Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tips voor het schoonmaken van je wasmachine

De wasmachine schoonmaken, een klus waar niemand ooit zin en tijd voor heeft. Toch moet het op z’n tijd gebeuren, een schone wasmachine is namelijk wel essentieel om jouw kleding optimaal te kunnen wassen en schoonmaken. Je stopt er namelijk van alles in, van hele vuile kleding tot kalkaanslag van het water die je wasmachine vies kan maken. Wil je weten hoe je je wasmachine schoon krijgt? Lees dan vooral even verder en heb nooit meer problemen met het schoonmaken ervan.

Let wel op: gebruik deze tips niet allemaal tegelijk. Als je de middelen bij elkaar doet gaat dit ten koste van je wasmachine. Daarnaast is het van belang dat je tussen de wasbeurten de deur van de wasmachine open laat staan. Zo krijgen bacteriën minder de kans om te groeien.


Wasmachine schoonmaak tips

1. Doe het met enige regelmaat

Het is van belang dat je eens a twee keer per maand de wasmachine schoonmaakt. Dit klinkt heel heftig en ik hoor je al zuchten, maar dat is absoluut niet nodig. De wasmachine hoef je namelijk niet te boenen, dit kan de machine namelijk helemaal zelf.

Het enige dat je hoeft te doen is te zorgen dat je aan een aantal dingen denkt tijdens het gebruik en eens a twee keer per maand zorgt dat de wasmachine schoon kan worden. Moeilijk is het gelukkig niet en hard werken al helemaal niet!

2. Was op een hoge temperatuur

Het wassen op 30 graden is natuurlijk hartstikke goed voor het milieu . Daarnaast is het ook goed voor de energierekening. Vetresten en vuilresten blijven met 30 graden wel makkelijker in de wasmachine zitten. Het wordt aangeraden om eigenlijk wekelijks de wasmachine een ronde te laten draaien op 90 a 95 graden.

Zo dood je alle bacteriën die achtergebleven zijn. Stop hier dan wel geen kleding bij in, dat is uiteraard niet goed voor de kleding zelf. Wel zal je wasmachine er blij van worden

3. Gebruik een kopje soda

Je kan de wasmachine schoonmaken door een kopje soda te gebruiken. Gebruik tussen een half kopje en een heel kopje, absoluut niet meer dan dat. Vervolgens stel je in dat de wasmachine een programma draait op 90 tot 95 graden om te zorgen dat het brandschoon wordt. Het soda zal de wasmachine schoonmaken zonder resten achter te laten, hierdoor hoef  je er niet veel moeite in te steken.

4. De kracht van natuurazijn

Natuurazijn is krachtig en dit moet je niet verwarren met schoonmaakazijn. Zo moet je absoluut geen schoonmaakazijn in je wasmachine doen, dit is ontzettend slecht voor de rubbers. Het gebruik van natuurazijn gaat als volgt. Sluit de deur van de wasmachine en giet de inhoud van de fles natuurazijn in het zeepbakje.

Zet vervolgens weer de wasmachine in op de heetste stand (wederom rond de 90 a 95 graden) en laat het programma draaien. Na afloop is je wasmachine weer als nieuw!

5. Gebruik een vaatwastablet

In de wasmachine kan vetluis gaan zitten. Dit heeft meestal een nare geur, dus mocht de geur van je wasmachine niet fijn zijn dan is de kans groot dat het vetluis is. Dit kan je tegengaan door twee vaatwasblokjes te gebruiken.

Deze doe je in het zeepbakje en wederom zet je de wasmachine op de heetste stand. Het vaatwastablet zal de wasmachine van binnen reinigen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken