Full Width Featured Image With Sidebar

Best Geteste Chromecast

Google Chromecast - Media Streamer

Als je op zoek bent naar ede beste chromecast ben je hier absoluut op de juiste plek. Deze Google Chromecast is door ons namelijk verkozen tot de beste chromecast van 2023!

En dat is natuurlijk geen verrassing. Deze chromecast is van het super bekende merk Google. En Google staat bekend om zijn goede kwaliteit.

De chromecast is heel erg makkelijk te installeren. Daarnaast heb je dus ook geen kabels of HDMI switch meer nodig met de chromecast.

Je stopt 'm heel simpel in de televisie en in het stopcontact. Makkelijker gaat het absoluut niet worden.

Niet iedereen is (helaas) voorzien van een super moderne televisie met alles erop en eraan. Daarnaast heeft ook niet iedereen de luxe van standaard televisie.

En netflixen op de tv is toch zo fijn! Gelukkig is daar een heel handig apparaatje voor: de chromecast. Met behulp van de chromecast kan jij van alles casten naar je tv.

In dit artikel zullen wij je alles vertellen wat je moet weten over de chromecast. Zo hebben we een aantal punten op een rijtje gezet die jou gaan helpen bij een chromecast kopen.

Daarnaast hebben wij ook nog een speciale chromecast test gedaan. In die test hebben wij heel erg veel verschillende van deze chromecasts met elkaar vergeleken. Benieuwd? Lees dan vooral verder!


Top 5 Beste Chromecasts

Beste Koop Chromecast
1. Google Chromecast - Media Streamer

Beste luxe chromecast
2. Apple TV (2017) - 4K - 64GB

Beste budget Chromecast
3. Google Chromecast 3 Smart - TV-dongle

Beste prijs-kwaliteit verhouding Chromecast
4. Nokia - Streaming Box - 8000 - 4K Ultra HD

Beste design Chromecast
5. Media Streamer - Smart HDMI Dongle - Full HD


Top 10 beste Chromecasts

Wil je een goede chromecast scoren maar heb je niet zoveel tijd? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Om snel de top 10 beste chromcasten te vergelijken kan je op de blauwe knop hieronder klikken. Makkelijker dan dat wordt het niet!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Chromecast?

Het aanbod in chromecasts groeit met de dag. Hierdoor kan het best lastig zijn de juiste te vinden. Misschien vraag je je wel af: welke chromecast past het beste bij mij? 

Gelukkig zijn wij er om te helpen. Hieronder hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet die een chromecast kopen appeltje eitje maken. 

Tevens willen wij je adviseren te kijken naar wat je zelf belangrijk vindt aan zo'n handig apparaatje. Zo hoeft de beste chromecast volgens de consumentenbond niet de beste te zijn voor jou én je televisie.

Formaat

Ten eerste is het formaat van de chromecast belangrijk. Zoals met zoveel dingen heb je ze namelijk in verschillende soorten en maten.

Je hebt chromecasts die eigenlijk niet eens opvallen zo klein. En juist wat grotere. Hierbij is het eigenlijk echt een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Door je van tevoren te bedenken welke je meer bevalt maak je de zoektocht naar de juiste een stuk sneller.

Garantie

Ten tweede is garantie ook niet geheel onbelangrijk. De garantie is in principe een soort indicatie vanuit de fabrikant over hoe lang het product ten minste mee moet gaan zonder defecten.

Als er binnen de gestelde termijn dan wél iets niet goed blijkt te zijn, dan kan je terugvallen op deze garantie. De verkoper of fabrikant kijkt dan samen met jou naar een passende oplossing. En die zekerheid hebben is wel fijn!

Afstandsbediening?

En tot slot nog de afstandsbediening. Sommige Chromecasts hebben geen afstandsbediening nodig. Dit is wel handiger, maar vaak ook iets duurder.

Bij de goedkope varianten heb je juist wel een afstandsbediening nodig. Het ligt er dus maar net aan wat jouw budget is en waar je voorkeur ligt.


Wat is de beste Chromecast van 2023?

We hebben het net al even kort besproken, maar wij hebben dus een chromecast test gedaan. Deze test is gedaan onder tientallen verschillende chromecasts. 

De test was dan ook erg spannend en veel van de slimme apparaatjes gingen gelijk aan elkaar op! Uiteindelijk hebben wij een paar gekozen die wisten uit te blinken in verschillende categorieën zoals beste design of beste prijs-kwaliteit verhouding.

Ben jij ook benieuwd geworden welke dit zijn? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste chromecasts van 2023!

1. Google Chromecast - Media Streamer

De chromecast die als veruit de beste wist te scoren is deze Google Chromecast. En dat is ook niet zo gek als je je bedenkt hoe razend populair deze chromecast is.

Zo kan je deze super makkelijk aansluiten op je televisie. Hierbij heb je geen gedoe met kabels of een afstandsbediening.

Zodra deze in de tv en het stopcontact zit kan je direct beginnen met casten! Dat is pas fijn. Tevens kan je de chromecast ook toevoegen aan de Google Home app. Hierin kan je 'm een naam naar keuze geven. Dat is pas handig.

Voordelen Google Chromecast - Media Streamer

 • Kan zelfstandig verbinding maken met het internet
 • Geen gedoe met kabels of een afstandsbediening
 • Je kan de chromecast verbinden met de Google Home app

Nadelen Google Chromecast - Media Streamer

 • Enigszins prijzig in verhouding met andere chromecasts

2. Apple TV (2017) - 4K - 64GB

Apple is luxe. Dat is eigenlijk wel algemeen bekend. En de chromecast van Apple TV is daarin geen uitzondering. Wanneer jij dus een ruimer budget hebt om te besteden is deze chromecast net wat voor jou.

En ja: dit is een aardig prijskaartje. Maar daar krijg je dan ook een kwaliteit voor terug die je van Apple kan en mag verwachten.

Zo beschikt de chromecast over een HDMI-poort, een bekabelde internetaansluiting en Wifi en daarnaast ondersteuning voor 4K HDR kwaliteit. Eigenlijk alles erop en eraan dus! En dankzij Apple Airplay kan jij draadloos streamen via je iPhone, iPad of MacBook.

Voordelen Apple TV (2017) - 4K - 64GB

 • Ondersteunt 4K HDR kwaliteit
 • Draadloos streamen via iPhone, iPad of MacBook
 • Beschikt over een HDMI-poort en bekabelde internetaansluiting

Nadelen Apple TV (2017) - 4K - 64GB

 • Deze chromecast is erg prijzig in verhouding met de anderen in dit rijtje

3. Google Chromecast 3 Smart - TV-dongle

En nog een topper van Google: de Google Chromecast 3 Smart. Dit is de allernieuwste chromecast van Google en ondersteunt vrijwel iedere soort en merk televisie.

Je kan de chromecast super makkelijk installeren met behulp van je smartphone. Dit werkt op Android maar ook gewoon op Apple iOS.

Daarnaast is de chromecast geschikt voor super veel apps zoals Ziggo, Netflix, Disney+, HBO én Viaplay. En doordat de chromecast van een compact en dun formaat is kan je deze heel makkelijk wegwerken. Zo blijft je interieur even mooi!

Voordelen Google Chromecast 3 Smart - TV-dongle

 • Makkelijk te installeren met behulp van je smartphone, op zowel Android als iOS
 • Door het compacte formaat is de chromecast heel makkelijk weg te werken
 • Geschikt voor heel erg veel verschillende apps zoals Netflix, Disney+ en Viaplay

Nadelen Google Chromecast 3 Smart - TV-dongle

 • Je hebt geen 4K beeld

4. Nokia - Streaming Box - 8000 - 4K Ultra HD

Op het gebied van de prijs-kwaliteit verhouding werd al snel duidelijk dat de Nokia streaming box de beste is. De prijs is namelijk zeer redelijk als je kijkt naar de kwaliteit die je ervoor terug krijgt!

En ja: deze is van het bekende merk Nokia! En de chromecast is haast net zo onverwoestbaar als de telefoons. Daarnaast is de chromecast geschikt voor Viaplay, HBO Max en nog veel meer.

En dit alles kan je kijken in 4K Ultra HD kwaliteit. Dit is maar liefst 4 keer zo scherp als bij standaard resolutie. Zelfs het installeren van de chromecast is super simpel dankzij de installatiegids.

Voordelen Nokia - Streaming Box - 8000 - 4K Ultra HD

 • Wordt geleverd met een installatiegids
 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Geniet van 4K Ultra HD kwaliteit

Nadelen Nokia - Streaming Box - 8000 - 4K Ultra HD

 • De batterijen moeten wel eens in de zoveel tijd vervangen worden

5. Media Streamer - Smart HDMI Dongle - Full HD

En dan tot slot nog de Media Streamer van Huayu. Deze wist als beste te scoren op het gebied van design. En dat is ook niet zo gek. Er is over werkelijk alles goed nagedacht.

Zo kan je de chromecast bedienen via je Windows PC, de speciale Video App, Android en Apple! Overigens werkt de chromecast op een televisie, projector én monitor.

Je kan dus wel stellen dat deze van alle markten thuis is. En de media streamer ondersteunt dan ook nog eens wifi op de 5GHz band. Hierdoor kan je streamen in een hoge resolutie naar je televisie! Een terechte laatste plek.

Voordelen Media Streamer - Smart HDMI Dongle - Full HD

 • Heel erg makkelijk en snel te installeren
 • Is aan te sluiten op de televisie, projector of monitor
 • De media streamer ondersteunt wifi op de 5GHz band 

Nadelen Media Streamer - Smart HDMI Dongle - Full HD

 • De chromecast werkt alleen goed als de wifi verbinding ook goed is

Welke chromecast is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke chromecast is het beste?" hebben we een uitgebreide chromecast test gedaan. Hierin hebben we verschillende chromecast producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke chromecast op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook chromecast aanbiedingen?

Wil jij een chromecast kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste chromecast kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende chromecast producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook