Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 4 Tips voor een gladde en mooiere huid

We willen het allemaal; een gladde en egale huid. Hoe je deze krijgt is echter niet super gemakkelijk en dat kan een ingewikkelde klus zijn. Met een aantal kleinere stappen kan je hier echter wel voor zorgen en dit kan dus ook fijn zijn om te doen. Weet dat iedere huid anders is en dat je het zal moeten uitproberen om er achter te komen wat wel werkt en wat niet werkt. Hieronder staan wat tips om te zorgen voor een gladde en mooiere huid. Lees je mee?


1. Douche niet te heet

Het is heerlijk om na een lange dag onder een hete douche te stappen, maar warm water is over het algemeen niet goed voor de huid. Het beschadigt de huid namelijk en dat is het laatste wat je wil. Heet water doet namelijk een beroep op je beschermlaag, hierdoor krijg je sneller een droge huid. Het is belangrijk om daarom niet al te heet te douchen en vooral ook niet al te lang.

2. Hydrateer

Het is niet alleen belangrijk om jezelf te hydrateren en genoeg water te drinken (hoewel dit enorm veel invloed heeft op je huid), het is ook belangrijk om je huid te hydrateren. Zorg daarom voor een goede crème die een verrijking zijn voor je huid. Het is belangrijk om hier in te investeren, dus het huismerk van een drogisterij kan wel goedkoop zijn en goede woorden op de verpakking hebben staan, maar je kan vaak beter voor een net duurder merk gaan. Hier zijn de formules vaak wat beter getest dan bij een huismerk.

3. Weet wat voor huid je hebt

Het is belangrijk dat je je huidtype weet. Heb je een droge of juist een vette huid? Of heb je alleen een vette T zone en is de rest van je gezicht wel droog? Om hier achter te komen kan je hier op gaan letten, of een screening bij een schoonheidsspecialist doen. Deze zijn vaak gratis omdat het een soort intake gesprek is. Hierbij krijg je een huidanalyse en weet jij wat voor producten je moet kopen in de toekomst.

4. Investeer in je huid

Het is cliché maar het is wel waar; je hebt maar één huid. Hierdoor is het belangrijk dat je er goed voor zorgt en dat je durft te investeren. Ga eens naar de schoonheidssalon en laat je gezicht eens goed onder handen nemen. Heb je last van veel onzuiverheden? Stap naar een dermatoloog en bekijk wat zij voor je kunnen betekenen. Zij hebben zo ontzettend veel kennis dat zij wel weten wat goed is voor je huid en wat jij kan gebruiken. Zorg dat je daarom ook investeert in je huid en gaat voor het beste advies mogelijk. Het beste advies is advies op maat namelijk.

5. Kies voor een zijden kussensloop

Je hebt er vast wel eens van gehoord, een zijden kussensloop. Dit is beter voor je huid én beter voor je haar. Het is ook belangrijk om regelmatig je kussensloop te verwisselen waardoor je op een frisse sloop ligt. Een zijden kussensloop zorgt voor een minder opgezwollen gezicht en het gaat de vorming van rimpels tegen. Het is een kleine aanpassing met veel effect. Handig om iets mee te doen aangezien het niet om een grote investering gaat en je er niet op dagelijkse basis aan hoeft te denken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook