Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tips voor een snellere haargroei

Misschien droom je er al jaren van, het hebben van langer haar. De een heeft kort haar en is daar ontzettend blij mee terwijl de ander wel graag een dikke bos met lang haar zou willen hebben. Soms kan je er niet zo veel aan doen maar je kan wel zorgen dat je de haargroei stimuleert. Hier hoef je geen gekke trucjes voor uit te halen. Je zou hiervoor pillen kunnen slikken maar dat is absoluut niet nodig, je zou het ook op een laagdrempelige manier kunnen proberen. Wil je weten hoe je een snellere haargroei stimuleert? Lees dan vooral even verder!


Goede verzorging

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat je goed voor je haar zorgt. Was het daarom goed en zorg op zijn tijd ook voor een maskertje en conditioner. Daarnaast moet je opletten met het gebruik van de föhn en de krul- en stijltang. Dit droogt je haar namelijk ontzettend uit en je haar groeit niet zo snel als het beschadigt is. Het groeit sneller als het gezond is, het hoeft dan namelijk niet te herstellen dus alle aandacht kan in het groeien gaan. Weet ook wat jouw haartype is, zodat je de juiste producten gebruikt onder de douche. Dit kan je doen door dat eens te vragen als je bij de kapper zit, zij hebben namelijk meer kennis hierover dan jij en kunnen je zeer waarschijnlijk goede tips geven.

Drink veel water

Het drinken van veel water is goed voor je huid, dat weet iedereen inmiddels wel. Maar buiten dat het alleen goed is voor je huid, doet het ook wonderen voor je haar. Op deze manier kan het gezond gaan groeien en dat zal sneller gaan. Water is namelijk nodig voor de opbouw van je haar en hierdoor groeit het ook sneller. Het is dus niet alleen goed voor je huid en voor de lijn, maar zelfs voor je haar! Drink dus voldoende water, liever iets te veel dan iets te weinig.

Kammen

Het is natuurlijk goed om je haren te kammen om te zorgen dat het er netjes uit ziet, maar het doet wel meer goeds voor je haar. Zo stimuleer je de haarzakjes met het kammen van je haar en hierdoor zal je haar sneller groeien. Twee keer per dag je haren kammen is namelijk voldoende, je hoeft echt niet de hele dag je haar te kammen. Door het te vaak te kammen maak je het ook kapot, dus doe dat vooral ook weer niet. Kammen is goed voor je haar maar te veel is natuurlijk ook niet de bedoeling.

Zon

Vitamine D is goed voor je haar, daardoor groeit je haar namelijk ook sneller. Bij de meeste mensen groeit het haar in de zomer sneller dan in de winter, dat komt precies hier door. Je hebt er natuurlijk geen invloed op maar probeer te onthouden dat een beetje vitamine D dus ook goed is voor je haar. Niet te veel zon trouwens, dan droog je je haar weer uit en werkt het in de tegenovergestelde richting.

Gebruik Aloë Vera

Aloë Vera is een wondermiddel, ook voor je haar. Het bevat namelijk veel vitamines, mineralen en proteïnes. Daarnaast stimuleert het de haargroei. Het helpt als je dit op wekelijkse basis in je haar masseert, dan even laat intrekken en dan goed uitspoelt. Aloë Vera wordt veel gebruikt in cosmeticaproducten, dat is natuurlijk niet zonder reden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken