Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat te doen tegen hoofdpijn? 10 Tips hoofdpijn tips die direct werken!

We hebben er allemaal wel eens last van, hoofdpijn. De een heeft het vaker en heftiger dan de ander, maar het is in alle gevallen eigenlijk heel vervelend. Het enige dat je wil doen met hoofdpijn is op bed gaan liggen en ontsnappen van de werkelijkheid. Niet altijd is het zo heftig, maar vermoeiend dat is het zeker wel. Hieronder staan wat tips beschreven die wellicht kunnen helpen bij hoofdpijn. Het is natuurlijk geen garantie dat deze tips bij jou werken, maar het is zeker het proberen waard.


1. Hydrateer

Een van de grootste oorzaken van hoofdpijn is dat je niet genoeg hebt gedronken en je een vochttekort hebt. Om dit op te lossen moet je zorgen dat je genoeg drinkt en ook als je al hoofdpijn hebt kan het helpen om alsnog water te drinken.

2. Let op je ademhaling

Pijn en stress kan ook komen doordat je niet genoeg let op je ademhaling. Zo kan het helpen als je daar wel op let, want zodra je lichaam pijn voelt, gaat je lichaam op stress leven. Dit kan je voorkomen en minder heftig maken door goed op je ademhaling te gaan letten.

3. Neem een hete douche

Raar maar waar, het kan helpen om een warme of hete douche te nemen. Zorg dat je met douchen het hete water op je nek laat kletteren waardoor je die spieren moet ontspannen. Dit kan ervoor zorgen dat de oorzaak van hoofdpijn afneemt en je je zo wat beter voelt.

4. Neem een kop gemberthee

Gemberthee heeft een anti-ontstekingsremmende werking. Hierdoor kan het ervoor zorgen dat je een deel van de pijn wegneemt. Ook kan thee voor net dat beetje rust zorgen, waardoor de pijn ook wat minder aanwezig wordt.

5. Mediteer

Het kan ook helpen om je aandacht ergens anders op te vestigen. Dit kan je doen door te mediteren, hierdoor kalmeer je vaak wat meer en gaat je aandacht niet meer naar de pijn.

6. Leg een ijsblokje op je slaap

Het kan zijn dat je een kloppend gevoel in je hoofd hebt bij hoofdpijn. Door een ijsblokje op je slaap te leggen verlaag je de temperatuur van het bloed dat naar je brein stroomt. Dit kan ervoor zorgen dat de hoofdpijn afneemt.

7. Eet iets pikants

Het eten van heet en pikant eten kan er ook voor zorgen dat de hoofdpijn afneemt. Eet bijvoorbeeld iets met wat cayennepeper er over heen. Heet eten geeft namelijk wat controle over onze pijnbeleving, wellicht dat het je helpt.

8. Rek je uit

Hoofdpijn komt vaak voort uit gespannen spieren. Door wat nek-streches kan je vaak de spanning verlichten en gaat de hoofdpijn ook wat weg. Rek je dus eens goed uit en focus daarbij op alle verschillende spieren die je uit kan rekken. Hopelijk helpt dit.

9. Geef jezelf een (hoofdhuid)massage

Uit onderzoek blijkt dat je bij een hoofdhuidmassage een bepaalde zenuw raakt waarmee je de klachten kan verminderen. Met een normale massage, gebaseerd op de slapen, kaken en voorhoofd, kan je de bloeddoorstroming stimuleren. Dit zorgt ook vaak voor minder hoofdpijn.

10. Druk op het vlies tussen je duim en wijsvinger

Het kan ook helpen door op het vlies tussen je duim en wijsvinger te drukken. Als je deze plek een minuut masseert en dan de andere hand ook een minuut, kan de hoofdpijn ook afnemen. Hiermee stimuleer je het drukpunt en dat helpt vaak ook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken