Full Width Featured Image With Sidebar
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste Zwangerschapskussen [2023]

Beste Geteste Zwangerschapskussen

Litollo zwangerschapskussen XXL

De beste zwangerschapskussen test was erg interessant. Veel van de kussens gingen gelijk aan elkaar op, maar uiteindelijk kwam er toch een duidelijke winnaar naar voren. En dat is het Litollo zwangerschapskussen XXL!

Deze is verkozen tot het beste zwangerschapskussen van 2023 en is daarmee ook de beste koop zwangerschapskussen. En daar zijn wij niet verrast over!

Zo is deze verkrijgbaar in maar liefst 7 prachtige kleuren, zodat je deze kan afstellen naar eigen voorkeur. Ook is de hoes afneembaar waardoor je deze gemakkelijk kan wassen in de wasmachine. En je baby wordt hiermee gestimuleerd de optimale geboortepositie aan te nemen!

Zwanger zijn is natuurlijk iets heel moois, maar het heeft zo ook zijn nadelen. Terwijl je kindje groeit kan het liggen en/of slapen een stuk minder comfortabel worden, wat natuurlijk erg vervelend is.

Gelukkig zijn hier de speciale zwangerschapskussen voor bedacht! Met deze kussens kan jij comfortabeler liggen en dus ook beter slapen. Deze kussens zijn dan ook razend populair onder de zwangere vrouwen, en het aanbod is heel erg groot.

Hierdoor vraag je je misschien af: Wat is het beste zwangerschapskussen? Om je bij deze vraag te helpen hebben wij alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van het beste zwangerschapskussen.

Ook hebben wij tientallen verschillende kussens met elkaar vergeleken om zo jou te kunnen voorzien van de beste kwaliteit en testresultaten. En als kers op de taart kan je aan het eind van dit artikel nog een ultieme review verwachten met daarin alleen de allerbeste kussens!

Top 5 Beste Zwangerschapskussens

Beste zwangerschapskussen
1. Litollo zwangerschapskussen XXL

Beste prijs- kwaliteitverhouding zwangerschapskussen
2. Osteomedix zwangerschapskussen

Beste budget zwangerschapskussen
3. Ella zwangerschapskussen

Beste luxe zwangerschapskussen
4. Telano zwangerschapskussen

Beste design zwangerschapskussen
5. Litollo J-vorm zwangerschapskussen


Top 10 beste zwangerschapskussen

Heb je geen zin of tijd om dit hele artikel te lezen? Hieronder hebben we een knop staan waarbij je in 1x doorgestuurd wordt naar de top 10 beste zwangerschapskussen bij Bol.com. Hierdoor zie je direct welke bars momenteel het meest verkocht worden.


Waar moet je op letten bij het kopen van een zwangerschapskussen?

Een zwangerschapskussen is dus voor iedere zwangere vrouw een must-have. Je ligt er veel fijner door en zal er waarschijnlijk ook veel lekkerder door kunnen slapen, wat erg belangrijk is tijdens de zwangerschap!

Zo'n kussen is dan ook erg geliefd onder de zwangere vrouw, waardoor je je misschien afvraagt: Welk zwangerschapskussen past het beste bij mij? 

Daarom hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden. Hierbij is het natuurlijk belangrijk dat je rekening houdt met je eigen mening. 

Kijk dus bijvoorbeeld niet naar het beste zwangerschapskussen volgens de consumentenbond, maar naar je eigen wensen en behoeften!

De vorm

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de vorm van het kussen die je wil aanschaffen. Je hebt namelijk zwangerschapskussens is een 'J' vorm, een 'C' vorm of een 'U' vorm.

Deze hebben allemaal weer andere voordelen en nadelen. Het verschilt heel erg per vrouw wat zij het lekkerste vinden liggen. 

Zo kan je bij het kussen met de U vorm je armen en benen om de ene kant klemmen, en wordt je rug ondersteund door de andere kant. Deze zijn meestal ook het duurste maar geven over het algemeen ook de meeste ondersteuning.

Vulling

Een zwangerschapskussen kan gevuld zijn met verschillende soorten materiaal. Zo heb je ze van piepschuimballetjes of polyester vulling, maar ook met microparels of memory foam. 

Net zoals bij de vorm hebben deze vulling allemaal zo zijn voor- en nadelen. Polyester is synthetisch en ademt dus minder goed. Piepschuim maakt meer geluid en verliest sneller zijn vorm. Dit is vaak wel goedkoper.

Microparels schijnen veel beter te zijn omdat deze je lichaam goed ondersteunen en geen geluid maken. Ook is een zwangerschapskussen van memory foam erg geliefd onder de zwangere vrouwen.

Dit is namelijk erg stevig en verlicht de druk op bepaalde lichaamsdelen. Vaak kost dit ook wat meer dan bijvoorbeeld een polyester vulling. Maak dus even bij jezelf de afweging hoeveel geld je eraan uit wil geven en welke vulling jou het fijnste lijkt liggen.

Garantie

En als laatste punt natuurlijk de garantie. Dit kan je zien als een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product ten minste mee moet gaan. Zeker bij iets wat je frequent gebruikt zoals een zwangerschapskussen is het belangrijk dat dit goed zit.

Mocht er binnen de gestelde garantietermijn dan iets mis zijn met het kussen, kan je terugvallen op deze garantie. De fabrikant is dan verplicht jou hierbij verder te helpen.

Vaak krijg je dan een vervangend product of een vergoeding van het aankoopbedrag. Dit geeft jou naast rust ook een stukje zekerheid, wat zeker belangrijk is als je zwanger bent!

Zorg er daarom voor dat de garantie op jouw zwangerschapskussen ten minste één jaar is, zodat jij je hier gedurende de hele zwangerschap niet druk over hoeft te maken!


Wat is het beste zwangerschapskussen van 2023?

Na uitgebreid rekening te hebben gehouden met bovenstaande factoren (en nog meer) hebben wij een zeer uitgebreide gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder maar liefst tientallen verschillende zwangerschapskussens!

Op deze manier kunnen wij jou garanderen van de beste kwaliteit en daarmee ook betrouwbare testresultaten. De zwangerschapskussen test was dan ook erg interessant, en veel van de kussens gingen aardig gelijk aan elkaar op

Uiteindelijk wisten een paar van de mooie kussens zich te onderscheiden in verschillende categorieën. Hierbij kan je denken aan het beste design of beste prijs- kwaliteitverhouding. Hierdoor wisten ze een plekje te bemachtigen in onze spannende top vijf!  

Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar welke kussens in deze top vijf zijn belandt? Dan presenteren wij je bij deze vol trots de top vijf beste zwangerschapskussens van 2023!

1. Litollo zwangerschapskussen XXL

Eindcijfer: 9.8

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Uiteindelijk kan er natuurlijk maar één kussen de beste zijn. En in dit geval is dat overduidelijk het zwangerschapskussen van Litollo!

Zo is dit kussen lekker groot waardoor je deze zowel voor als na de bevalling kan gebruiken. Dat is echt super handig!

Ook komt dit kussen in maar liefst zeven verschillende kleuren, waardoor er altijd iets bij zit naar jou smaak. En nog een voordeel is dat je de hoes heel makkelijk kan afnemen en kan wassen. 

Zo slaap jij altijd onder een lekker schoon kussen!

Voordelen Litollo zwangerschapskussen XXL

 • Komt in veel verschillende kleuren
 • Hoes is afneembaar en wasbaar
 • Te gebruiken voor en na de bevalling

Nadelen Litollo zwangerschapskussen XXL

 • Polyester vulling

2. Osteomedix zwangerschapskussen

Eindcijfer: 9.2

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan spreek je over dit zwangerschapskussen van Osetomedix! Zo kan je ten eerste dit kussen heel makkelijk wassen voor een frisse nachtrust.

Daarnaast biedt dit kussen van twee kanten ondersteuning waardoor je geen last krijgt van rugpijn. Ook is dit kussen gemaakt van een heerlijk zachte stof waardoor je nog sneller in slaap kan vallen.

En nog een pluspuntje: dit kussen is voorzien van een extra ondersteuningspad voor meer ondersteuning aan de onderrug.

Voordelen Osteomedix zwangerschapskussen

 • Is makkelijk te wassen
 • Geeft ondersteuning aan twee kanten
 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit

Nadelen Osteomedix zwangerschapskussen

 • Enigszins prijzig

3. Ella zwangerschapskussen

Eindcijfer: 8.9

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Ook met een minder budget zijn er erg goede zwangerschapskussens verkrijgbaar op de markt. Zo ook deze van het bekende merk Ella!

Ook val je dankzij dit kussen een stuk sneller in slaap en lig je in een comfortabele én gezonde houding. Daarnaast is de overtrek gemaakt van 100% natuurlijk katoen?

En het kussen is makkelijk af te nemen en te wassen in de machine op 30 graden. Je rug, buik, heupen en benen worden allemaal goed ondersteund.

Voordelen Ella zwangerschapskussen

 • Vrij goedkoop in verhouding tot andere zwangerschapskussens
 • Afneembare hoes
 • Alle onderdelen van het lichaam worden goed ondersteund

Nadelen Ella zwangerschapskussen

 • Enigszins groot voor kleinere vrouwen

4. Telano zwangerschapskussen

Eindcijfer: 8.4

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Wanneer je iets meer budget hebt om te besteden wil je dit natuurlijk investeren in een goede kwaliteit zwangerschapskussen. En hierbij kwam het kussen van het merk Telano als veruit de beste naar voren.

En dat is ook niet zo gek. De prijs ligt misschien iets hoger, maar je krijgt er dan wel een ontzettend goede kwaliteit voor terug. Ook kan je kiezen uit vier hele mooie kleuren, waaronder roze en blauw!

Nog een pluspunt: je krijgt bij je bestelling aan gratis extra velvet hoes en makkelijke opbergtas. Daardoor kan je het kussen makkelijk mee nemen op reis.

Voordelen Telano zwangerschapskussen

 • Makkelijk mee te nemen op reis
 • Wordt geleverd met speciale opbergtas
 • Je krijgt een gratis extra velvet hoes bij de bestelling

Nadelen Telano zwangerschapskussen

 • Enigszins prijzig in verhouding tot andere zwangerschapskussens

5. Litollo J-vorm zwangerschapskussen

Eindcijfer: 8.1

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Door het geweldige design wist dit kussen ook nog een plekje te veroveren in onze top vijf beste zwangerschapskussen. Deze is namelijk niet in de vorm van een U, maar een J!

En dit heeft zo zijn voordelen. Dankzij het slimme ontwerp van de vorm word je tijdens je nachtrust erg goed ondersteund. Ook kan je kindje hierdoor gestimuleerd worden om een goede positie aan te nemen in de baarmoeder.

Hierdoor zal de bevalling soepeler en minder pijnlijk verlopen. En dat is natuurlijk toch wat iedere vrouw wil!

Voordelen Litollo J-vorm zwangerschapskussen

 • Heel erg slim design
 • Geeft goede ondersteuning tijdens de nachtrust
 • De hoes is wasbaar

Nadelen Litollo J-vorm zwangerschapskussen

 • Geeft niet ondersteuning van twee kanten

Welk zwangerschapskussen is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welk zwangerschapskussen is het beste?" hebben we een uitgebreide zwangerschapskussen test gedaan. Hierin hebben we verschillende zwangerschapskussen producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke zwangerschapskussen op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook zwangerschapskussen aanbiedingen?

Wil jij zwangerschapskussen kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste zwangerschapskussen kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende zwangerschapskussen producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken