Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Vaatwasmachine schoonmaken? Dit zijn de 4 beste manieren!

De vaatwasser, een geweldig en onmisbaar apparaat in bijna elke keuken. Hoe heerlijk is het om na het eten de afwas in de vaatwasser te zetten om vervolgens niet te hoeven afwassen? Dat wil iedereen wel. Een vaatwasser is vaak wel een investering en je moet er dan ook voor zorgen dat de vaatwasser goed schoon blijft. Zo moet je het af en toe reinigen, om ervoor te zorgen dat de vaatwasser jouw vaat goed schoon blijft maken. Schoonmaken in een vieze omgeving werkt namelijk niet. Hieronder lees je een aantal tips over het schoonmaken van je vaatwasser.


Eens in de twee maanden

Hoe je je wasmachine eens in de twee weken wel echt moet schoonmaken, hoef je de vaatwasser maar eens in de twee maanden te reinigen. Als je dit niet doet kan het voorkomen dat je alsnog vieze vaat uit de vaatwasser haalt. Ook kan het zo zijn dat het servies gaat stinken en het is belangrijk om dit te voorkomen. Doe dit klusje dan ook eens in de twee maanden, je bent er namelijk niet lang mee bezig en zal er wel lang plezier van hebben.

Turn up the heat

Er zijn verschillende dingen die je moet en kan doen om de vaatwasser schoon te houden. Zo kan je eens in de zoveel tijd zorgen dat je een volledig, heet programma draait. Zo worden de resten van schoonmaakmiddel en vieze vaat uit de vaatwasser zelf gespoeld. Hierdoor houd je een mooie schone vaatwasser. Niet heel milieubestendig, maar af en toe is het nodig om de vaatwasser eens goed heet te laten draaien zodat elk hoekje ook mee wordt gepakt. Doe dit dan ook vooral.

Maak de filters schoon

De filters in de vaatwasser hebben het hard te voorduren, het vieze water wordt namelijk via de filters afgepompt. De filters filteren of zeven het vuil waardoor het niet in de waterleiding komt. Er zijn vaak verschillende filters, waardoor eerst het grove vuil wordt tegengehouden en dan de kleinere restjes pas. Na verloop van tijd worden de filters vettig en dit kan stank veroorzaken en vuil op je vaat. Maak de filters los en haal ze uit elkaar om ze vervolgens goed af te spoelen onder de kraan en schoon te maken. Zo kan je er lang mee vooruit.

Kant en klaar

Je kan ook vaatwasser tabletten kopen om de vaatwasser te reinigen. Hierbij moet je opvolgen wat er op de verpakking staat. Vaak moet je dit blokje in de vaatwasser doen en een hete lege ronde laten draaien waardoor de vaatwasser schoon wordt. Daarnaast kan je altijd een neutraliser kunnen hebben hangen in de vaatwasser. Deze vangt de vieze geurtjes op. De meeste van deze dingen hebben zelf ook een geurtje die ze achterlaten, maar hier kan je uiteraard zelf voor kiezen. Vaak komen ze in citroengeur.

Liever je handen uit de mouwen?

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om zelf te gaan schrobben. Dit kost vaak maar 10 minuten dus dat valt ook reuze mee. Zo moet je het filter eruit halen en een warm sopje maken. Hiermee maak je het filter schoon en ook de rest van de vaatwasser kan je afdoen met een zachte borstel. Hierdoor beschadig je de vaatwasser niet van binnen en kan het nog jaren mee. Ook is het belangrijk om de rubbers van de vaatwasser niet te vergeten, dit is namelijk een goede plek voor vuil om te blijven zitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook