocht. En dat is uiteindelijk deze Amazonas barbados hangmat geworden!Deze is spotgoedkoop in verhouding met de andere hangmatten in dit rijtje. En dat doet niks af aan de kwaliteit!

Zo heb je allereerst de keuze uit maar liefst 8 verschillende kleuren. Dit kan je dus een beetje afstellen naar de rest van je tuin.Daarnaast is de mat geschikt voor zowel binnen als buiten. Het draaggewicht is 200 kilo wat betekent dat je er dus ook met twee personen in kan liggen.

Voordelen Amazonas barbados hangmat - 2-pers - cappuccino

 • Is verkrijgbaar in 8 verschillende, vrolijke kleuren
 • Het draaggewicht is maximaal 200 kilo waardoor je er dus ook met meerdere mensen in kan liggen
 • Te koop voor een vrij lage prijs in verhouding met de andere hangmatten

Nadelen Amazonas barbados hangmat - 2-pers - cappuccino

 • Je moet de mat ergens aan vast knopen, deze kan dus niet op zichzelf staan

5. Amazonas Hangmat Beach set Hangmat met standaard

De laatste hangmat die nog een plekje wist te bemachtigen in deze top vijf is de Amazonas hangmat beach set met standaard. Deze scoorde het beste op het gebied van de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Dat is als je er over nadenkt eigenlijk nog niet zo gek. Zo is de hangmat een stuk goedkoper dan soortgelijke hangmatten en levert deze vrijwel dezelfde kwaliteit.

Zo wordt de mat geleverd inclusief standaard. Dat betekent dat je ook deze eigenlijk overal kan neerzetten waar je wil. Ideaal! Daarnaast is de hangmat heel erg makkelijk en snel op te zetten dankzij een click-systeem. En wanneer je de mat opvouwt kan je 'm heel compact opbergen. Handig.

Voordelen Amazonas Hangmat Beach set Hangmat met standaard

 • Compact op te bergen
 • Heel erg makkelijk op te zetten met behulp van een speciaal click-systeem
 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit

Nadelen Amazonas Hangmat Beach set Hangmat met standaard

 • De mat is niet beschermd tegen uv-straling van de zon

Welke hangmat is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke hangmat is het beste?" hebben we een uitgebreide hangmat test gedaan. Hierin hebben we verschillende hangmat producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke hangmat op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook hangmat aanbiedingen?

Wil jij een hangmat kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste hangmat kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende hangmat producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook