Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Oorzaken van pijnlijke borsten

Alle vrouwen weten dat borsten heel veel pijn kunnen doen en gevoelig kunnen zijn. wat betekent deze pijn en wat kan je hier tegen doen? Dat is wel een heel goede vraag. In de puberteit, de menopauze of voor of tijdens de menstruatie kan deze pijn om de hoek komen kijken. Welke pijn is normaal en waar moet je voor opletten? Als je dat wil weten, lees dan vooral even verder.


Cafeïne

Dat cafeïne voor pijnlijke borsten kan zorgen, zullen niet veel mensen weten. Cafeïne kan helpen om wakker te worden maar daarnaast kan het ook voor ontstekingen zorgen. Deze ontstekingen kunnen ook in de borsten zitten en dit kan pijnlijk aanvoelen. Van meer dan twee  kopjes koffie per dag kan je dus pijn van je borsten krijgen. Een goede oplossing is dus om niet meer dan twee kopjes koffie te drinken op dagelijkse basis, of om over te stappen op cafeïnevrije koffie.

Hormonen

Hormonen zijn niet altijd even fijn en schommelingen van hormonen kunnen zorgen voor pijn in de borsten. De kans is namelijk groot dat je er vlak voor de menstruatie last van krijgt, omdat de hormonen dan gaan schommelen. Deze pijn herken je vast wel, deze kan ook meer gaan spelen als je door de menopauze gaat of juist als je van pil wisselt. Dan is er nog meer schommeling van de hormonen en dat zal je ook merken in je lichaam, bijvoorbeeld dus bij je borsten.

Niet de juiste bh

Pijnlijke borsten hoeven niet altijd hele heftige oorzaken te hebben, het kan er ook door komen doordat je niet de juiste bh draagt. Zo kan een te kleine bh ervoor zorgen dat je borsten afgekneld worden en dit kan een pijnlijk gevoel geven. Ook kan de beugel zijn doorgeschoten door de stof en in jouw lichaam prikken, dat is ook niet zo’n prettig gevoel. Het is heel belangrijk dat je de juiste maat draagt. Daarnaast moeten vrouwen met een grotere maat, ook voor een stevige bh gaan en niet eentje die je even snel koopt.

Infectie

Een infectie kan ook zorgen voor pijnlijke borsten. Zo kan je een zwelling op je borst zien of kan de huid aan een kant roder zijn dan normaal. Als het ook pijn doet wanneer je je borst aanraakt, dan is de kans groot dat je een infectie hebt. Ga dit sowieso even checken bij de huisarts, antibiotica helpt namelijk hiervoor. Dit kan trouwens komen door borstvoeding maar ook door een ingegroeid haartje of een verstopte klier.

Ga naar de huisarts

Als het heel erg veel pijn doet en deze pijn maar niet afneemt, breng dan even een bezoekje aan de huisarts. Hij of zij heeft namelijk meer verstand hiervan dan alle artikelen op het internet, dus wees verstandig en breng een bezoekje aan de huisarts. Hij of zij kan je geruststellen als het niks is en verder helpen als het toch wel wat blijft te zijn. Wees er op tijd bij zodat je er geen spijt van kan krijgen, maar meestal is een beetje pijn in de borsten heel normaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken