Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waarom eiwitten kunnen helpen met afvallen

Iedereen is er wel een beetje mee bezig; met de lijn. Zo wil je graag op hetzelfde gewicht blijven, iets aankomen of juist wat afvallen en hier zijn ontzettend veel mogelijkheden voor. Zo kan je een detox sappenkuur doen of juist gaan voor een crashdieet. We weten van allebei deze opties dat ze niet geweldig zijn en niet optimaal werken omdat je daarna meestal snel terugvalt in oude gewoontes. Eiwitten kunnen daarentegen wel helpen met afvallen en in dit artikel lees je waarom.


Wat houdt het in?

Het eiwitdieet zegt het eigenlijk al zelf, je haalt je energie voornamelijk uit eiwitten. Hierdoor eet je minder koolhydraten en zou je moeten afvallen. Eiwitten zijn erg belangrijk voor je lichaam en voor je spieren. Je spieren, cellen en DNA zijn namelijk voor een groot deel opgebouwd uit eiwitten. Eiwitten zijn een brandstof voor ons als mens en dit kan je dan ook niet missen in je dieet. Het is goed om te eten op dagelijkse basis. Dit kan je doen in combinatie met ander voedsel, maar het is ook goed om juist op de eiwitten te focussen en zo ook wat af te vallen.

Wat mag ik eten?

Eiwitten zitten in voedsel, vooral in vlees, vis, kip en zuivel. Daarnaast zit het ook in peulvruchten, groenten, noten, zaden en pitten. Je mag dus vrij veel dingen eten maar moet vooral zorgen dat je niet overal een sausje bij doet. Focus op de eiwitten en val hierdoor af. Je kan gaan voor een bakje yoghurt met wat fruit in de ochtend en/of middag, dit is een verantwoorde keuze en hierdoor krijgt je veel eiwitten binnen. Je kan ook kiezen voor een eiwitshake, hierdoor krijg je snel veel eiwitten binnen. Ook heb je eiwitrepen, hierdoor kan je gemakkelijk gezond snacken.

Waarom precies eiwitten?

Eiwitten zijn goed voor de opbouw van spieren. Mensen die spieren willen kweken zullen hier hard voor moeten werken, maar zullen door het vele eten van eiwitten meer succes boeken. Zo zijn veel sportende mensen bezig met eiwitshakes en veel eiwitten eten, om hierdoor een goede basis te leggen waardoor je spieren kan kweken. Eiwitten geven daarnaast ook lang het gevoel af dat je genoeg hebt gegeten, waardoor je niet zo snel terugvalt en gaat snoepen. Dit is ook wel van belang als je wil afvallen en daardoor kan dit op een goede manier met eiwitten.

Hoe begin ik?

Als je wil beginnen met het eten van eiwitten om af te vallen heb je twee keuzes. Je kan je eetpatroon helemaal omgooien en vrijwel alleen maar eiwitten en gezonde vetten eten. Je kan er natuurlijk ook voor zorgen dat je meer eiwitten in jouw eigen eetpatroon weet te brengen en hierdoor beetje bij beetje af zal vallen omdat je steeds wat meer eiwitten eet en gezondere keuzes maakt. Uiteraard is het het beste om het tweede te doen en dus jouw eetpatroon aan te passen. Zo ga je af van de slechte gewoontes en dat is natuurlijk het beste op lange termijn. Alles omgooien en meteen vrijwel alleen eiwitten innemen kan natuurlijk ook, maar dat is niet altijd het beste voor je lichaam. Wennen is namelijk het beste en zorgen dat je daarna niet terugvalt op het moment dat je weer ‘normaal’ gaat eten. Maar eiwitten zijn wel je beste vriend als het gaat om afvallen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken