Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat voor interieur past bij jou?

Als je een huis hebt gekocht of je gaat een huis huren, is het belangrijk dat je gaat nadenken over wat bij jou past op gebied van interieur. Er is zo ontzettend veel mogelijk dat je door de bomen waarschijnlijk het bos niet meer ziet. Kom er daarom achter wat je wil en wat je juist niet wil. Hierdoor is de kans groot dat jouw huisje uiteindelijk echt als een thuis gaat voelen. Dat is natuurlijk wat iedereen wil en makkelijker gezegd dan gedaan. Heb je wat tips nodig? Lees dan vooral even verder en kom erachter wat je kan doen om het perfecte interieur te vinden!


Houd lijstjes bij

Het is handig om lijstjes bij te houden. Zo kan je lijstjes maken van stijlen die je mooi vindt maar ook merken waarvan je denkt dat ze mooi zijn. Zo zijn er ontzettend veel merken die verder gaan dan alleen een kussenhoes bijvoorbeeld en ook nadenken over de rest van de ruimte.

Er wordt veel nagedacht over de aankleding en zo kan je bijvoorbeeld ook bedenken welke merken je wil combineren. Een betaalbare basis kan namelijk goed gepaard gaan met een duurder merk. Denk hier goed over na en houd lijstjes bij. Zo weet je altijd wat je mooi vindt en ben je nooit even de naam kwijt van dat merk van die ene kussenhoes.

Kijk goed om je heen

Het is belangrijk dat je goed om je heen kijkt. Zo kan je inspiratie opdoen bij vrienden en familie. Vind je de stijl van jouw neef heel leuk, maar spreekt die van je oudtante je toch iets minder aan? Allemaal dingen om rekening mee te houden!

Zo kan het ook zijn dat iets je heel mooi lijkt, maar dat je door het te bespreken met mensen, er achter komt dat het toch niet zo’n goede optie was om voor iets te kiezen. Wees hier niet bang voor, mensen willen graag vertellen over de keuzes die zij hebben gemaakt en waarom.

Bepaal jouw eigen stijl

Daarnaast is het wel handig als je weet wat voor stijl jij mooi vindt. Past jouw smaak precies bij een bepaalde stijl of ben je meer van het combineren van stijlen? Ga je voor romantisch of liever modern of landelijk? Wat vind je mooi en wat past in jouw huis? Allemaal dingen om even over na te denken.

Het kan heel lastig zijn om dit te doen. Kijk daarom in bladen en scheur uit wat jij mooi vindt. Zo kan je steeds een beter beeld krijgen van wat jij wil en wat je juist niet wil. Een stijl is heel persoonlijk dus doe dit ook zeker zelf en heb niet te veel invloed van buitenaf. Het moet immers jouw thuis worden!

Vind je duurzaamheid erg belangrijk? Maak dan gebruik van materialen als hout, rotan of gerecyclede stoffen.

Doe inspiratie op

Je kan verder kijken dan alleen bij de mensen die je kent. Zo kan je het beste een account aanmaken op Pinterest om te kijken wat je stijl is. Op deze app/site krijg je ook aanbevelingen gebaseerd op wat jij mooi vindt. Maak hier verschillende borden, een voor bijvoorbeeld de woonkamer en een voor de slaapkamer.

Zo krijg je ook goede aanbevelingen en kom je er steeds meer achter wat je wel wil en wat je niet wil. Mocht je gaan overleggen met een professional, kan je ook altijd je Pinterest boards laten zien. Zo krijgen zij meteen een beeld van wat jij mooi vindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook