Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Vind hij me leuk of is hij gewoon aardig? Zo herken je het verschil!

Elke vrouw heeft het wel eens meegemaakt. Er is een man in je omgeving waar je een klik mee hebt maar je twijfelt over zijn intenties. Is hij heel erg vriendelijk of ziet hij jou wel zitten. Een beetje onzekerheid is helemaal niet zo gek.  Vind hij je echt leuk of gewoon aardig? We helpen je hier graag mee aan de hand van een paar concrete voorbeelden!

Hij vind je echt leuk

Laten we beginnen met een paar situaties waaruit je kunt opmaken dat hij je echt leuk vind in plaats van 'gewoon aardig'.

leuk

Voorbeeld 1 - Hij maakt altijd tijd voor je vrij

Is de man in kwestie altijd in de gelegenheid om je te helpen of een praatje met je te maken? Dat zou wel eens een signaal kunnen zijn. Het is bijna niet mogelijk dat iemand nooit ergens druk mee is, zeker op de werkvloer. Als jij elke dag bij hem aanklopt en hij nooit aangeeft 'even druk te zijn' dan is dit een teken dat hij je wel ziet zitten. Wanneer je ook nog eens merkt dat hij uit zichzelf ook nog eens meer aandacht aan jou besteed dan aan anderen dan weet je het eigenlijk wel zeker dat hij je (meer dan) leuk vind.

Voorbeeld 2 - Hij zoekt fysiek contact

Als een man continu kleine momentjes zoekt waarop hij je kan aanraken is dit bijna altijd een teken dat hij zich aangetrokken tot je voelt. Meestal gaat het om slechts hele subtiele aanrakingen zoals een klein tikje op je schouder of dat ie tijdens het gesprek even je hand aanraakt. 

Let echter op dat sommige mannen dit niet durven of hier gewoon heel terughoudend mee zijn. Als dit soort momenten er niet zijn betekent dit niet dat hij je automatisch niet leuk of aantrekkelijk vind.

Voorbeeld 3 - Hij deelt persoonlijke dingen

Er zijn natuurlijk uitzonderingen maar over het algemeen delen mannen niet zo snel persoonlijke informatie of gevoelens. Wanneer een man dit wel doet is de kans groot dat hier meer achter zit. Zeker als het gaat om persoonlijke dilemma's waar hij je mening over wil weten mag je ervan uitgaan dat hij je echt waardeert en meer in je ziet dan 'slechts' een vriendin. 

Als het gevoel wederzijds is hoef je dit dus ook niet uit de weg te gaan. Vraag door hoe hij zich voelt en probeer hem te helpen hierbij zodat jullie band nog sterker wordt.

Hij vind je gewoon aardig

Soms kun je er beteer niet teveel achter zoeken. Hier zijn een aantal situaties waarbij we vermoeden dat de man zich aardig opstelt, zonder dat hij meer van je wil.

Voorbeeld 1 - Hij gedraagt zich hetzelfde naar iedereen

Als een man in jouw omgeving heel erg vriendelijk en behulpzaam is kan dat een goed teken zijn. Wanneer je echter opmerkt dat hij dit tegen iedereen doet, dan is hij waarschijnlijk gewoon erg aardig vanuit zichzelf en hoef je dit niet direct op jezelf te betrekken Het gaat hier waarschijnlijk om een vriendelijk persoon, waar natuurlijk helemaal niks mis mee is!

Voorbeeld 2 - Complimenten zijn werk gerelateerd

Complimentjes kunnen meestal een teken van affectie zijn. Zeker als hij iets van je uiterlijk complementeert zoals je haar of kleding. Er is echter een uitzondering en dat is wanneer het professionele complimenten ijn de werksfeer zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: "Die mail die je hebt opgesteld zag er echt goed uit!" of "Ik vond dat je het goed hebt aangepakt met die vervelende klant.".

De man complimenteert je weliswaar, maar houdt het hierbij striktk zakelijk.

Voorbeeld 3 - Al het contact komt van jou

Als jij iemand leuk vind en het is wederzijds, zal het contact van beide kanten komen. Tuurlijk kan het zo zijn dat de een wat extraverter is dan de ander en dat jij of hij iets vaker initiatief neemt. Het zal echter in deze situatie nooit volkomen eenrichtingsverkeer zijn. Als dit wel het geval is, en je weliswaar leuke gesprekken hebt maar hij nooit eens jou aanspreekt, is het beter om je pijlen op een andere man te richten.

En nu?

De voorbeelden in dit artikel zijn gebaseerd op eigen ervaringen. Ga echter ook uit van je eigen intuïtie. Elke man is tenslotte uniek en heeft zijn eigen manier van communiceren. Soms werkt het ook goed om gewoon direct te vragen of hij je leuk vind of aardig. Dit kan even moeilijk zijn maar niet geschoten is altijd mis!

Mocht je dat niet durven, denk dan de volgende keer terug aan dit artikel wanneer je jezelf afvraagt of hij je leuk vindt of gewoon aardig is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken