Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Parkeerboete ontvangen? Met deze vier stappen kan je veel geld besparen!

Wat vervelend, je hebt een boete op de mat! Met behulp van vier eenvoudige stappen kan je een parkeerboete succesvol aanvechten. Het begint met het ontvangen van de parkeerboete, waarna je gaat bepalen of de boete terecht is, vervolgens bereid je een bezwaar voor en dan geef je jouw zaak kosteloos uit handen aan een professional! 

1: De parkeerboete ontvangen

Alles begint met de ontvangst van deze verkeersboete. Stond je bijvoorbeeld foutief geparkeerd, heb je geen parkeergeld betaald of heb je volgens de boete een rood stoplicht gemist? Check meteen of deze boete terecht is, want er zijn verschillende redenen waarom de boete onterecht kan zijn.

Ontbreken de nodige verkeersborden, is de wegbelijning op de locatie van overtreding vervaagd of heeft de verbalisant, die de boete uitgeschreven heeft, een fout gemaakt door een verkeerde omschrijving te noteren? Waarom kan je deze parkeerboete aanvechten?

2: Bewijsstukken verzamelen

Verzamel alle bewijsstukken die je kunt vinden. Dit kunnen foto’s zijn van de parkeerlocatie, bewijs dat je wel parkeergeld hebt betaald en ook een overschrijvingsbewijs of politierapport. Stel je voor dat je de auto kort voor de boete verkocht hebt, dan hoort de boete bij de nieuwe eigenaar! In geval van diefstal kort voor de uitgeschreven parkeerboete is als bewijsstuk het politierapport voldoende. 

3: Bezwaar indienen

De derde stap is het indienen van een bezwaar en daarmee start je feitelijk met de parkeerboete aanvechten. Dit kent wettelijke vereisten, waarvan de belangrijkste de bezwaartermijn is. Binnen zes weken moet het bezwaarschrift bij het CJIB ontvangen zijn. Als je na deze termijn het bezwaar indient, dan wordt deze automatisch niet-ontvankelijk verklaard.

Het bezwaar bestaat uit een geschreven tekst, waarin je duidelijk stelt waarom in de voor jou geldende situatie de boete onterecht zou zijn, in combinatie met de bewijsstukken. Zorg dat je in de geschreven tekst een goed voorbeeld van de situatie schetst en dat je duidelijk onderbouwde argumenten aangeeft waaruit blijkt dat de boete vanuit wettelijk oogpunt opgeheven dient te worden of kies voor de hoogste succeskans en kies stap vier. 

4: Geef je zaak kosteloos uit handen aan een professional!

Wist je dat je kosteloos de beste hulp kan krijgen van verkeersjuristen? De laatste stap is dan ook de meest efficiënte stap die je moet ondernemen na het krijgen van een parkeerboete: geef je zaak aan een professional gespecialiseerd in parkeerboetes aanvechten zoals verkeersboete.nl.

Met maatwerk en jarenlange ervaring stelt verkeersboete.nl kosteloos je bezwaarschrift op en dit tot aan de rechter toe! Twijfel niet over het inzetten van deze professionele hulp. Met een succespercentage van één op de vier door hen ontvangen parkeerboetes ben je hier in goede handen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken