Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Werkt een detox sappenkuur wel of niet?

Ontzettend veel mensen drinken tegenwoordig smoothies en sapjes, die heel erg gezond lijken. Goed zorgen voor je lichaam is namelijk belangrijk, je hebt er immers maar een en zal het daar mee moeten doen. Ongezond eten is veels te lekker en ligt op de loer. Het is zo makkelijk om even een frietje te halen of dat glas met frisdrank leeg te drinken. Echter is het belangrijk dat je ook gezonde keuzes maakt, dan mag je heus wel een keer afwijken van de gezonde standaard. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen om te gaan detoxen en een sappenkuur te volgen. Of dit werkt is nog maar de vraag, daar lees je in dit artikel wat meer over.


Afvallen met een sappenkuur

Met een sappenkuur is de kans zeer aanwezig dat je afvalt. Je krijgt namelijk alleen maar vloeibaar voedsel binnen krijgen en zal hierdoor ook vaak moeten plassen om al het vocht uit je lichaam te werken. Als je een tijdje geen vast voedsel hebt gegeten, dan val je af en zal je merken dat je vooral bij je buik centimeters zal afvallen. Je BMI verandert hierdoor omdat je enorm weinig calorieën binnenkrijgt. Dit zal op korte termijn dus wel invloed hebben, maar of het op lange termijn werkt is nog maar de vraag. Je kan hierdoor bijvoorbeeld wel van slechte gewoontes af proberen te komen, maar de kans dat je weer aankomt zodra je vast voedsel gaat eten is enorm aanwezig.

Flink prijskaartje

Voor een sappenkuur betaal je meestal een behoorlijke som geld. Zo vragen bedrijven gerust tegen de tweehonderd euro voor een vijfdaagse sappenkuur. Je moet dus wel bereid zijn om flink te betalen voor een sappenkuur en dit daarnaast natuurlijk ook vol zien te houden. Het is namelijk niet de bedoeling dat je dit eens in de maand doet om af te vallen, maar dat je er langer plezier van hebt. Bedrijven krijgen hier ontzettend veel geld mee zolang jij maar bereid bent om dat ervoor te betalen.

Detoxen

Detoxen is eigenlijk een ander woord voor tijdelijk vasten. Je eet namelijk een tijd geen vast voedsel meer en dat is detoxen. Hierdoor kan het zijn dat je je bewuster wordt van jouw eetpatronen en eetgedrag. Ben je het namelijk gewend dat je tijdens een film een zak chips naar binnen werkt? Dan kom je er tijdens het detoxen achter dat dat niet meer gaat en dat het een gewoonte is geworden. Belangrijk is dan dat je je hier van bewust blijft zodat je het kan toepassen wanneer je weer vast voedsel gaat eten. Detoxen kan een boost geven voor gezonder eten omdat je dus inziet waar je net niet goed genoeg oplet.

Niet zonder risico’s

Detoxen met een sappenkuur is helaas niet zonder risico’s. Na een aantal dagen mist jouw lichaam namelijk essentiële voedingsstoffen omdat je alleen maar sap van groente en fruit binnenkrijgt. Des te langer je lichaam deze stoffen mist, hoe ongezonder en gevaarlijker het wordt. Je lichaam wordt namelijk kwetsbaarder en daardoor over het algemeen wat zwakker wanneer je niet alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Wil je snel een paar kilo kwijt en bewust worden van je eetgedrag? Doe dan een detox sappenkuur. Wil je op lange termijn afvallen of juist gezond blijven? Doe het dan vooral niet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken