Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Sneller in slaap komen? 4 Essentiële tips om direct in slaap te vallen!

We hebben er allemaal wel eens last van, dat we lastig in slaap komen. Dan lig je een aantal uur te woelen in bed en wil het maar niet lukken om te gaan slapen, hoe moe je ook bent. Dit kan je echt helemaal breken en hierdoor kan je minder functioneren op bijvoorbeeld het werk. Er zijn echter wel een aantal dingen die je zou kunnen doen om sneller in slaap te komen en de slapeloze nachten achter  je te laten. In dit artikel lees je een aantal tips om sneller in slaap te komen. Lees je mee?


1. Verstop je wekker

Het is niet handig als je steeds de mogelijkheid hebt om naar de wekker te kijken. Zo ga je namelijk letten op hoe lang je nog niet slaapt en dit werkt niet erg motiverend. Zo zal je elke minuut gaan zien en voelen ze nog veel langer aan dan dat ze werkelijk zijn. een tip hiervoor is om de wekker te verstoppen, zodat je niet steeds naar de tijd kan kijken.

2. Mediteer

Een goede manier om goed tot rust te komen is mediteren. Hierdoor ga je namelijk op je adem letten en moet je rustig blijven. Je kan alle zorgen van de dag hierdoor hopelijk wat beter loslaten. Je kan bij het mediteren ook kiezen voor een rustgevend geluid. Zo kan je natuurgeluiden aanzetten van bijvoorbeeld een golvende zee of een waterval. Wellicht dat dat je tot rust brengt.

3. Gebruik een slaapmasker

Het is ook handig om een slaapmasker te gebruiken. Ben je constant aan het staren naar het streepje licht dat onder de gordijnen vrijkomt? Of kijk je toch ook steeds naar de klok of de wekker en ga je uitrekenen hoe lang je nog kan slapen als je nú in slaap valt? Dan is een slaapmasker een goede oplossing. Hierdoor is het namelijk helemaal donker en hierdoor heb jij ook je ogen dicht. De kans is groot dat je dan wél in slaap valt!

4. Drink een theetje

Het kan ook helpen om een lekker warm theetje te drinken. Hierdoor kom je vaak tot rust en het is ook lekker warm. Open hierbij absoluut niet jouw laptop of telefoon, dit licht is namelijk slecht voor je. Kijk uit het raam of probeer een boek te lezen terwijl je je theetje drinkt. Lekker nadenken over de dag die je hebt gehad is ook een goede optie, dit geeft vaak wat rust.

5. Neem een warm bad voor het slapen gaan

Met het theetje krijg je een warm gevoel van binnen, maar het nemen van een warme douche of een warm bad kan er ook voor zorgen dat je sneller in slaap komt. Hierdoor ontspannen je spieren namelijk en krijg je het seintje dat het toch tijd is om te gaan slapen. Dit kan ervoor zorgen dat je ook echt eerder in slaap valt.

Accepteer

Daarnaast is het van belang dat je accepteert dat je soms niet snel in slaap kan komen. Hier tegen gaan vechten heeft namelijk totaal geen zin en hier ga je absoluut niet sneller van slapen. Iedereen heeft wel eens een slechte nacht en dat hoort er nu eenmaal bij. Accepteer dat je nou eenmaal niet elke nacht goed kan slapen en dat iedereen dat overkomt op zijn tijd. Probeer vast te houden aan het feit dat je morgen misschien wel veel lekkerder slaapt dan vandaag. Elke nacht is uniek dus ook de slechte nachten zijn geen standaard. Het komt goed, zolang je maar rustig blijft en acceptatie is hier een deel van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook