Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 Tips bij het kopen van een zwembad voor buiten

Een zwembad in de tuin kan erg gaaf zijn. Zeker als je er ruimte en geld voor hebt. Een buitenzwembad kan wel een prijzige aankoop zijn. Daarom zijn er enkele punten waarop je moet letten, bij de aanschaf van een buitenzwembad. Een eigen zwembad zorgt voor langdurig zwemplezier. Het is daarom nodig, om voor goede kwaliteit te gaan. Maar waar let je eigenlijk op, bij het kopen van een zwembad?

Het soort zwembad

Je hebt opblaasbaden, opzetbaden en inbouwbaden. Voor welk soort zwembad kies je eigenlijk? Opblaaszwembaden zijn het goedkoopst. Deze kun je voor een paar tientjes al kopen. Wil je voor een groter en sterker zwembad gaan? Kies dan een opzetzwembad. Het is vooral belangrijk om te kijken, hoeveel personen er van het zwembad gebruik maken.

Ben je met een groot gezin? Kies dan bijvoorbeeld voor een middelgroot zwembad. Laat je alle buurtkinderen in het zwembad spelen? Dan kun je het beste voor een groot opzetzwembad gaan.

Gebruikersgemak

Let ook op het gebruikersgemak. Natuurlijk is het ene zwembad makkelijker te monteren, dan het andere. Een opblaaszwembad kun je eenvoudig opblazen. Dit kan met een (elektrische) zwembadpomp. Er zijn ook “easyset-zwembaden”. Hierbij blaas je alleen de rand op. Het zwembad gaat dan vanzelf in vorm staan.

Opzetzwembaden hebben een frame. Je zet eerst het frame in elkaar, vervolgens plaats je het zwembadzeil over het frame heen. Dit soort zwembaden zijn extra stevig en gaan minder snel lek. Inbouwzwembaden daartegen, vragen om professionaliteit. Inbouwen kun je het beste door een vakman of zwembadspecialist laten doen.

Deze zwembaden zijn daarom ook het duurst. Wel heb je langdurig plezier van een inbouwzwembad, omdat deze permanent in de achtertuin kan worden geplaatst. In de wintermaanden hoef je het zwembad alleen maar af te dekken.

Pomp en chloortabletten

Een groot opblaas- of opzetzwembad gebruik je het beste, in combinatie met een zwembadpomp. Je hoeft het water dan niet telkens te verversen. Er zijn verschillende zwembadpompen met verschillende vermogens. Het is belangrijk om naar de inhoud van het zwembad te kijken.

Daarbij kies je voor een passende pomp. Je moet de filter van de pomp eens in de zes maanden vervangen. Verder is het verstandig, om chloortabletten aan het water toe te voegen. Het water blijft dan helderder en schoner. .

Ruimte voor het zwembad

Voordat je een zwembad koopt, moet je de tuin goed opmeten. Bepaal waar het zwembad moet komen. Ook moet je kijken of de ondergrond geschikt is. Een opblaaszwembad kan namelijk lek gaan, als het op scherpe stenen wordt geplaatst. De ondergrond moet bovendien waterpas zijn.

Een hellend zwembad loopt namelijk leeg. Ook kan het zwembad eerder beschadigen, als de ondergrond niet vlak genoeg is. Bepaal aan de hand van de ruimte, hoe groot je zwembad moet zijn. Voor elke tuin is er wel een passend formaat verkrijgbaar. Je kunt hiervoor kijken op: dezomerspecialist.nl.

Onderhoud van een zwembad

Verder is het nodig om te bepalen, hoeveel tijd je kwijt bent aan het onderhoud. Een opblaas- of opzetzwembad, kan met een schepnetje of zwembadstofzuiger gereinigd worden. Verder moet je regelmatig nieuwe chloortabletten aan het water toevoegen. Dit kun je met een chloordrijver doen.

Controleer bij elk gebruik of de pH-waarde van het water voldoende is. Als de pH-waarde uit balans is, kunnen er ziektekiemen in het water ontstaan. Bovendien kan een te hoge zuurgraad, voor huid- en oogproblemen zorgen. Dit geldt ook, als er teveel chloor in het water zit. Je moet dus altijd de waterkwaliteit op peil houden. Een goede zwembadpomp helpt hierbij. Schaf daarom zwembadonderdelen via dezomerspecialist.nl aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken