Full Width Featured Image With Sidebar

Best Geteste 3D printer

Creality 3D Ender-3 v2 - 3D printer

Deze Creality 3D Ender-3 v2 is verkozen tot de beste 3D printer van 2023! Als je dus een goede 3D printer wil scoren kunnen wij je deze ten zeerste adviseren. Zo is deze printer dankzij het erg slimme ontwerp heel erg makkelijk in elkaar te zetten. 

Hier heb je dus geen extra werk aan! Daarnaast is de printer voorzien van een 32-bit Silent Motherboard. Dat betekent dat je een printer in huis haalt die niet alleen snel is maar ook van goede kwaliteit.

Daar bovenop bevat de printer ook nog een nieuwe XY-axis Tensioner. De bediening is tevens oog erg simpel. Dit maakt de printer geschikt voor zowel beginners als ervaren mensen.

De 3D printer wordt tegenwoordig steeds populairder en is voor steeds meer doeleinden te gebruiken. Zo zijn ze al te vinden op kantoor, bij mensen thuis en ook op school! In dit artikel kom jij alles te weten wat belangrijk is over dit nieuwe stukje technologie. 

Zo gaan we onder andere in op een paar punten die jou kunnen helpen bij het vinden van de beste 3D printer. Op die manier heb je er zelf een stuk minder werk van! En dat is nog niet alles.

Wij hebben ook een 3D printer test gedaan. In die test hebben wij tientallen verschillende 3D printers getest en vergeleken. De resultaten van die test staan ook verwerkt in dit artikel. Een 3D printer kopen was nog nooit zo makkelijk!


Top 5 Beste 3D Printers

Beste Koop 3D Printer
1. Creality 3D Ender-3 v2 - 3D printer

Beste Luxe 3D Printer
2. Donrox 4-in-1 Draagbare Compressor Bandenpomp

Beste Budget 3D Printer
3. 3D-Printer Easythreed Model X1

Beste Design 3D Printer
4. Creality Ender-3 PRO - 3D Printer

Beste Prijs-kwaliteit Verhouding 3D Printer
5. 3D-Printer Easythreed Nano


Top 10 beste 3D Printers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Dat kan gebeuren! Gelukkig zijn wij hier op voorbereid. Door op onderstaande knop te drukken kom je direct terecht bij de top 10 beste 3D printers. Zo makkelijk kan het zijn!


Waar moet je op letten bij het kopen van een 3D Printer?

Het vinden van een goede 3D printer kan dus een beste opgave zijn. Daarom zijn wij er om je hierbij te helpen. Want ja: welke 3D printer is het beste? Om een goed antwoord te geven op die vraag hebben wij hieronder een aantal punten op een rijtje gezet.

Deze punten kunnen jou helpen bij het vinden van de beste 3D printer. Daarnaast is het ook nog belangrijk om te letten op je eigen voorkeur. Wat vind jij belangrijk aan een printer? En wat moet deze minstens kunnen? Ga bij jezelf na wat je antwoord is op deze vragen. Kijk dus niet naar de beste 3D printer volgens de consumentenbond (bijvoorbeeld) maar ga uit van je eigen wensen.

Garantie

Allereerst is de garantie iets om goed rekening mee te houden. Een 3D printer is namelijk een vrij kwetsbaar apparaat. De kans dat er iets mis gaat bij de bestelling of bij het in elkaar zetten is daarom nog redelijk groot. En ook een productiefoutje kan wel eens voorkomen.

Kortom: daar wil je bij geholpen kunnen worden. En juist daarom is de garantie zo belangrijk. Als zulke situaties plaatsvinden binnen de gestelde garantietermijn kan je hierop terugvallen. De verkoper kijkt dan met jou naar een passende oplossing.

Gewicht

Het gewicht is ook niet geheel onbelangrijk. Een 3D printer kan namelijk behoorlijk zwaar zijn. En idealiter moet je deze wel kunnen tillen en/of verplaatsen wanneer dat nodig is. En dat gaat lastig als 'ie dan loodzwaar blijkt te zijn.

Kijk daarom ook altijd even goed naar het gewicht van de printer. Zo weet je zeker dat dit niet te zwaar is.

Formaat

En als laatste is het formaat ook nog iets om in het achterhoofd te houden. Bedenk je van tevoren waar de 3D printer moet staan. Meet vervolgens de maximale ruimte op die de printer in beslag kan nemen. 

Op die manier voorkom je dat je een 3D printer koopt waar je eigenlijk helemaal geen ruimte voor hebt. Dat is zonde van je geld, en daarnaast staat deze dan ook alleen maar in de weg. 


Wat is de beste 3D printer van 2023?

Ondertussen zit dit artikel er alweer bijna op. Er is nog één ding dat besproken moet worden. En jawel, dat is de 3D printer test! Zoals eerder aangegeven zijn wij in die test op zoek gegaan naar de beste 3D printers. Dit hebben we gedaan door te testen aan de hand van strenge criteria.

Uiteindelijk waren er een paar 3D printers die beter wisten te scoren als de concurrentie. En zo wisten ze een plekje te bemachtigen in onze top vijf! Ben jij ook nieuwsgierig naar deze printers? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste 3D printers van 2023!

1. Creality 3D Ender-3 v2 - 3D printer

De printer die een eerste plek wist te claimen in onze top vijf is de Creality 3D Ender-3 v2 printer! Deze is dan ook verkozen tot de beste 3D printer van 2023. En dat vinden we ook zeker niet gek.

Zo beschikt deze printer over een 32-bit Silent Motherboard. Dat betekent dat je te maken hebt met zeer goede kwaliteit en het printen ook aardig complex gedaan kan worden. En dat is dan ook zeker nog niet alles. 

Naast de silent motherboard beschikt de printer namelijk ook over een nieuwe XY-axis Tensione. Dat is niet niks! Dankzij het eenvoudige ontwerp zet je de printer makkelijk en snel in elkaar. Zo kan jij binnen no-time al beginnen met 3D printen.

Voordelen Creality 3D Ender-3 v2 - 3D printer

 • Heeft een 32-bit Silent Motherboard
 • Beschikt over een nieuwe XY-axis tensione
 • Dankzij het simpele ontwerp makkelijk in elkaar te zetten

Nadelen Creality 3D Ender-3 v2 - 3D printer

 • Het printbed kan handmatig genivelleerd worden

2. Creality Ender 5 Pro - 3D-printer bouwvolume

Wanneer je een 3D printer wil voor professioneel gebruik is het ven belang dat dat er eentje is van écht goede kwaliteit. Eentje die het liefst ook een paar jaren meegaat. Dan is de Creality Ender 5 Pro net iets voor jou. Deze 3D printer is enigszins duur in vergelijking met andere 3D printers, maar biedt wel een zeer goede kwaliteit. 

De printer heeft een heel erg stevig frame, een dubbele Y-as aandrijving en een bouwplatform dat op en neer beweegt. Daarnaast is dit een PRO-versie, wat betekent dat 'ie standaard is uitgerust met een silent board. Ook dat is weer mooi meegenomen.

Tevens heeft de printer standaard een Alu metal extruder mechanisme voor een zeer betrouwbare extrusie. Oh, en nog een handigheidje: de printer heeft een resume printing functie. Wanneer de stroom uitvalt print deze gewoon verder!

Voordelen Creality Ender 5 Pro - 3D-printer bouwvolume

 • Standaard uitgerust met een silent board
 • Beschikt over een Alu metal extruder mechanisme
 • Heeft een resume printing functie voor bij stroomuitval

Nadelen Creality Ender 5 Pro - 3D-printer bouwvolume

 • Aardig prijzig in verhouding met sommige andere printers 

3. 3D-Printer Easythreed Model X1

Een 3D printer hoeft echt niet duur te zijn. Zeker wanneer je deze wil gebruiken om dingen mee uit te proberen in je vrij tijd zijn er veel budget-vriendelijke printers verkrijgbaar. Zo kan jij oefenen zonder dat je direct een enorme klap met geld kwijt bent. 

En deze Easythreed Model X1 printer is dan een absolute topper! De printer is lekker goedkoop en daardoor ideaal geschikt voor iedereen met een net iets minder groot budget. De lage prijs doet overigens niks af aan de kwaliteit. Zo is de printer vrijwel geruisloos, iets wat vrij uniek is bij de goedkopere modellen. Daarnaast beschikt de printer over een hele simpele one-key printbasis. Ideaal voor beginners.

Voordelen 3D-Printer Easythreed Model X1

 • Te koop voor een vrij lage prijs in verhouding met andere 3D printers
 • Maakt vrijwel geen geluid tijdens gebruik
 • Beschikt over een one-key printbasis

Nadelen 3D-Printer Easythreed Model X1

 • Deze printer is echt alleen geschikt voor beginners

4. Creality Ender-3 PRO - 3D Printer

Op het gebied van design is de Creality Ender-3 Pro de absolute winnaar. Over werkelijk alles aan deze printer is goed nagedacht, en dat merk je ook. Zo is de printer enorm gebruiksvriendelijk en simpel te bedienen. 

Daarnaast heeft dit model verbeterde mechanische eigenschappen door een degelijk 40x40 aluminium extursieprofiel voor de Y-basis. De verbeterde MK10 extruder zorgt ervoor dat de kans op verstoppingen drastisch wordt verminderd.

De voeding is overigens ook nog stabieler gemaakt. Dit product is eigenlijk een verbeterde versie van voorgaande modellen en zorgt mede hierdoor voor een optimale gebruikersbeleving én de mooiste 3D prints. 

Voordelen Creality Ender-3 PRO - 3D Printer

 • Verbeterde mechanische eigenschappen voor een degelijk 40x40 aluminium extursieprofiel
 • Heeft een verbeterde MK10 extruder waardoor de kans op verstoppingen drastisch wordt verminderd
 • Heeft een slim en gebruiksvriendelijk design

Nadelen Creality Ender-3 PRO - 3D Printer

 • De handleiding is niet altijd even duidelijk

5. 3D-Printer Easythreed Nano

Wanneer je het hebt over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, heb je het ongetwijfeld over de Easythreed Nano 3D printer. Deze levert een erg goede kwaliteit tegen een nog betere prijs! Zo is de printer redelijk goedkoop in verhouding met soortgelijke printers. 

Daarnaast is de printer super licht en daardoor ook erg makkelijk te verplaatsen. Je kan overigens niet alleen modellen afdrukken, maar ook eigen creatieve ontwerpen. Denk hierbij aan game-animatie designs, speelgoed of zelfs cadeautjes! 

Je kan het zo gek niet bedenken en het valt wel te maken met de Easythreed Nano. En als kers op de taart is 'ie ook nog eens heel makkelijk in gebruik en ideaal voor beginners.

Voordelen 3D-Printer Easythreed Nano

 • Je kan naast modellen ook eigen creatieve ontwerpen maken
 • Heel erg makkelijk in gebruik en ideaal voor beginners
 • Goede verhouding tussen prijs en kwaliteit

Nadelen 3D-Printer Easythreed Nano

 • Enigszins prijzig voor een beginnersmodel

Welke 3D printer is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke 3D printer is het beste?" hebben we een uitgebreide 3D printer test gedaan. Hierin hebben we verschillende 3D printer producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke 3D printer op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook 3D printer aanbiedingen?

Wil jij een 3D printer kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste 3D printer kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende 3D printer producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken