Full Width Featured Image With Sidebar
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste Amerikaanse koelkast [2023]

Best Geteste Amerikaanse koelkast

LG GSJ361DIDV Door-in-Door

Deze LG GSJ361DIDV door-in-door Amerikaanse koelkast is een echte parel. Sterker nog, deze koelkast is zelfs door ons verkozen tot de beste Amerikaanse koelkast van 2023! Wanneer jij dus een Amerikaanse koelkast aanbieding wil scoren waar je 'u' tegen je zegt kunnen wij je deze ten zeerste adviseren.

Maar wat maakt de Amerikaanse koelkast dan zo goed? Nou, doordat dit een door-in-door model is kan jij je meest gebruikte spullen heel makkelijk uit de koelkast halen én dan ook nog eens energie besparen. Hoe fijn!

En dat is natuurlijk niet alles wat deze koelkast zo goed maakt. Er is namelijk ook een speciale water- en ijs dispenser aanwezig aanwezig waardoor je altijd koel water en ijsblokjes tot je beschikking hebt. Tevens heb je door de topklasse kwaliteit van deze koelkast er nog jarenlang plezier van!

De Amerikaanse koelkast wordt in Nederland steeds populairder. En dat is eigenlijk ook helemaal niet zo gek. Het model is namelijk bekend omdat het koel- en vriesgedeelte naast elkaar zijn geplaatst. Hierdoor heb je extra veel ruimte in je koelkast. En dat komt toch altijd goed van pas.

Het aanbod in Amerikaanse koelkasten is dan ook reuze. Hierdoor vraag je je misschien af: welke Amerikaanse koelkast past het beste bij mij? Daar gaan wij je met dit artikel antwoord op geven. Zo hebben wij een aantal punten op een rijtje gezet die ervoor zorgen dat een Amerikaanse koelkast kopen een appeltje eitje wordt.

Tevens hebben wij ook een Amerikaanse koelkast test gedaan. In die test hebben wij tientallen verschillende koelkasten met elkaar vergeleken en beoordeeld. Uiteindelijk hebben de beste koelkasten een plekje gekregen in deze top vijf. Benieuwd hiernaar? Dan adviseren wij je om snel verder te lezen!


Top 5 Beste Amerikaanse koelkasten

Beste Koop Amerikaanse koelkast
1. LG GSJ361DIDV Door-in-Door

Beste prijs-kwaliteit verhouding Amerikaanse koelkast
2. Candy CHSVN 174X

Beste luxe Amerikaanse koelkast
3. Samsung RS68A8821B1

Beste budget Amerikaanse koelkast
4. Exquisit SBS145-040FSLM

Beste design Amerikaanse koelkast
5. LG GSJ361DIDV - Door-in-Door


Top 10 beste Amerikaanse koelkasten

Ben jij nou op zoek naar een goede Amerikaanse koelkast, maar heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen zorgen! Klik op de knop hieronder en je komt direct terecht bij de top 10 beste Amerikaanse koelkasten van 2023. Dat is pas makkelijk!


Waar moet je op letten bij het kopen van een Amerikaanse koelkast?

Goed, de Amerikaanse koelkast is dus razend populair. En hierdoor kan het nog best een opgave zijn om een goede koelkast te vinden. Misschien zie je zelfs door de bomen het bos niet meer! Gelukkig zijn wij er om je te helpen zodat je niet dagenlang hoeft te zoeken naar een goede koelkast. 

Hieronder hebben wij een paar punten op een rijtje gezet waar je op kan letten tijdens het kopen van zo'n koelkast. Op die manier wordt dat een appeltje eitje. En let daarbij vooral ook op wat je zelf belangrijk vindt. Zo hoeft de beste Amerikaanse koelkast volgens de consumentenbond niet de beste te zijn in jouw situatie. 

Formaat

Ten eerste is het uiteraard goed om even te kijken naar het formaat van de koelkast. Je moet er immers wel ruimte voor hebben! Meet dus van tevoren op hoeveel ruimte je maximaal hebt voor de Amerikaanse koelkast. En zoek vervolgens naar een model die niet groter is dan dit. Zo voorkom je vervelende teleurstellingen achteraf!

Garantie

Naast formaat doe je er ook verstandig aan om te kijken naar de garantie. De garantie is uiteraard jouw soort van 'verzekeringsmiddel' dat het product ten minste zoveel jaar meegaat. Mocht er binnen die gestelde garantietermijn dan iets niet goed zijn kan je hierover contact opnemen met de verkoper.

Die is binnen de termijn verplicht jou hierbij verder te hebben. Er wordt dan samen met jou gekeken naar een passende oplossing. Dat kan bijvoorbeeld een nieuwe koelkast zijn of een vergoeding van het aankoopbedrag (of een deel daarvan om de koelkast bijvoorbeeld te laten repareren).

Energielabel

Tot slot is ook het energielabel best belangrijk. Wanneer jouw koelkast energielabel E heeft is deze namelijk veel minder energiezuinig dan bijvoorbeeld A of B. De minder zuinige koelkasten zijn vaak goedkoper. Daar staat echter tegenover dat je meer geld kwijt bent aan stroom.

Hoe energiezuiniger, hoe minder geld je kwijt bent aan stroom en hoe beter dit is voor het milieu. Maar deze koelkasten zijn vaak wel een stukje prijziger. Bedenk je dus goed hoeveel geld je over hebt voor de koelkast en hoe belangrijk je het energielabel vindt.


Wat is de beste Amerikaanse koelkast van 2023?

Zoals wij eerder hebben aangegeven zijn wij dus op zoek gegaan naar de beste Amerikaanse koelkast van 2023. In deze test hebben wij tientallen verschillende Amerikaanse koelkasten met elkaar vergeleken aan de hand van verschillende criteria. En of de test spannend was!

Na lang en uitgebreid testen hebben wij een selectie gemaakt van de vijf best-scorende koelkasten. Die wisten zo een plekje te bemachtigen in onze top vijf. Ook benieuwd naar deze toppers? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste Amerikaanse koelkasten van 2023!

1. LG GSJ361DIDV Door-in-Door

De koelkast die een (terechte) eerste plek heeft weten te verdienen in onze top vijf is de LG GSJ361DIDV Door-in-Door Amerikaanse koelkast. Dit model wist op alle vlakken als beste uit de verf te komen. En dat begrijpen wij wel! Dit is namelijk een koelkast met ijsblokjes. 

Door middel van de handige water- en ijs dispenser heb jij altijd ijsblokjes en koud water tot je beschikking. Dat is pas handig met feestjes! Daarnaast kan je dankzij het door-in-door model veel gebruikte producten snel uit de koelkast pakken en daarmee ook energie besparen.

Goed voor jou, je portemonnee en ook nog eens voor onze aarde. Tevens is dit ook een topklasse bouwkwaliteit. Wat je eigenlijk ook mag verwachten van een bekend merk als LG. Hierdoor heb jij nog jarenlang plezier van deze toffe, Amerikaanse koelkast.

Voordelen LG GSJ361DIDV Door-in-Door

 • Door-in-door model zorgt ervoor dat jij veelgebruikte producten makkelijk kan pakken én energie kan besparen
 • De koelkast is uitgerust met een water- en ijsdispenser
 • Gemaakt van topklasse bouwkwaliteit waardoor je nog jarenlang plezier hebt van de koelkast

Nadelen LG GSJ361DIDV Door-in-Door

 • Vrij prijzig in verhouding met sommige andere Amerikaanse koelkasten

2. Candy CHSVN 174X

Op nummer twee in dit lijstje staat de Candy CHSVN 174X Amerikaanse koelkast. Wanneer je op zoek bent naar een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit zit je zeker weten goed met deze. 

Voor de relatief lage prijs haal je namelijk een hele goede kwaliteit in huis. En om dan nog maar te spreken over de toffe functies! Er is namelijk een speciale No Frost functie.

Hierdoor hoef je het vriesgedeelte van de koelkast nooit te ontdooien. Hoe handig is dat? En dankzij de bouwkwaliteit in de middenklasse gaat deze koelkast ook langer mee dan gemiddeld. Zo krijg je echt waard voor je geld.

Voordelen Candy CHSVN 174X

 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Dankzij de No Frost hoef je het vriesgedeelte van de koelkast nooit te ontdooien
 • Door de bouwkwaliteit in de middenklasse gaat deze koelkast langer mee dan gemiddeld

Nadelen Candy CHSVN 174X

 • De koelkast beschikt niet over een ijsblokjes dispenser

3. Samsung RS68A8821B1

Als je een iets ruimer budget hebt om te besteden is deze koelkast net wat voor jou. Want naast telefoons maakt Samsung ook koelkasten! Deze Samsung RS68A8821B1 is dan ook een absolute topper in dit rijtje. De koelkast is aan de prijzige kant. Maar daar krijg je dan ook een hele goede kwaliteit voor terug!

Zo heeft de koelkast een inhoud van maar liefst 634 liter waardoor dit een zeer ruime Amerikaanse koelkast is. Daarnaast kan je door de Smart Conversion ook nog eens gebruik maken van zowel een vries- als koelgedeelte. Dat is pas praktisch. En ja: ook met deze koelkast kan je ijskoud water drinken en genieten van ijsklontjes. Het energielabel kan je zelf kiezen, die ligt tussen de E en C.

Voordelen Samsung RS68A8821B1

 • De koelkast heeft een inhoud van 634 Liter
 • Dankzij Smart Conversion kan je gebruik maken van zowel een vries- als koelgedeelte
 • Beschikt over koud water en ijsblokjes

Nadelen Samsung RS68A8821B1

 • Vrij prijzig in verhouding met sommige andere Amerikaanse koelkasten

4. Exquisit SBS145-040FSLM

Ook wanneer je budget niet zo ruim is zijn er genoeg goede Amerikaanse koelkasten te vinden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan deze Exquisit SBS145-040FSLM Amerikaanse koelkast! Dit is een echte budget-vriendelijke koelkast en wist precies daarom een plekje te bemachtigen in de top vijf. En wat maakt m dan zo goed?

Nou, allereerst heeft de koelkast speciale LED verlichting. Handig in het donker. Ook beschikt de koelkast daarnaast over een superkoelfucntie. En daar houdt het ook niet op. De temperatuur kan je heel makkelijk zelf instellen via het ingebouwde touchscreen. Dat is pas echte luxe!

Voordelen Exquisit SBS145-040FSLM

 • Via het touchscreen kan jij heel simpel zelf de temperatuur instellen
 • De koelkast heeft ingebouwde LED verlichting
 • De koelkast beschikt over een superkoel functie

Nadelen Exquisit SBS145-040FSLM

 • De koelkast heeft energielabel F en is daardoor niet de allerzuinigste koelkast

5. LG GSJ361DIDV - Door-in-Door

De laatste koelkast die nog een plekje wist te verdienen in deze top vijf is de LG GSJ361DIDV - Door-in-Door koelkast. Deze scoorde het beste in de categorie design. En dat merk je. Over alles aan deze koelkast is namelijk heel erg goed nagedacht. Zo kan je dankzij het door-in-door design producten die je vaak eet of drinkt veel sneller pakken. Daarvoor hoef je dan niet de grote deur open te doen.

Iets wat ook nog eens energie bespaart! Tevens is er een speciale vershoud zone aanwezig waarin eten tot twee keer langer vers blijft. En als kers op de taart beschikt ook deze koelkast over een ijs- en water dispenser. 

Voordelen LG GSJ361DIDV - Door-in-Door

 • Beschikt over een ijs- en water dispenser
 • Heeft een speciale vershoud zonde waarin eten tot twee keer langer vers blijft
 • Dankzij de no frost functie hoef je nooit meer te ontdooien

Nadelen LG GSJ361DIDV - Door-in-Door

 • De koelkast is van een vrij groot formaat

Welke Amerikaanse koelkast is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke Amerikaanse koelkast is het beste?" hebben we een uitgebreide Amerikaanse koelkast test gedaan. Hierin hebben we verschillende Amerikaanse koelkast producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke Amerikaanse koelkast op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook Amerikaanse koelkast aanbiedingen?

Wil jij een Amerikaanse koelkast kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste Amerikaanse koelkast kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende Amerikaanse koelkast producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook