Full Width Featured Image With Sidebar
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Welk Vetpercentage heb je nodig voor een sixpack?

Hoewel we een sixpack doorgaans zien als iets waar vooral mannen naar streven, kan het natuurlijk ook voor vrouwen. Het verschil is wel dat vrouwen doorgaans méér vet moeten verliezen voor hun sixkpack zichtbaar is, en dat heeft vooral te maken met de manier waarop vrouwen vet opslaan.

Als je méér wilt weten over een sixpack voor een vrouw en vetpercentage, wat je daarvoor moet doen en wat het inhoudt, dan kan het volgende overzicht je zeker helpen!

Wat is een sixpack?

Een sixpack is kortweg de verzameling van rechte buikspieren die zich ter hoogte van de navel bevinden, en van onder aan de lies tot een stukje onder de borst doorlopen. De meeste mensen die met gezondheid en fitness bezig zijn, dromen ervan om een sixpack te verkrijgen. Het is zowat het symbool van een fit en sterk lichaam, en getuigt van een sterke discipline op het vlak van voeding en beweging.

Zowel voor mannen als voor vrouwen is het zeker mogelijk om een sixpack te krijgen, maar er zijn wel enkele belangrijke verschillen. Zo ligt het vetpercentage vrouwen sixpack doorgaans een stuk hoger dan bij mannen. Zoals vermeld heeft dit vooral te maken met de manier waarop vrouwen lichaamsvet in het lichaam opslaan.

De reden waarom men een sixpack zo noemt is natuurlijk door het feit dat er bij een relatief laag vetpercentage de bovenste zes afzonderlijke spierbuiken zichtbaar zijn. Het vet ter hoogte van de buik is in dat geval voldoende verdwenen om de onderliggende spiervezels uit te doen komen.

Bij welk vetpercentage wordt mijn sixpack zichtbaar?

Deze vraag is eigenlijk niet zo eenvoudig te beantwoorden, juist doordat elk lichaam anders is. Sommige vrouwen hebben van nature grotere buikspieren, waardoor ze zelfs bij een relatief hoog vetpercentage toch een zichtbare sixpack hebben. Bij andere vrouwen zijn die spieren dan weer minder ontwikkeld, waardoor ze zelfs bij een laag percentage vet toch niet zichtbaar zijn.

Bij het vetpercentage vrouwen sixpack kan doorgaans gesteld worden dat deze zichtbaar zijn aan een vetpercentage van 18%, wat gezien wordt als de ondergrens voor een goede gezondheid. Om dit doel te bereiken moeten de meeste vrouwen:

 • Veel aandacht besteden aan hun voeding
 • Regelmatig sporten
 • Voldoende oefeningen doen om de buikspieren groter en sterker te maken
 • Een beetje geluk hebben met hun genen

Kortom, een sixpack krijgen als vrouw is niet bepaald gemakkelijk, maar het kan natuurlijk wel. Met een beetje doorzettingsvermogen, discipline op het vlak van sport en voeding en sterke genen is het zeker mogelijk om zichtbare buikspieren te kweken!

De rol van voeding bij het krijgen van een sixpack

Nu je meer weet over het sixpack vrouw vetpercentage, is het ook belangrijk om in te zien dat vooral voeding een grote rol speelt. Iedereen die wil afvallen en op een gezonde manier lichaamsvet wil verliezen, moet op zijn of haar voeding letten. Hieronder enkele tips:

 • Eet voldoende fruit, volkeren granen en verse groenten
 • Eet regelmatig én niet te veel in één keer
 • Probeer je hoeveelheid snelle suikers en koolhydraten te vermijden
 • Eet voldoende eiwit voor de opbouw van je spiermassa
 • Zorg dat je genoeg gezonde vetten eet, voor een gezonde hormonale balans

Zolang je je aan deze richtlijnen houdt en daarbij minstens drie keer per week matig intensief sport (met de focus op je buikspieren, maar nog het beste van al oefeningen voor al je lichaamsspieren), dan is het verkrijgen van een sixpack als vrouw zeker een mogelijkheid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook