Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe bedenk je een goede kindernaam? 4 Handige tips!

Een hele lastige om te bedenken, de kindernaam. Als je hier mee bezig gaat, dan wil ik je uiteraard ten eerste van harte feliciteren met dit wonder. Wat ontzettend leuk dat je hierover mag nadenken. Het is uiteraard een lastige keuze omdat iemand de naam voor heel hun leven zal dragen. Je kent ook een hele boel mensen zelf dus niet elke naam vind je meer geschikt voor jouw kindje omdat je mensen met een naam associeert. Wil je tips over hoe je de perfecte kindernaam moet bedenken? Lees dan vooral verder!


Let op de voorletters

Het is belangrijk dat je let op de voorletters. Zo wil je graag geen rare combinatie. Als je je kind namelijk Kelly Avin Kate Peters noemt, zal ze overal als K.A.K. Peters staan. Dit is niet zo leuk en is iets waar je over na moet denken. Ook moet het natuurlijk klinken met de achternaam en is het ook onhandig als je zorgt dat je kind drie dezelfde letters heeft. Dat staat ook een beetje raar op brieven en officiële gelegenheden. Iets om even bij stil te staan dus.

Lijstjes maken

Maak lijstjes met welke namen jij en je partner mooi vinden. Zo kan je hier al op tijd mee beginnen aangezien de keuze voor een naam een erg grote keuze is. Een naam kan op een bepaald moment goed voelen maar na een tijdje niet meer; en andersom. Je moet er compleet achter staan en daarbij is het niet handig als het een impulsbeslissing is. Vandaar dat het handig is om lijstjes bij te houden. Mocht je dan een naam hebben, dan kan je er eventjes aan wennen of het toch echt wat is.

Voorkom een rare betekenis

Als je eenmaal een paar namen hebt bedacht, is het verstandig om te kijken wat deze namen betekenen. Zo heb je verschillende namentools op het internet waar iets te vinden is over wat de naam betekent. Ook kan je hierbij over de grens kijken, dus of de naam in het buitenland een bepaalde betekenis heeft. Denk ook na over de uitspraak in het buitenlands, vind je het erg als buitenlanders het niet zo goed kunnen uitspreken of maakt dat je niks uit? Allemaal dingen om even te bepalen!

Let op de spelling

Een aparte spelling is erg mooi, maar voorkom dat jouw kind zijn of haar naam drie keer moet zeggen voordat iemand anders het begrijpt. Daarnaast kan je er zeker voor kiezen om een bepaalde ‘andere’ spelling te doen, maar zorg dat het alsnog begrijpelijk is en dat je kind het zelf ook moet snappen als hij of zij jong is. Niks is vervelender dan het niet kunnen uitspreken van je eigen naam of dat je het constant moet uitleggen, toelichten of spellen.

Zorg voor een pestproof naam

Niet elke ouder denkt hier over na maar het is ook handig om even na te denken over hoe pestproof de naam van je kindje is. Zo is het fijn als de naam niet rijmt met schunnige woorden of er niet op lijkt. Daardoor is je kind namelijk een makkelijk doelwit. Denk daarbij ook na over de afkorting van de naam, kan dat vervelend worden? Denk er dan even goed over na, of je dat wel wil kiezen voor je kindje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook