Full Width Featured Image With Sidebar

De zomer is weer om de hoek wat betekent dat het bikini weer aan het worden is! En om jou te helpen bij het vinden van een bikini die mooi bij jou en je figuur staat hebben wij uitgebreid de bikini trends van 2023 onderzocht. Hierin hebben wij rekening gehouden met wat trending is onder de fashion influencers én wat te zien is op de catwalk dit jaar. 

Aan de hand van al deze info hebben wij dit artikel geschreven. Hierin staan de belangrijkste en leuke trends overzichtelijk op een rijtje. Wanneer jij dit artikel hebt gelezen ga je zonder twijfel shinen op het strand!

Trend 1: V-vormige bikini

trend 1 v-vormige bikini

De eerste bikini trend van 2023 die we in dit artikel bespreken is de V-vormige bikini. Hierbij is het bikinibroekje in de vorm van een V. Dit is zeer flatteus bij vrouwen met volle heupen en een smalle taille. Je zandloper zal er namelijk erg goed in uitkomen en zelfs benadrukt worden! Op die manier kan jij echt stralen op het strand en krijg je ook extra zelfvertrouwen. 

De bikini is in principe geschikt voor iedere cupmaat omdat het topje met of zonder ingebouwde beugel kan zijn. Voor vrouwen met een echt grote cupmaat (E of groter) adviseren wij wel een bikini met beugel. Eentje zonder geeft waarschijnlijk niet de ondersteuning die jij nodig hebt wanneer je een hele dag rondloopt in je bikini. 

En die ondersteuning heb je dan wel nodig. Vaak komt de V-bikini als een set, wat betekent dat zowel de top als onderkant dezelfde maat zijn. Dat is helaas voor de meeste vrouwen niet zo praktisch, zeker wanneer je grote borsten hebt en een kleine taille of andersom

Trend 2: Calvin Klein bikini

Calvin Klein

Een andere trend of eigenlijk zelfs een klassieker is de Calvin Klein bikini. De bikini’s van Calvin Klein zijn al jarenlang populair en ieder jaar weer komen ze met mooie ontwerpen die prachtig staan op het strand of bij het zwembad. De bikini’s van Calvin klein worden vaak gemaakt van een gerecyclede nylon-elestaanmix. Voor de kenners: dat is stevig materiaal!

De bikini’s zijn eigenlijk gemaakt voor vrouwen tot cupmaat D. En ja, dit is erg jammer en daarnaast ook oneerlijk. Maar voor grote borsten geven de bikini’s simpelweg te weinig ondersteuning omdat ze geen beugel bevatten. En die beugel is wel erg belangrijk. 

Er is wel een voordeel aan de bikini’s van Calvin Klein. Je kan de bikinitop en het bikinibroekje namelijk apart bestellen. En dat betekent ook direct dat ze dus in verschillende maten te bestellen zijn. En deze bikini’s zie je overal: ook bij topmodellen. Vandaar ook dat ze zo populair zijn!

Trend 3: Bikini met print

Trend 3 bikini met print

Tijdens het zoeken naar bikini trends was er één trend die duidelijk naar voren sprong: de bikini met print. Je ziet deze op de catwalk, bij de grootste influencers en in vrijwel iedere winkel. En eerlijk is eerlijk: een bikini met print is ook gewoon heel erg leuk in de zomer.

Het staat vrolijk en een printje staat mooi bij iedere huidskleur en ieder lichaam. Je kan zo gek gaan als je wil: van panterprint en zebraprint tot bloemetjes of een ruitjespatroon. Alles is leuk en je loopt er zonder enige twijfel erg trendy bij met een bikini met een leuke print.

Deze bikini’s zijn ook dikwijls los van elkaar te bestellen. Dat betekent dat de top en het broekje niet in dezelfde maat hoeven te zijn. En aangezien de meeste vrouwen een andere cupmaat dan broekmaat hebben is het wel zo fijn dat je dit los van elkaar kan bestellen! En voor grote cupmaten zijn er ook genoeg bikini’s met een cup, echter zijn deze wel prijziger.

Trend 4: Color block bikini

Trend 4 colour block

Misschien wel de beste bikini voor zomer is de color block bikini. Color blocking is helemaal in de mode en je ziet dit dan ook veel terugkomen op de Catwalk tijdens de verschillende Fashion Weeks. Wanneer je color blocking doet combineer je eigenlijk twee felle kleuren met elkaar. Dit zorgt voor een zeer vrolijk en daarnaast ook speels effect: ideaal voor de zomer. 

Denk bijvoorbeeld aan een rood bikini topje en een roze bikini broekje. Of een geel topje en een groen broekje. Niks is te gek! En wanneer je meerdere sets aanschaft kan je deze dus ook eindeloos met elkaar combineren. Zo hoef je niet telkens weer een nieuwe bikini!

En net als bij de bikini’s met print kan je de broekjes en tops heel vaak gewoon los van elkaar bestellen. En dat vinden wij allemaal uiteraard héél erg fijn. Er zijn ook veel van dit soort felle bikini’s beschikbaar voor vrouwen met kleine borsten of juist vrij grote borsten.

Trend 5: High waisted bikini

trend 5 high waisted bikini

En dan de laatste bikini trend die wij in dit artikel gaan bespreken: de high waisted bikini! Deze bikini is eigenlijk een must-have in de kledingkast voor iedere vrouw. Zo’n bikini is namelijk super flatteus en ook goed te dragen wanneer je je iets minder comfortabel voelt in een bikini (wat natuurlijk nergens voor nodig is, maar wij kunnen ons dit voorstellen).

Je buik is dan ook eigenlijk niet zichtbaar. Deze bikini broekjes en topjes zijn dikwijls los van elkaar verkrijgbaar waardoor je het topje en broekje goed kan afstellen naar je eigen figuur. Daarnaast zijn de bikini’s geschikt voor vrouwen met zowel een grote als kleine cupmaat, omdat sommige bikini’s met een high waisted broek een beugel hebben en sommige niet. 

En zoals we dus al zeiden is zo’n high waisted bikini broekje gewoon echt super comfortabel. Je hebt ze ook te koop in allerlei kleuren en met heel erg veel verschillende prints. Ook daar hoef je je dus niet druk over te maken tijdens het bikini shoppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken