Full Width Featured Image With Sidebar
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste Föhn voor krullen [2023]

Een prachtige bos krullen doet vaak de hoofden van andere mensen draaien. Wat deze mensen echter niet weten, is dat zulke krullen een hoop verzorging en een speciale fohn vereisen. Te veel hitte droogt je krullen uit en bevordert het kroezen; twee zaken die je ten alle tijden wilt vermijden.

Met behulp van een goede fohn kun je dit makkelijk vermijden. Maar wat is nu de beste fohn voor krullen? We zochten voor jou uit wat de beste koop fohn voor krullen is. 

Top 5 Beste Föhn voor krullen

Beste koop
1.XXL-Starterspack Gelnagels met 48W Nageldroger van Confibel

Beste betaalbare Fohn voor krullen
2. Remington AC9096

Beste inclusief diffuser
3. Méanail -Gellak - UV Lamp

Beste prijs / kwaliteit 
4.BaByliss - Pro Digital 6000E

Beste goedkope fohn voor krullen
5. Braun Satin Hair 7 

Top 10 beste Föhns voor krullen

Heb je geen zin of tijd om dit hele artikel te lezen? Hieronder hebben we een knop staan waarbij je in 1x doorgestuurd wordt naar de top 10 beste Föhn voor krullen  bij Bol.com. Hierdoor zie je direct welke föhns momenteel het meest verkocht worden.

Waar op letten bij het kopen van Föhn voor krullen?

Voor je overgaat tot het kopen van een goede fohn voor krullen zijn er enkele aandachtspunten waar je op moet letten bij de aankoop. Als eerste is het belangrijk dat je fohn een diffuser heeft. De diffuser zorgt ervoor dat je haren minder beschadigen en laat extra volume en een mooie glans achter. Een diffuser verdeelt de warmte namelijk gelijkmatig over je haar, terwijl een fohn zonder diffuser je haar alle kanten uitblaast. Dit veroorzaakt sneller pluizig haar.

Daarnaast zijn het aantal snelheden en warmtestanden belangrijk voor jouw krullen. Zo heb je de mogelijkheid om uit de verschillende standen de beste match voor jouw krullen te vinden.

Ook de wattage van de fohn is een belangrijke factor tot een weelderige bos krullen. Afhankelijk van je haartype kies je de wattage van de fohn. Dun haar heeft een lage wattage nodig, terwijl dik haar een hogere wattage en een hogere temperatuur nodig heeft om te drogen. Zo is een wattage van 1200 - 1500 W al voldoende voor dun haar, terwijl voor dik haar een wattage van 1600 -2200 W wordt aangeraden.

Als laatste kies je tussen een ionische of een keramische fohn. Voor pluizig en droog haar gebruik je best een fohn met ionische technologie. De ionische funtie droogt je haar sneller, zonder veel hitte te gebruiken. De elektrische lading van de fohn herstelt tegelijkertijd de natuurlijke vochtbalans van je haar en maakt je haar zo glad en glanzend. Beschadigd en chemisch behandeld haar heeft het meeste baat bij een fohn met keramische technologie. Een keramisch rooster zorgt ervoor dat de hitte van de fohn goed verdeeld wordt, zodat je haar niet beschadigd wordt en volledig gedroogd wordt. Omdat je zo minder hitte nodig hebt dan met een goedkope fohn werkt dit fijner voor geverfd haar.

Wat is de beste föhn voor krullen van 2023?

Wij hebben een Fohn voor Krullen Test uitgevoerd waarbij we de meest populaire fohns van het moment aan een uitgebreide test hebben onderworpen. We hebben hieronder onze ervaringen met de top 5 beste fohns voor krullen verzameld. We sommen graag de voor- en de nadelen van alle geteste fohns voor krullen op zodat jij snel en eenvoudig de beste fohn voor jouw krullen kunt vinden.

1. Dyson Supersonic

Eindcijfer: 9.8

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Beginnen doen we met een fohn voor krullen die niet echt goedkoop is maar wel de beste fohn voor krullen volgens de consumentenbond is. En vele vrouwen met een bos krullen zijn het daar mee eens. De

Dyson Supersonic biedt dan ook veel voor zijn geld: keramische warmte-elementen, ionentechnologie, een koudeluchtstand, een lang snoer en weinig gewicht, zodat hij makkelijk in de hand ligt. De fohn blaast gerichter dan zijn alternatieven, waardoor je haar sneller droogt. Vooral bij dun haar zorgt deze fohn voor meer definitie. 

Voordelen

 • Blaast gericht
 • Kortere droogtijd
 • Licht in gewicht

Nadelen

 • Prijs aan de hoge kant
 • Diffuser is voor sommige te klein

2. Remington AC9096 Studio Silk Ceramic Fohn 

Eindcijfer: 9.2

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Deze krachtige en professionele haardroger geeft een snel en uitstekend droogresultaat. Dit resultaat wordt behaald dankzij het Silk Ceramic rooster, de ionische conditionering, de 2400 watt AC-motor en een zeer hoge blaaskracht. Met de drie bijgeleverde opzetstukken behaal je in no time een ongekend volume in je krullen. 

Voordelen

 • AC-motor met veel kracht
 • Ionentechnologie die zorgt voor een mooie glans en minder pluis
 • Snel droogresultaat dankzij krachtige luchtstroom

Nadelen

 • De fohn is niet beveiligd tegen oververhitting

3. Philips Moisture Protect HP8280/00

Eindcijfer: 8.9

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

De speciale Moisture Protect-sensor van deze fohn gebruikt infraroodtechnologie om je haar te controleren en de temperatuur af te stemmen op je droogwensen. Op deze manier behoudt je haar zijn optimale vochtbalans, is het beschermd tegen oververhitting en wordt het heerlijk zacht en glanzend. Fixeer na het stylen je model met de CoolShot-knop.

Voordelen

 • Je haar is beschermd tegen oververhitting dankzij de ThermoProtect-temperatuurinstelling
 • De natuurlijke vochtbalans wordt behouden doordat de fohn de temperatuur automatisch aanpast
 • Pluisvrij, glanzend haar dankzij de ionenconditioner

Nadelen

 • Een DC-motor is minder duurzaam dan een AC-motor
 • Fohn wordt geleverd zonder opbergbox

4. Babyliss 6000E Pro Digital Fohn

Eindcijfer: 8.4

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Met de Babyliss 6000E Pro Digital Fohn is je haar snel droog. De digitale motor produceert een continue temperatuur van 70°, de ideale temperatuur voor je haar. Zodoende wordt je haar niet beschadigd en geniet je van langdurig glanzend haar. 

In combinatie met de krachtige luchtstroom heb je een minimum aan tijd nodig om je haar te stylen. Het lichte gewicht en de drie bijgeleverde opzetstukken dragen bij aan het gebruiksgemak van deze fohn voor krullen. 

Voordelen

 • Krachtige, digitale motor die snelheden haalt van 208km/u
 • Ionentechnologie om pluizen te voorkomen
 • Meer bewegingsvrijheid dankzij het extra lange snoer

Nadelen

 • Een digitale motor maakt meer lawaai dan een AC- of DC-motor

5. Braun HD785

Eindcijfer: 8.1

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Deze geavanceerde haardroger combineert professionele prestaties met een intelligente sensortechnologie. De Thermo Sensor past de temperatuur van de fohn continu aan aan de staat van je haar en aan je droogwensen, zodat beschadiging door hitte tot een minimum wordt gereduceerd.

Het krachtige ventilatorsysteem zorgt voor een efficiënte styling en dankzij de ionentechnologie geniet je langdurig van pluisvrij en glanzend haar. 

Voordelen

 • Thermo Sensor beschermt je haar tegen oververhitting
 • Krachtige motor voor snel resultaat
 • Met diffuser en professioneel mondstuk

Nadelen

 • De opzetstukken zijn moeilijk te monteren

Welke fohn voor krullen is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke fohn voor krullen is het beste?" hebben we een uitgebreide fohn voor krullen test gedaan. Hierin hebben we verschillende fohn voor krullen producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke fohn voor krullen op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook fohn voor krullen aanbiedingen?

Wil jij een fohn voor krullen kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste fohn voor krullen kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende fohn voor krullen producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook