Full Width Featured Image With Sidebar
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste Autostoel Test [2023]

Best Geteste Autostoel

Maxi-Cosi Rodifix AirProtect

De beste autostoel test voor de kleintjes was dit jaar wederom erg interessant en tevens ook spannend. Uiteindelijk was er een duidelijke winnaar naar voren gekomen: de Maxi-Cosi Rodifix AirProtect!

Dit autostoeltje is verkozen tot de beste van 2023. EN dat verbaast ons eigenlijk niet. Zo past dit stoeltje in iedere auto, ongeacht het formaat.

Daarnaast is Maxi-Cosi een ontzettend bekend babymerk en zijn ze specialist op het gebied van kindermobiliteit. Hierdoor weet je sowieso dat je goed zit.

Oh, en nog een goed puntje: de autostoel is voorzien van een speciale, innovatie AirProtect technologie. Hierdoor wordt het risico op hoofdletsels verminderd met maar liefst 20%!

Als kersverse ouder zijn er een hele hoop dingen die je moet voorbereiden voor de komst van je kleintje. Hierbij is het ook belangrijk dat je je kindje kan vervoeren in de auto natuurlijk. 

En daarvoor heb je een autostoeltje nodig. Deze zijn speciaal ontworpen om jouw kind veilig mee te kunnen nemen in de auto. Je wil natuurlijk het allerbeste voor je kind, waardoor je je misschien afvraagt: Welke autostoel is het beste?

En dat hebben wij voor je onderzocht. Zo hebben wij alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste autostoel.

Daarnaast hebben wij erg veel verschillende veilige kinderzitjes voor in de auto met elkaar vergeleken. Zo kunnen wij jou voorzien van de beste kwaliteit en daarmee ook de beste testresultaten. De resultaten van de beste autostoel test kan je vinden aan het eind van dit artikel. Daar staat je een selectie te wachten met de allerbeste autostoeltjes!

Top 5 Beste Autostoelen

Beste koop autostoel
1. Maxi-Cosi Rodifix AirProtect

Beste luxe autostoel
2. Maxi-Cosi Rodifix AirProtect® Autostoeltje - Frequency Black

Beste prijs-kwaliteitverhouding autostoel
3. Maxi-Cosi Axiss Autostoeltje

Beste budget autostoel
4. Maxi-Cosi CabrioFix Autostoeltje

Beste design autostoel
5. Maxi-Cosi Priori SPS Autostoeltje


Top 10 beste autostoelen  

Heb je geen zin of tijd om dit hele artikel te lezen? Hieronder hebben we een knop staan waarbij je in 1x doorgestuurd wordt naar de top 10 beste autostoelen bij Bol.com. Hierdoor zie je direct welke bars momenteel het meest verkocht worden.


Waar moet je op letten bij het kopen van een autostoel?

Een autostoel is eigenlijk onmisbaar wanneer je een klein kindje in huis hebt. Het zorgt ervoor dat je je baby heel makkelijk en veilig mee kan nemen in de auto. Een vraag die veel moeders hebben is dan ook: ''Wat is de beste autostoel van 2023?" Je wil natuurlijk het beste voor je kind. 

Zoals beloofd hebben wij alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste autostoel. Zo weet je zeker dat je goed zit en verzeker je jezelf van een goede kwaliteit!

Veiligheid

Veiligheid staat voorop, letterlijk en figuurlijk. Je wil natuurlijk dat er niks met je baby kan gebeuren terwijl jij achter het stuur zit. 

Zeker niet wanneer er bijvoorbeeld een ongeluk gebeurd. Gelukkig zijn er veel autostoeltjes die beschikken over speciale veiligheidsvergrendelingen en andere handige functies waardoor je kindje gegarandeerd veilig blijft. En dat is toch wel zo belangrijk. 

Gewicht van het stoeltje

Het zal met enige regelmaat voorkomen dat je het stoeltje moet tillen. Van een verre parkeerplaats naar een winkel bijvoorbeeld.

Het is dan wel zo fijn dat het stoeltje niet loodzwaar is. Dat maakt het meenemen namelijk onnodig moeilijk. Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat je het gewicht van je baby erbij op moet tellen.

Bekleding

Baby's zijn nou eenmaal knoeikontjes. Dat betekent dat de kans op vlekken in het stoeltje zeer aanwezig zijn. Daarom is het handig dat de bekleding afneembaar is.

Zo kan je dit wassen en blijft de stoel ook lekker schoon. En nog belangrijker, je kind zit dan ook lekker fris en schoon in de auto. 


Wat is de beste autostoel van 2023?

Wij hebben zeer uitgebreid gekeken naar verschillende factoren zoals de veiligheid en bekleding. Op basis van deze punten hebben wij een autostoel test uitgevoerd.

Zoals we al eerder hebben aangegeven heeft deze test plaatsgevonden onder tientallen verschillende autostoelen. Uiteindelijk wisten een paar van de autostoelen zich te onderscheiden op verschillende gebieden zoals beste design en beste prijs-kwaliteiterhouding. 

Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar welke autostoelen in onze top vijf zijn belandt? Dan presenteren wij je bij deze graag de top vijf beste autostoelen van 2023!

1. Maxi-Cosi Rodifix AirProtect

Eindcijfer: 9.8

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

De uiteindelijke winnaar van de beste autostoel test is de Maxi-Cosi Rodifix airprotect. Deze is verkozen tot de beste autostoel van 2023, en wij begrijpen wel waarom.

Zo is deze autostoel verkrijgbaar in maar liefst 129 (!) verschillende kleuren. Zo heb je genoeg keuze dus! Maar dat is uiteraard niet alles.

Daarnaast past deze autostoel in iedere soort auto, zowel groot als klein. En van veiligheid ben je overigens ook gegarandeerd. De stoel is namelijk voorzien van de speciale Air-Protect technologie die ervoor zorgt dat de kans op o.a. hersenletsel met maar liefst 20% verminderd wordt. 

Voordelen Maxi-Cosi Rodifix AirProtect

 • Je baby is super veilig dankzij de speciale Air-Protect technologie
 • Verkrijgbaar in maar liefst 29 verschillende kleuren 
 • Past in iedere soort auto, zowel groot als klein. Dus ook in die van jou!

Nadelen Maxi-Cosi Rodifix AirProtect

 • Enigszins zwaar voor sommige mensen 

2. Maxi-Cosi Rodifix AirProtect® Autostoeltje - Frequency Black

Eindcijfer: 9.2

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

En nog een topper van het bekende merk Maxi-Cosi in dit rijtje! Wanneer je iets meer budget te besteden hebt en je dit graag wil investeren in je babyspullen is dit de perfecte autostoel. Maxi-Cosi is een merk dat bekend staat om zijn veilige autostoelen en kinderwagens, daarom is dit de beste autostoel voor je baby 

Voor de ietwat hoge prijs krijg je namelijk een goede kwaliteit terug! Zo groeit deze stoel mee met je kindje. Je kan de rugleuning namelijk verstellen in hoogte!

Dan hoef je naarmate je kindje ouder wordt ook geen nieuwe autostoel te kopen. Dat bespaart dan weer geld. Daarnaast ben je verzekerd van een goede veiligheid omdat deze autostoel ook is voorzien van de Maxi-Cosi RodiFix Airprotect. 

Maxi-Cosi Rodifix AirProtect® Autostoeltje - Frequency Black

 • Groeit mee met je kind en daardoor op lange termijn te gebruiken
 • Je bent verzekerd van een goede veiligheid dankzij de speciale RodiFix Airprotect
 • Makkelijk te installeren in je auto

Maxi-Cosi Rodifix AirProtect® Autostoeltje - Frequency Black

 • Leveringstijd is tussen de 1 à 2 weken

3. Maxi-Cosi Axiss Autostoeltje - 90° draaibaar

Eindcijfer: 8.9

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Wanneer je het hebt over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit heb je het ongetwijfeld over deze autostoel van Maxi-Cosi. Deze scoorde als veruit de beste op het gebied van de verhouding prijs-kwaliteit.

En dat is niet zonder reden. Zo is dit autostoeltje maar liefst 90 graden draaibaar! Hiermee kan jij je kindje super makkelijk in het stoeltje zetten en er ook net zo makkelijk weer uithalen.

En dat is natuurlijk wel zo fijn. En de hoes is tevens ook te verwijderen. Hierdoor zorg je dat je kind lekker fris in het stoeltje kan zitten.

Voordelen Maxi-Cosi Axiss Autostoeltje - 90° draaibaar

 • Zeer goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Verwijderbare hoes die je kan wassen zodat je kind fris en schoon in het stoeltje zit 
 • De stoel is 90 graden te draaien waardoor jij je kind heel makkelijk in- en uit de stoel kan halen

Nadelen Maxi-Cosi Axiss Autostoeltje - 90° draaibaar

 • In sommige kleuren is de autostoel uitverkocht en kan het zijn dat deze ook niet meer op voorraad komt

4. Maxi-Cosi CabrioFix Autostoeltje

Eindcijfer: 8.4

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Ook wanneer je een iets kleiner budget hebt zijn er erg goede autostoeltjes verkrijgbaar. Stoeltjes die jouw kind net zo veilig kunnen houden, maar dan tegen een lagere prijs!

En dan is deze Cabriofix van Maxi-Cosi een echte topper. Dit stoeltje is namelijk zeer licht en daardoor heel makkelijk te dragen. 

Daarnaast is deze autostoel ook over te zetten op een kinderwagen. Hierdoor is deze dus eigenlijk multifunctioneel! En nog een pluspuntje: deze kan vastgezet worden met een autogordel.

Voordelen Maxi-Cosi CabrioFix Autostoeltje

 • Kan vastgezet worden met een autogordel
 • Het stoeltje is zeer licht en daardoor makkelijk te dragen
 • Te koop voor een zeer lage prijs in verhouding tot soortgelijke autostoeltjes

Nadelen Maxi-Cosi CabrioFix Autostoeltje

 • Past niet in de 3 ways isofix van Maxi-Cosi

5. Maxi-Cosi Priori SPS Autostoeltje - Oak Brown

Eindcijfer: 8.1

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Tot slot wist deze topper van Maxi-Cosi nog een plekje te bemachtigen in onze top vijf. Namelijk de Maxi-Cosi SPS+ Priori autostoel!

Deze scoorde het beste op het gebied van design. Zo heb je de keuze uit maar liefst 12 verschillende kleuren! En de hoes is zo ontworpen dat je deze kan afnemen en heel makkelijk kan wassen.

Daarnaast is de autostoel ook uitgerust met speciale harnashaken die het harnas openhouden wanneer je je kind in de stoel zet. Handig, ben je binnen een handomdraai klaar!

Voordelen Maxi-Cosi Priori SPS Autostoeltje - Oak Brown

 • Zeer mooi design in veel verschillende kleuren
 • De hoes is afneembaar waardoor je deze makkelijk kan wassen en je kind kan voorzien van een fris autostoeltje
 • Harnashaken houden het harnas open waardoor je je kind heel makkelijk in de stoel kan zetten 

Nadelen Maxi-Cosi Priori SPS Autostoeltje - Oak Brown

 • Enigszins zwaar om te tillen

Welke autostoel is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke autostoel is het beste?" hebben we een uitgebreide autostoel test gedaan. Hierin hebben we verschillende autostoel producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke autostoel op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook autostoel aanbiedingen?

Wil jij een autostoel kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste autostoel kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende autostoel producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook