Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waar vind je de leukste kerstmarkten? 4 Kerstmarkten die je niet mag missen!

Je kent het wel, als het eenmaal kerst is moet er natuurlijk ook een kerstmarkt bezocht worden. Maar welke zijn nou eigenlijk het leukste? Er zijn natuurlijk kerstmarkten in Nederland maar uiteraard ook in Duitsland. In deze blog lees je over de leukste kerstmarkten in deze twee landen. Is de grootste kerstmarkt ook de leukste kerstmarkt of zijn de kleinere en knussere kerstmarkten toch favoriet? Als je dit wil weten, lees dan vooral verder. Dan kom je er achter waar jij deze kerst een bezoekje aan moet gaan brengen als je de leukste kerstmarkten wil ontdekken.


Oberhausen in Duitsland

Een van de leukste kerstmarkten staat in Oberhausen, Duitsland. Deze kerstmarkt is vanuit Utrecht gezien zo’n 150 kilometer. Wellicht dat je het overdekte winkelcentrum in Oberhausen wel kent, maar ook de kerstmarkt is dus erg geliefd. Vanaf 14 november staat dit overdekte winkelcentrum (CentrO) in het teken van kerstmis. Ook om het winkelcentrum heen staan kraampjes en het is echt onwijs leuk om naartoe te gaan. Deze kerstmarkt is ook geschikt voor kleine kinderen, ze besteden daar namelijk ook aandacht aan. De kerstmarkt in Oberhausen is elke dag geopend van 12.00 uur tot 20.00 uur.

Magisch Maastricht

Ook Nederland heeft een hele mooie kerstmarkt, namelijk in Maastricht. Het is een prachtige stad met heel veel historische oude gebouwen. Met de kerstverlichting zien zij er nóg mooier en magische uit dan normaal. Het middelpunt van de stad, het Vrijthof, is met kerst vol in de kerstsferen. Zo is er een live muziek, een schaatsbaan en zijn er veel kraampjes. Al met al is er ook een reuzenrad waarin je uitzicht hebt over de gehele stad. Het is een echt kerstparadijs, en dat in Nederland. Deze kerstmarkt is elke dag van december geopend en als je nog kerstinkopen moet doen dan kan je dat heel erg goed doen in deze stad!

Münster in Duitsland

Ook Münster heeft een kerstmarkt, eigenlijk de leukste van heel Duitsland. Deze is wel een eindje rijden, namelijk 200 kilometer vanaf Utrecht. Deze markt is verspreid over het hele centrum, waardoor er meerdere kraampjes en markten verspreid zijn in de hele stad. Dit brengt een hele gezellige en magische sfeer over de hele stad en het is ontzettend leuk om dit mee te maken. Zelfs als je de kraampjes van de markt wel gezien hebt, is er nog genoeg leuks te beleven in Münster zelf. Deze stad ziet er sprookjesachtig uit als het bijna kerst is.

Valkenburg

De andere mooie kerstmarkt in Nederland is Valkenburg. Wederom wel wat verder als je van midden het land komt maar wellicht dat je Maastricht en Valkenburg kan combineren. Deze kerstmarkt is namelijk ondergronds, in de grotten van Valkenburg. Een magische ervaring en nergens anders ter wereld op deze manier uitgevoerd. Als het buiten onder het vriespunt ligt is het nog heerlijk te vertoeven in de grotten, het blijft er namelijk bijna altijd 10 graden. Je kan ook een van de cafés bewonderen in de buurt, alles wordt namelijk aangekleed in het kerstthema. Een mooie unieke ervaring en iets dat je dan ook echt mee moet hebben gemaakt. It’s worth the drive. Of je nu naar Duitsland rijdt of naar Limburg, onderweg ben je toch altijd wel voor een kerstmarkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken