Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoelang duurt een gemiddelde verkoudheid?

We hebben er allemaal wel eens last van, een verkoudheid. Dit kan heel vervelend zijn en de meeste mensen gaan hiermee niet meteen naar de huisarts. Wel wordt aangeraden om niet meteen alles op Google in te tikken, daar wordt het meestal niet beter van. Als je echt precies wil weten wat er niet goed gaat, dan wordt het wel aangeraden om de huisarts een bezoekje te brengen. Een verkoudheid zo nu en dan hoort er nou eenmaal bij maar het is wel fijn om te weten hoe lang het zal duren.


De meeste verkoudheden houden gemiddeld een weekje aan. Dit is gemiddeld, want het kan tussen de twee dagen en twee weken duren.

Dit ligt uiteraard aan de situatie en waar je precies last van hebt. Alleen een loopneus zal namelijk sneller voorbij zijn dan een of andere ontsteking. Daarnaast is het natuurlijk per persoon ook verschillend en kan het zijn dat de een met dezelfde klachten twee dagen loopt en de ander twee weken. Goed om te weten is wel hoe lang het besmettelijk is. De eerste drie dagen van je verkoudheid ben je besmettelijk dus dat is ook goed om te weten. Het kan dus gemiddeld een week duren maar het is ook wel fijn om te weten wat je kan doen om te zorgen dat het geen twee weken duurt. Wat je hiervoor moet doen lees je dan ook hieronder.

Rust en regelmaat

Rust en regelmaat zijn de key ingrediënten van het overkomen van een verkoudheid. Dit is goed in het dagelijkse leven en eigenlijk is het goed om hier altijd op te letten, maar dat gaat niet altijd. Het is belangrijk om juist wel te zorgen voor rust en regelmaat wanneer je je niet op je allerbeste voelt. Als je je echt verkouden voelt kun je het beste gewoon thuis goed uitzieken. Zorg dat je genoeg groentes en fruit eet en drink ook veel thee. Dit helpt voor de keel en zal ervoor zorgen dat je sneller opknapt.

Hygiëne  

Het is belangrijk dat je zorgt voor een goede hygiëne. Hoest en nies daarom in je elleboog en gebruik altijd een papieren zakdoekje en geen stoffen. Gooi deze vervolgens na gebruik meteen weg om te voorkomen dat je met de bacterie blijft zitten. Was daarnaast ook vaak je handen voor dezelfde reden. Hierdoor krijg je het ook minder snel van anderen omdat je het van je handen af wast. Het is nog niet duidelijk of neus ophalen of neus snuiten beter is voor je, maar snuiten is vaak wel fijner aangezien het dan loskomt en het eruit gaat.

Hulpmiddeltjes

Je kan natuurlijk ook altijd voor hulpmiddeltjes gaan. Zo kan je een neusspray kopen, ook al werken deze niet altijd. Dit zorgt vaak wel voor verlichting van de klachten maar lost het niet perse op. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om een paar keer per dag te stomen. Zo gaan alle poriën open en is dit goed voor de huid en voor de verkoudheid. Weet wel dat een verkoudheid gewoon weggaat en je niet alles op alles hoeft te zetten om te zorgen dat je er sneller van af bent. Dit werkt namelijk maar tot op bepaalde hoogte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook